Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама. Тема 8

• 26 316
  • 774
  •   1
Отговори
# 285
Нищо не ми изписа, 2500г излиза на ехограф. Но предния път пак толкова излизаше Sad
На мен ми се е случвало това, но при двама различни лекари. Следящият ми АГ я измери 2700 в 34та седмица и каза, че е едричка. В 36та седмица отивам на последната фетална и лекарката я мери пак 2700, което вече беше по-нормално и каза, че съвсем не е едра. Не мисля, че винаги може да се разчита с точност, малко да им мръдне ръката и се променят мерките, поне това са моите наблюдения. Не разбрах коя седмица си, т.е. 2500 е малко за твоята седмица или просто сравняваш с предния път?

# 286
Някой има ли идея каква е долната граница на хемоглобин, при която се изписва някакъв препарат? Последно беше 120, но днес ми го отчетоха 116 и се чудя дали ще ми изписват нещо, още повече, че следващата ЖК ми е. чак.на 1.07, което е 4 дни преди термин...

Смятам, че е по преценка на лекаря. При 110 не ми изписа нищо, падна до 95 и ми изписа желязо. На последните изследвания беше 106 и каза да продължавам да го пия до раждането.

Мисля, че снощи ми падна тапата 🥺

# 287
Нищо не ми изписа, 2500г излиза на ехограф. Но предния път пак толкова излизаше Sad

Ако беше нещо притеснително, според мен, щяха да ти кажат,че искат да извадят бебчо по-рано и да не те оставят за термин. Ако с доплера всичко е наред,няма повод за притеснение. 😊
При мен пък на 04.06 измериха бебето 2400,а на 17.06 при друг доктор беше 3500,което със сигурност няма как да е вярно. Явно наистина не са особено точни към края на бременността,когато явно става по-трудно да се измерят с точност структурите, които дават средно аритметично теглото на бебето. 😄

# 288
Не се филмирайте. Писала съм и в предната тема, че тези кг се мерят на база дължина на бедрена кост. Както се досещате някой път ако му трепне ръката на доктора и скъси с някой мм това се отразява и на теглото. Отделно тези неща се смятат с формули. Много зависи кой каква формула е задал. За това има отклонения, когато се мери на различни уреди и с различна резолюция. Следящкя ми АГ измери големия ми син 3400гр и веднага след това отидох в майчин дом и ме приеха. Там го измериха 4000гр. Накрая се роди 4020гр.

# 289
Днес влизам в 39г.с. По принцип си вървеше назад бебето, но мисля съм казвала, че и дъщеря ми вървеше назад, а се роди три дни преди термин - 2900г.
До сега не ми дремеше много за теглото, но не знам защо се филмирах нещо.
Доплер направи, каза, че е добре. Имам доверие на доктора, но нещо влязох във филма. Grinning

# 290
  • София
Здравейте, да споделя-снощи се родиха Виктор и Ивайло в 35 г.д+0-2470-47см, и 2600 г-46 см.Изтекоха ми водите ,Ивайло е в кувьоз,че диша трудно, но се надявям бързо да се справи!

# 291
  • София
Стискам палци бързо да се оправя малкото слънчице!

На теб - честито и бързо възстановяване!

Нека растат здрави, обичани и много щастливи!!!

# 292
Здравейте, да споделя-снощи се родиха Виктор и Ивайло в 35 г.д+0-2470-47см, и 2600 г-46 см.Изтекоха ми водите ,Ивайло е в кувьоз,че диша трудно, но се надявям бързо да се справи!
Честито! Да са живи и здрави!  Бързо да наддават 💐

# 293
Да са живи и здрави юначетата! Tada

# 294
Честити бебоци! Много да са здрави и скоро да си ги гушкате вкъщи! Hug

# 295
Честито и бързо възстановяване и от мен. Дано скоро и двамата са при теб Simple Smile

Аз днес се сетих да ви попитам, вие вземали ли сте някакви играчки за бебчетата от толкова рано? Аз имам само един шезлонг с гриф, но не е нито музикален, нито вибриращ, най-обикновен стационарен. Имам и една играчка за количка, която си я бях купила по-скоро за мен да ме радва докато чакам, отколкото за бебето.
Сега си мисля за тези музикални въртележки за кошарата, които освен музика имат и опция за бял шум и други подобни звуци да им напомнят утробата. А някои имат и проектор и стават и за нощна лампа.
Не знам обаче не е ли твърде рано, въпреки че ги дават от 0+. Вие какво мислите, ако някой е купувал подобна, може ли да споделите коя точно, че има 1000 различни модела.

# 296
Честита двойна радост на мама и тате! Много да са здрави малките мъже и много да ви радват! Heart Бързо възстановяване!

# 297
Да са живи и здрави малките юнаци!

# 298

Честитоо! Да са ти живи и здрави! Прекрасни имена 😍

# 299
rangelova, честита двойна радост HugHeartHeartHug
Да са живи и здрави юнаците и съвсем скоро да сте всички заедно вкъщи!

Общи условия

Активация на акаунт