Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама. Тема 8

• 26 306
  • 774
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте и от мен. Вече на 34г. Относно хъркането км ми казва че има чувство че спи до хималайска мечка.
Цяла нощ имах болки. Хем като менструални,хем като бъбречни. сутринта се обадих на доктора и той каза магнезий 3 пъти и Ношпа 3 по 2. довечера съм на преглед да видим какво става. Той се съмнява да не са предварителни контракции. Пита ме дали ми е паднала тапата номад незнам какво е това. С баткото не съм имала такава тапа. Кажете какво представлява и може ли да не ми падне. Терминът ми е на 25 юли.
За хъркането не коментирам, че съм с изкривена носна преграда и е страшно, дори извън рамките на бременността.
Тапа имаш със сигурност - това е слузесто образувание, което блокира достъпа на бактерии до матката и съответно бебето. Ето тук има информация: https://bremennost.bg/tapa-pri-bremennost.html
Със сигурност пада преди или по време на раждане, но може и да не забележиш. Моята започна да пада от понеделник насам и прилича на секрецията в края на цикъл + някаква слуз. И аз имам менструални болки и стягане в кръста, което най-вероятно са контракции, но нерегулярни.

# 376
  • Пловдив/София
Аз се връщам от преглед и малката пак изостава Sad 2400 в края на 35 г.с, за 2 седмици е качила само 250гр. Имам час след 10 дена и ако не е качила в норма, ще ме индуцират. Междувременно пак ще следим тонове и да си следя движенията. Не ме притеснява индуцирането, само не искам да се роди твърде мъничка и да има проблем с нещо бебо.. само за това се притеснявам, иначе като сме минали 2500 би следвало всичко да е ок.

# 377
Пипи защо се притесняваш. Моето бебче беше 2200 гр. в 34 г.с. Сега в 36 + 1 д. е 2650гр. и всичко според нормите е в граници. Според мен можеш да погледнеш и тази скала да се обедиш https://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

# 378
  • София
Аз се връщам от преглед и малката пак изостава Sad 2400 в края на 35 г.с, за 2 седмици е качила само 250гр. Имам час след 10 дена и ако не е качила в норма, ще ме индуцират. Междувременно пак ще следим тонове и да си следя движенията. Не ме притеснява индуцирането, само не искам да се роди твърде мъничка и да има проблем с нещо бебо.. само за това се притеснявам, иначе като сме минали 2500 би следвало всичко да е ок.
И аз бях по същия начин миналата седмица, даже моята беше още по-малка. Бяха ми казали същите неща и се притеснявах много. Днес ми беше прегледа след тези 10 дена, качила е още 220 гр., но за индуциране не стана и въпрос. След седмица пак ме извикаха и само се моля всичко да е наред. Иначе съм в 37+3 г.с. и принцесата ни тежи 2490 гр.

# 379

При мен също е на долна граница бебето, но АГ нищо не ми е казала до сега. Последно беше 1800 гр., другата седмица съм на преглед и се надявам, че е всичко ще е ОК. В предвид, че сина ми се роди 4 кг. сега все ми се вижда малко..
Бъдете позитивни и всичко ще се развие по най-добрия начин за вас и са бебетата!

# 380
Пипи, не се притеснявай! Не е казано че всички бебета трябва да са по 3,5 кг. Според мен ще си бъде колкото трябва да е, а и ти имаш още време! И ние не сме от най-едрите бебчета...

Аз днес бях на преглед и ми каза, че главичката вече е по-надолу... не ме гледа за разкритие (слава Богу 🤣) Попитах дали означава, че ще е скоро... ами каза, че може да е скоро, но може и да е чак след седмица-две (термина ми е след две) 🤭🤔😆😬😬😬

# 381
Здравейте относно теглото на бебчетата моето миналата седмица 36+4 г.с. беше 2450гр докторът каза, че ще си имам малко бебче, но не е коментирал нищо за проблем. Утре наобяд пак съм на преглед и ще видим колко сме пораснали. Така че като чета така сме със сходни размери и най-вероятно всичко си е нормално

# 382

Мисли позитивно и не се притеснявай. Аз съм родена 2700, 10 дни след термин. Всичко ми е наред и сега аз чакам своето бебче. Няма нищо страшно според мен. ☺️

# 383
  • Пловдив/София
Прави сте, мерси много за успкоението Simple Smile въпросът е да не спре съвсем да наддава, защото е знак, че не се чувсства добре. Иначе на доплера кръвотокът към плацентата е ок, но от нев към бебето не е мн добър, това явно я притеснява. Но и тя каза да не го мисля много и че вероятно всичко е ок.
По принцип при бавен растеж се препоръчва доплер на 2 седмици да се следи кръвотока, да го имате предвид който прецени Simple Smile

# 384
На мен в понеделник ми казаха, че е 2400гр, а във вторник друг доктор 2600гр(36г.с.), като каза че не е притеснително просто е по-дребна, но няма нищо притеснително в това

Здравейте и от мен. Вече на 34г. Относно хъркането км ми казва че има чувство че спи до хималайска мечка.
Цяла нощ имах болки. Хем като менструални,хем като бъбречни. сутринта се обадих на доктора и той каза магнезий 3 пъти и Ношпа 3 по 2. довечера съм на преглед да видим какво става. Той се съмнява да не са предварителни контракции. Пита ме дали ми е паднала тапата номад незнам какво е това. С баткото не съм имала такава тапа. Кажете какво представлява и може ли да не ми падне. Терминът ми е на 25 юли.
За хъркането не коментирам, че съм с изкривена носна преграда и е страшно, дори извън рамките на бременността.
Тапа имаш със сигурност - това е слузесто образувание, което блокира достъпа на бактерии до матката и съответно бебето. Ето тук има информация: https://bremennost.bg/tapa-pri-bremennost.html
Със сигурност пада преди или по време на раждане, но може и да не забележиш. Моята започна да пада от понеделник насам и прилича на секрецията в края на цикъл + някаква слуз. И аз имам менструални болки и стягане в кръста, което най-вероятно са контракции, но нерегулярни.

# 385
И аз днес бях на преглед, само че без да планирам. Започна някакво изтичане на бистра течност и то обилно, шашнах се да не са води и хукнахме към болницата. Гледаха ме на ехограф, мериха тонове, че и преглед за разкритие правиха. Ами нямам изгледи за раждане, а съм в 39+1.
Нито разкритие имам, нито шийката е скъсена, за контракции и дума не може да става. Много се панирах обаче при прегледа за разкритие, понеже много болеше, а мисля да раждам нормално...

# 386
Прегледа за разкритие е много неприятен, с първата ми бременност ми го направиха в осми месец и половин час ми бяха изтръпнали гениталиите и гледах все едно съм видяла призрак. Последващите прегледи вече свикнах, а в деня на раждането не ми и правеше впечатление.

# 387
  • Сандански
Пипи, не се притеснявай за малките размери важно е бебето да е доносено. Няколко пъти съм писала че каката се роди 2350гр пет дни преди термин и всичко и е наред.  Днес бях на лекар и съм 40г.с и казаха че пак е малко бебе 2500-2600, а терминът ми е 01.07.

# 388
На мен преглед за разкритие ми направиха още в 32-ра седмица (отидох на спешен кабинет в полунощ с контракции) и бях абсолютно шокирана..не очаквах, че съществува и такова нещо 😲😲😲😲 Обяснението на лекарката беше, че шийката е скъсена, но тя искала да види и консистенцията, защото по това се познавало дали е започнал някакъв процес по разкритие. 🙄🙄🙄 Взе ми и микробиология и след цялото това бъркане, което беше супер болезнено, контракциите ми се увеличиха и станаха мега силни. Тогава ме задържаха за две нощи и така стигнахме до моята препоръка за лежане вече толкова време. Според мен точно тази "проверка" ми предизвика по-силни контракции, но сега вече съм психически подготвена, че правят такова нещо. И после мъжа ми като вдигне паника при 37.5 ще го замеря с някоя обувка...

# 389
На мен не са ми правили и се притеснявам много като слушам/чета за този преглед за разкритие :/ като ми взема секрет инме разтваря с онова инструментче беше като нормален преглед... значи прегледа за разкритие боли много, така ли? А с ръце ли го правят или и някакви инструменти? Извинявам се за глупавите въпроси, ама взех да се стресирам...Иначе ми бяха гледали с ултразвук шийката и суууупер много ме натисна тогава...

Общи условия

Активация на акаунт