СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 497
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ама какво толкова им се чудите на паралелките? След техните 2-3 редите вашите 20-30 и така.
Искали, не искали... Ще се простира всеки според чипровското си килимче.

# 421
  • София
Ама какво толкова им се чудите на паралелките? След техните 2-3 редите вашите 20-30 и така.
[/b]
JoyJoyJoy
И аз като теб мисля.

# 422
Спунк, паднах от смях. Много точно го формулира.😀

# 423
Аз не го залюбих на времето немския, затова не го научих добре (втори език в университета, частни уроци), а после така ми се стекоха нещата, че до ден днешен се налага да го ползвам Satisfied

Имам приятел, който през ученическите години ме дразнеше по отношение на немския: "колко безобразно звучал, как стържел ухото".../а аз харесвам детайла в изказа, който немският позволява и не криех пристрастията си/. Та същият този човек, музикант по призвание и професия, спечели конкурс за Франция. Замина... и се ожени за германска цигуларка. И така 30-ина години стърже немския, не го научи добре и вече на всички езици е неизправен /поздравил колега венецуелец с "буенос тагес", на ме ми обясняваше, че при инфект, не може да се избегне антибиотик.../ В това е мъката ни днес - не знаем какви ветрове, накъде ще отвеят децата /или кого ще довеят до тях/...

# 424
И все пак с най-висок бал се влиза в немските гимназии.

# 425
  • София
Спунк, култова си 😂😂😂

# 426
И все пак с най-висок бал се влиза в немските гимназии.
И? Течение.
Преди години в Испанската.

# 427
  • София
Струва ми се,че от доста време СМГ с немски е паралелката с най-висок бал.

# 428
  • София
Най-редно е ябълки с ябълки да се сравняват, Али Simple Smile. Прецизно е да се каже, че с най-висок бал сред езиковите са гимназиите с немски в повечето градове. В математическите балообразуването е друго, акцентът е върху мат, в НПМГ- трето, в професионалните - четвърто и т.н Да не говорим, че и числово нещата са несравними между отделните училища. Ако в СМГ с немски приемаха не една или две паралелки с немски, а 4 или 5 като в 73-то ( в зависмост от годината) и 164 ГПИЕ или даже  7 като в другите езикови, балът щеше да е друг, не толкова осеземо по-висок на пръв поглед. Отделно в СМГ няма квоти. Ако и в езиковите в София нямаше, разпределението по бал  (по-висок минимален) щеше да е друго, в полза на момичетата, не защото са по-умни, а защото просто към този момент в масовия случай са по-амбициозни и мотивирани.
Иначе да не ме разбере някой криво, СМГ е страхотно училище, но тези сравнения винаги са били не съвсем на място.
Да си пишат децата, каквото им е на сърце, без значение  на кое място е паралелката по бал. Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 юни 2019, 19:06 от пенсионирана русалка

# 429
  • нейде там, където ....

Лошото е, че и аз не мога да ги измисля другите - докарвам ги до две училища, със зор, изсмуквам от пръстите.

# 430
  • София - Младост 1А

Лошото е, че и аз не мога да ги измисля другите - докарвам ги до две училища, със зор, изсмуквам от пръстите.

Аз и до две не мога да ги добутам.

# 431
  • София
Русалке,съгласна съм с теб.Но тогава въобще да не сравняват училища с различен начин на балообразуване и такива с и без квоти.Е да,ама не!
Когато отвориш справочника,друго виждаш.

# 432
  • София
Русалке,съгласна съм с теб.Но тогава въобще да не сравняват училища с различен начин на балообразуване и такива с и без квоти. Е да,ама не!
Когато отвориш справочника,друго виждаш.

Така е, съгласна съм, но  народът това търси, това му се предлага.  Представи си справочник без тази "заветна" таблица, няма да си го купят... Laughing

# 433
  • София
Аз не си купих справочник и не съм го виждала, но май някой тук спомена, че в него е само първото класиране. Така ли е?

# 434

Аз и до две не мога да ги добутам.

Да, това е проблемът. Градът ни е малък, ще включа и другите две паралелки на гимназията и ще видим. Но за друг град/  област не бих наредила каквото и да е, а само това, което искат. Заради друго не си заслужава усилията, пътуване, квартири и др.

Общи условия

Активация на акаунт