СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 387
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Днес бяхме в Първа ЕГ Варна на отворените врати, или по-скоро успяхме в почти последния момент да се класираме. За АЕ предметите, които ще се изучават на езика в 9-ти клас са биология, география и история, а в 10-ти - биология, география и ИТ. Профил АЕ-НЕ-ИТ-Мат още от 8-ми клас ще има допълнително изучаване на ИТ /в повече от останалите класове/. Останалите три ще изучават профилиращите в 11 и 12, както и тук сме коментирали. Има ФУЧ корейски, музика /хор/ и рисуване, по два часа седмично. Поощряват децата, които спортуват активно, и не създават проблеми с освобождаването за състезания и лагери, което за нас е изключително важно. Друго не разпитвах, ако има някой от тук да е ходил, може да сподели.

# 406
А пък ние имаме само по 1 желание, всяко в различна област. Как ще се кандидатства не знам, нищо друго не искат и двамата..

# 407
  • София
Щеше да ми е една идея по-леко, ако знаех, че има добър вариант зад гърба си.
Ама разбира се, че ми е даже 3 идеи по-леко, ама ми е неудобно от вас, дето сте под стрес и гледам да съм солидарна Wink
Всъщност исках да я гърча до последно, за да не се отпуска, защото гърч я чака другата година.
А и честно казано, девойката е толкова непоследователна, че ако се беше явила на проверка на способностите по рисуване и незнайно как беше успяла, нямаше да се учудя ако хукнеше към някоя такава паралелка. Лайт мотива ѝ е: "Да се забавлявам докато уча, иначе сигурно нищо няма да науча", но какво ли се учудвам като само това слуша от мен през целия си живот: "Една работа не носи ли удовлствие - няма да носи и пари". Joy

# 408
И моето хлапе ще е с малко желания . Чудя се ако напиша само едно училище с 4 паралелки дали ще е много рисковано?

# 409
През телефон с Андроид дали ще могат да се подават заявленията за кандидатстване?

# 410
Нашето първо желание е 9ФЕГ. Второ и трето - двете перални. Аз съм във възторг, защото съвпадат на 100% с моите желания, а не съм му дала и сантиметър наклон.

# 411
Зависи от точките. Ако са много...
Ние чакаме резултатите, за да започнем да редим. Няма никакви приоритети. Аз я моля да не зарязва немския, но тя е категорична, че не би учила повече "този език"! По-склонна е да започне нещо ново, но няма предпочитания. В жегата й идва нагорно ученето на дати и имена. Развива тезата "ако така ще бъде през следващите 5 години, изобщо да не се явявам"... Въобще махалото се отклонява до двете крайни точки, а аз се мъча да го следвам.

# 412
  • София
Аз за пръв път извадих хартиена разпечатка с всички паралелки за София. Детето се учуди колко много паралелки има 😂. Докарахме с триста зора три паралелки в две училища...  Каза “Ще го мисля после” и затвори баницата (листовете)!😂

# 413
  • София
Звездица, остави баницата на видно място и не я притискай. Апетитът идва с яденето! Имат повече от 10 дни да мислят! Stuck Out Tongue Winking Eye
А и 6 паралелки може да са предостатъчни, в зависимост от резултатите... Wink

# 414
  • Sofia
Шарлот, аз се чудя за 7 години учене на езика (, както е примерно в 73-то и в частните немски), не се ли научава тая пущина и защо деца от немско училище биха искали да продължат в НЕГ?! Имам познати с дете от Веда, което сега завърши 1 НЕГ, но не сме много близки и не съм ги разпитвала. Имам други познати с дете в 73-то, което сега ще е 7-ми клас и драпа за немските...
То вярно труден, ама пък чак ненаучаем не е. Може би заради сертификатите Rolling Eyes

Аз не го залюбих на времето немския, затова не го научих добре (втори език в университета, частни уроци), а после така ми се стекоха нещата, че до ден днешен се налага да го ползвам Satisfied

# 415
  • София
Слънчева, зарязах я баницата, ако трябва пак ще точим и пренареждаме корите след десетина дни 😂

И един поздрав за всички седмокласници
https://vimeo.com/16852796

# 416
Много зависи от детето. У неин съученик всички телевизионни програми, които се гледат,  са на немски. Книги /доколкото чете/ също - на немски. И при стабилна основа в училище, несъмнено ще е с добър език. Моята вятър я вее на бяла кобила. Ние нямаме телевизия в къщи /не вещ, а връзка/, немска книга посмъртно не сяда да прочете - тя докато чете си фантазира сюжета - /пуска паралелни линии и "дописва"/, а чуждият език я препятства при "творческото" й четене. Затова си мислех, че НГДЕК ще й даде най-много ширина за творчество, но... без насилие - тя си решава.

Иначе аз съм с немска гимназия, но не практикувам езика и съм кръгла "0". Най-много пасивно да разбера някакви указания, но активният ми език си е зле.

# 417
  • Варна
Труден си е немския и не е за всеки. От личен опит с големия - учи го основно извън училище, сертифицира се, но отказва да го използва. Започна да работи с английски, въпреки, че предложенията с немски език са доста по-примамливи. А наборката не иска да избира паралелка с първи немски език.
Аз ви поизпуснах последната седмица. Започнах на 17-ти нова работа и буквално нямах време да се притеснявам за изпитите. Девойката е доволна от тестовете, но не пожела да проверим какво е направила. Ще чакаме направо резултата. Така си процедираше и на пробните. Успех от мен на всички деца!

# 418
Ние сме с по едно желание в две области  Rolling Eyes
Е, в едната е склонна да нареди още 2,3 паралелки...
Направо тръпна в очакване да видя оценките, особено по МАТ, защото се утроява за желанията ни.

# 419
  • София
Чак пък да не е за всеки немският, не е толкова извънземно труден. Всеки потрудил се ще го докара до поне някакво прилично ниво. Да, много граматика, падежи, рекции, словореди,  разминаващи се с нашия език родове, съчетаване на времена, склонение на прилагателни и гадни условни наклонения има, но пък е елементарен примерно за четене и като правопис. Разбира се, че не всички ще го овладеят достатъчно добре, но то така е с всеки език, дори и с най-масово изучавания английски. Тези неща зависят не толкова от езика и сложността му, колкото от желанието и мотивацията на човек да го учи, от склонността му да се справя лесно или не толкова с овладяване на чужд език,от базата му на родния език,  ако щете дори и от математиката косвено, понеже свикналият да е логичен в задачите, овладява по-лесно и базираните на логически връзки граматични конструкции.

Общи условия

Активация на акаунт