Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама. Тема 8

• 26 306
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Когато ходя до тоалетна ми е така и ми пари малко
Надявам се да не тръгна да раждам че има време....

# 361
  • София
Аз по тази причина отказах преглед в 36 седмица. Не исках да ме бъркат.

# 362
Момичета да ви се похваля ( не съм родила още) имам дата за секциото, тя е на 01.07. в осем ме приемат и се почваме. Ехограф, кръв, урина, тонове и клизма( любимото ми) 😭😭😭 . От утре трябва да намаля храната....
За ваничка още не сме купили, искам да избера нещо, което да ми върши работа и за по голяма като стане.
За пъпчето от опит мога да ви кажа, спирт и едно бяло прахче, което го продават по аптеките за рани, слага се върху пъпчето и много добре зараства и не се цапа.
Вигантол, чета, че е поизчезнала от аптеките,но пък аз имам едно шишенце не отворено. Последно четох, че от юли пак ще го има по аптеките.
Нищо не остана, радвам се....но, и шубето ми е на макс! Не знам кое е повече - шубето или радостта, че скоро ще будувам по цели нощи 😂😂😂😂😂

# 363
Момичета, има ли някоя като мен, която е обзета от паника, че няма да стигат парите в семейството.. ММ ме убеждава всеки ден, че като се роди ще сме по- спестовни и ще гледаме всичко да отива за него, но някакси не ми се вярва Sad И все си мисля, че ако стане нещо с някоя болест, не дай си Боже, което ще изисква повече пари, няма да можем да се справим Sad Ох, нещо ме е хванала предродилна депресия

# 364
https://www.hippoland.net/catalogsearch/result/?q=%D0%A1%D0%B3%D … D0%B0%D0%BD%D0%B0+
Тази ваничка купих. Много е готина. Нашата баня е малка и вана със стойка изобщо не ми е вариант. Пък и в началото къпането е точно три минути. Слагам подложка за къпане. Много е удобно за новородено. https://www.hippoland.net/sevi-baby-podlozhka-za-vana-s-p-lnezh-mrezha-8697
Така пъпчето не се топи във водата. Пускам душа и поливам с ръката.

# 365
Момичета, има ли някоя като мен, която е обзета от паника, че няма да стигат парите в семейството.. ММ ме убеждава всеки ден, че като се роди ще сме по- спестовни и ще гледаме всичко да отива за него, но някакси не ми се вярва Sad И все си мисля, че ако стане нещо с някоя болест, не дай си Боже, което ще изисква повече пари, няма да можем да се справим Sad Ох, нещо ме е хванала предродилна депресия
Със сигурност повечето млади родители са притеснени. Не се заблуждавам, че ще сме по-спестовни, разходите по детето няма да са малки и колкото и да пестим, не мисля, че ще имаме в излишък. Просто ще имаме един малък ревящ стимул да работим повече и да се изграждаме професионално. Simple Smile
Ваничка взехме най-накрая: https://visvitalisbg.com/product/bebe-stars-komplekt-vanashezlon … reen-12-174-11-01
Надявам се да е удобна, но много се чудя дали да не купим и мрежичка за вана. Как мислите?
Има и много хубави комбинирани ванички с повивалник, води се шкаф-вана, но вървят от 200лв. нагоре.

Последна редакция: вт, 25 юни 2019, 22:27 от Sunny555

# 366
Ей като видях колко сте изписали реших, че има нови бебчета Simple Smile
Да се отчета и аз... Бръсненето при мен вече 2-3 месеца е на сляпо, колкото-толкова, не мога да си причиня кола маска там, а и да не е перфектно точно в момента някак не ми пречи.
По въпроса с ваничките ние взехме такава без стойка, че ми се видяха много паянтови. Мисля да я държа на плота или на някоя маса и така да я къпя, пък ще видим.
С гладенето и аз гладих дрешките отвътре, а пелени и чаршафи от двете страни, някой ми беше казал така, не помня вече кой. Но не мисля да гладя дълго, най-много първия месец.
Иначе днес бях на преглед в 38+5 (39та г.с. според моя АГ). За втори път ме бърка за разкритие, предния път каза просто няма още и изобщо не болеше. Днес обаче каза, че шийката е много скъсена и вече имам леко разкритие и да я очаквам. И наистина беше много неприятно. Иначе тапа досега не съм видяла.
За седмиците според моя АГ 40г.с. е последната седмица, която приключва с термина, т.е. мине ли термина започваш 41ва, вече преносила. На мен ми се струва логично, но се уверих, че всеки доктор си следва своя система и явно няма правилно и грешно.

# 367
Ах това бръснене 😀 От месеци съм с огледало в банята и колкото и да се мъча все остава по нещо...
Ние сме взели ваничка с подложка ( от тези с топчетата вътре),  но без стойка за сега. Ако се наложи по-нататък ще вземем.
За гладенето, майка ми има сушилня и понеже сме на 10 минути разстояние, мисля да и ги нося, да минават през нея и да не гладя.
И един въпрос. Цял ден усещам напрежение и чувство, че ми се ходи до тоалетна, но отида ли - нищо. На някой да се е случвало?
Много дълго стана, извинявам се.

# 368
И аз имам въпрос - хъркате ли?
ММ се оплаква, че тази нощ съм хъркала много... Преди няколко дни пак ми спомена, че съм похърквала леко, но сега било много шумно 😥

# 369

Аз бях така с първото. Бях студентка в друг град, не получавах майчинство (135лв социално) живеехме при свекърва ми, правихме ремонт на стария ни апартамент. Изкарахме много тежка една година. Спаси ни това, че не съм купувала за бебето почти нищо (количка, дрехи, кошара и т. Н. Ми ги даде на мм сестра му). Като се има предвид, че бяхме и много млади (аз на 22, мм на 27) картинката беше чудо..
Сега 5г по-късно нещата са една идея по-добре, но пак имаме доста разходи - основен ремонт, който ще ни стъпи около 20 000лв, голямо дете, ипотека по 500лв на месец, бебе.
Не го мисля, няма смисъл. Казала съм на ММ само да сме на крака, все ще се оправим. Децата да са здрави, другото се намира начин. Дали той, дали аз ще си търсим допълнителен доход. Никой не знае какво му е писано.
Имам познати, които бяха много зле финансови, с малко разум и късмет дръпнаха много напред, а бяха с тризнаци на квартира. Simple Smile
Човек предполага, Господ разполага. Да са ни здрави децата.

# 370
И аз имам въпрос - хъркате ли?
ММ се оплаква, че тази нощ съм хъркала много... Преди няколко дни пак ми спомена, че съм похърквала леко, но сега било много шумно 😥

Моят също се оплакваше до преди месец, но тогава имах някакъв период на постоянно запушен нос.
И аз с първото дете се притеснявах дали ще се справим с финансите. Но се научаваш да разпределяш бюджета, само да сме живи и здрави. Не мисля, че ще станете по-спестовни, освен ако не сте такива. И ние в момента сме с кредит, частна детска градина, сметки, скорешен ремонт... но това изобщо не не ни е спряло да имаме още едно дете.

# 371
И аз хъркам 😒 ММ случайно го спомена, но явно от както съм бременна си хъркам, въпреки че не ми е запушен носа. Твърди, че въобще не му пречи, но като знам, колко леко спи, направо ми е кофти. Успокоявам се, че тамън ще свикне с неспането покрай бебето 😁

# 372
Момичета от през ноща имам разстройство, дали е от желязото и магнезия дето пия??

Аа и към 5 това дете не ме остави, до сега не го е правила този номер, все едно колело ли караше, но корема ми правеше налява, надясно направо нещо страшно...

# 373
Здравейте, да споделя-снощи се родиха Виктор и Ивайло в 35 г.д+0-2470-47см, и 2600 г-46 см.Изтекоха ми водите ,Ивайло е в кувьоз,че диша трудно, но се надявям бързо да се справи!
да са живи и здрави

# 374
Здравейте и от мен. Вече на 34г. Относно хъркането км ми казва че има чувство че спи до хималайска мечка.
Цяла нощ имах болки. Хем като менструални,хем като бъбречни. сутринта се обадих на доктора и той каза магнезий 3 пъти и Ношпа 3 по 2. довечера съм на преглед да видим какво става. Той се съмнява да не са предварителни контракции. Пита ме дали ми е паднала тапата номад незнам какво е това. С баткото не съм имала такава тапа. Кажете какво представлява и може ли да не ми падне. Терминът ми е на 25 юли.

Общи условия

Активация на акаунт