СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 125 592
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Писала съм го много пъти в темите, без да омаловажавам който и да е чужд език, немски си е немски и това е. Който го владее, гладен няма да остане, гарантирам го с двете си ръце. Затова у нас и дума не давам да се издума, че ще се инвестира време и пари в глупости. Като се научи немски и английски да се учи за кеф и друго. Такива италиански, испански - ала, бала. След английски и немски - може. 😂

# 451
Голяма идиотщина е, насила да си пращаме децата в немско. И какви луди пари се въртят, за да се вкара отрочето в 73-то. Ще имаме точки за подаряване ние. Само да са ни живи и здрави децата.

# 452
  • София
Не става въпрос да се пращат децата в немско, гарантирам, че без хляб няма да останат в България.

# 453
  • София
А аз никога не съм разглеждала езика, който и да е той, като основно средство за изкарване на хляба. За мен е допълнение към основната професия. Зависи и за какъв хляб говорим, де, защото има хляб и хляб. Wink Все си мисля, че борбата за елитните гимназии не е за да не остане гладен. Joy  Оттам нататък е въпрос на мнение и личен житейски опит. Според нашите разбирания и опит, английски на топ ниво е задължителен. Всеки друг език е бонус.

# 454
  • София
Ако таланта на детето е математика и го приемат в МГ, не може ли да учи НЕ извън училище? Все пак МГ не е = ЕГ.
Иначе светът е учудващо променлив. Така както сме уверени, че нещо е стабилно, така може да се обърне на 180 градуса.

# 455
  • София
Да, така е, борбата далеч не е само заради езика и само един език съвсем не стига, и друг път сме ди го говорили. Професия +език-това е супер, такива хора със свещ да ги търсиш в днешно време, дефицита е голям.

# 456
  • София
Ако таланта на детето е математика и го приемат в МГ, не може ли да учи НЕ извън училище? Все пак МГ не е = ЕГ.
Иначе светът е учудващо променлив. Така както сме уверени, че нещо е стабилно, така може да се обърне на 180 градуса.

Разбира се, че може. Няма невъзможни неща 😊Колкото и да се върти света, няма да се върнем в плановата икономика, дето езици на никой не му трябваха 😊

# 457
Става въпрос, как да не става. Всеки драпа за езикова, че и уни в странство вече е заплюто.
Край мен, примери бол, много тъжно. Това трябва да го спрем, мами. Да оставим децата ни да учат и работят тук. Терминалите на аерогарата да са приоритет за малцинствата, да я боли главата Меркел.

# 458
За мен най- важна е средата! Тя е водеща, не толкова профила, който детето ще избере.

# 459
  • София
...Колкото и да се върти света, няма да се върнем в плановата икономика, дето езици на никой не му трябваха 😊
Ох, силно се надявам да си права. Но изобщо не бих се клела в това съдейки по носталгията на доста хора Wink

Skulpture, всеки драпа за най-доброто за детето си. Унито в странство не е панацея, то е възможност. Една от многото. А ако нещо е достъпно и с по-добро качество в чужбина, защо трябва насила да висим на "българското черноморие". Изборът е нещо прекрасно.

Средата гоним. Иначе аз гарантирам, че с едно каменоделство и да станеш майстор на надгробни паметници без хляб няма да останеш. Това в коя професионална гимназия се учи, да си знам за сина. Макар, че той е с две леви и кльощав Simple Smile

# 460
  • София
Ох, колко бързо минава времето. Кога се притеснявахме за изпитите, кога дойде време за желанията. При нас първото е ясно, но аз се замислих, че не е зле и да обсъдим план Б, а дано не и В. Дъщеря ми е доста чувствителна на тази тема, но трябва да мислим трезво. За мен езикът също не е водещ фактор. Смятам, че език може да се научи и извън училище перфектно, ако имаш желание и достатъчна мотивация. Около мен имам доста примери и не мисля, че единственият начин е непременно ЕГ. Дъщеря ми учи английски от 4годишна в школи и е на доста добро ниво. При нас учене на английски в ЕГ се обезмисля и най-вероятно няма да ги пишем изобщо. С английски допускаме варианта АК, който тя по непонятни за мен причини, тотално отхвърля и засега не иска и да  чуе нашите аргументи.
Трудно ще ни бъде с останали желания според чипровското килимче. Ще го опънем чак на 27, когато видим резултатите.

# 461
Средата си я прави училището. Каква е разликата между 1, 2 и 3 немска? Шестица от 35-то и 4.50 от 91-во.

# 462
  • София
Децата скачат според тоягата, но и учителите вдигат тоягата според децата. Процеса е двустранен.

# 463
  • София

Средата гоним. Иначе аз гарантирам, че с едно каменоделство и да станеш майстор на надгробни паметници без хляб няма да останеш. Това в коя професионална гимназия се учи, да си знам за сина.

В Бузема. Joy http://pgss-buzema.eu/priem-i-obuchenie/specialnost-kamenodelstvo.html

# 464
  • София

Средата гоним. Иначе аз гарантирам, че с едно каменоделство и да станеш майстор на надгробни паметници без хляб няма да останеш. Това в коя професионална гимназия се учи, да си знам за сина.

В Бузема. Joy http://pgss-buzema.eu/priem-i-obuchenie/specialnost-kamenodelstvo.html
Знаех си, че това е най-полезната гимназия.

Общи условия

Активация на акаунт