СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 125 621
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 465
Майсторите на надгробни паметници изкарват луди пари. Освен това, не е необходимо да го правят те. Организират си нещата, работници има.

# 466
Добро утро! Да започнем деня с усмивка - още една сага за седмокласниците: "Човек и добре да живее, кандидатства след седми клас"
https://maikomila.bg/%d1%87%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%ba-%d0%b8-%d0%b … %b0-%d1%81%d0%bb/

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 14:56 от Lss*

# 467
  • София
Добро утро и честита първа свободна неделя! Няма уроци, няма пробни, четвъртък е далече... Coffee
За да не губим тренинг с щерката, като стане ще я навикам да си оправи стаята.

Lss*, бллагодаря за четивото.

# 468
... За да не губим тренинг с щерката, като стане ще я навикам да си оправи стаята.
Joy
Тренингът в никакъв случай не трябва да се губи. Хеле пък с овикването. Винаги има защо. Joy

# 469
  • София
Алармата на телефона на сина ми събуди цялата къща.
Сега се чудя като няма да съм такси, цялата неделя да чистя и да готвя ли трябва Grinning
спунк, да ги запишем на летни езикови курсове, да има за какво да се разправяме Joy

# 470
  • София
Здравейте,
Влизам да споделя впечатления от отворените врати в конското/първа пералня и както още там се споменава Grinning
Изключителни деца! Приветливи, усмихнати отзивчиви и според мен говореха с много любов за училището си. Стаите на немския отдел са различни и много приятни. Лабораторията по химия - оборудвана прекрасно.
Много школи и извънкласни занимания, които са напълно безплатни.
Притеснява ме, че сигурно гърчът е огромен и натоварването не е за всеки, но това си зависи от конкретното дете. Другото, което знам от ЕЖК - не при всички учители нивото на преподаване е еднакво. Т.е. си трябва и късмет явно. Но които иска да учи, ще намери начин. Учебниците на лайстунг, както и на ДСД били достъпни за всички деца от библиотеката. Както казах, има много школи по почти всички предмети и можеш и там да наваксваш или изпреварваш. Поне така ми се струва.
Хорът имаше открита репетеция и почти ме просълзи с една народна песен.
Въобще препоръчвам Simple Smile
Дано сега и проверителите възнаградят справедливо и мотивиращо труда на всичките ни седмокласници Simple Smile
Успех!

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 09:16 от Vienna

# 471
Здравейте,
Влизам да споделя впечатления от отворените врати в конското/първа пералня и както още там се споменава Grinning
Изключителни деца! Приветливи, усмихнати отзивчиви и според мен говореха с много любов за училището си. Стаите на немския отдел са различни и много приятни. Лабораториятя по химия - оборудвана прекрасно.
Много школи и извънкласни занимания, които са напълно безплатни.
Притеснява ме, че сигурно гърчът е огромен и натоварването не е за всеки. но това си зависи от конкретното дете. Другото, което знам от ЕЖК - не при всички учители нивото на преподаване е еднакво. Т.е. си трябва и късмет явно. но които иска да учи, ще намери начин. Учебниците на лайстунг, както и на ДСД били достъпни за всички деца от библиотеката. ....
Дано сега и проверителите възнаградят справедливо и мотивиращо труда на всичките ни седмокласници Simple Smile
Успех!
И ние бяхме в конското вчера. Много лъчезарни деца. Да допълня, че учебниците си стоят основно в училището и уроците се учат на 90 процента в дискусиите в час. На мен ми направи впечатление, че по химия знаеха
съединенията само на немски и българският ги затрудняваше.

# 472
Да, така е, борбата далеч не е само заради езика и само един език съвсем не стига, и друг път сме ди го говорили. Професия +език-това е супер, такива хора със свещ да ги търсиш в днешно време, дефицита е голям.
Работа в чужда фирма. В отдела към който съм всички сме счетоводители. Някои само с английски, а др тук с английски + немски, френски или италиански. Като има свободни места само с английски намират лесно. С немски и френски е по трудно, но поне има много хора, които го говорят, защото във всеки голям град има такива гимназии или паралелки. С италианския голям зор видаха. С мен се свързаха, след като бяха изровили мое CV, което бях изпратила на Адеко за някаква длъжност 5 години по рано. Спомням си, че правих тест по италиански тогава. Та ме намериха в архива. Направиха и компромис с не доброто ниво на английския ми. Два месеца ни пускаха по пощата незаетите позиции и тези с италиански винаги бяха в червено за да се набиват на очи. Накрая ни събраха, къде с компромиси, къде без. Но е вярно, че с немски има много позиции в много компании, докато с италиански излизат много рядко.

# 473
  • Sofia
И къде в Сф се учи добър италиански? Изключвам Ит.лицей Money

# 474
  • София
Добро и слънчево утро. Аз все си намирам за какво да се треса. Щерката се яви на 3 от изпитите в НПМГ, а е отразен резултатът само от единия.
Някакви идеи какво да направя?

# 475
  • София
Добро утро и от мен. Преди да успея да отворя уста за овикване да си оправи стаята, наследникът се изниза с приятели навън Smile
Пожелавам ви приятна първа свободна неделя! Имам чувството, че изпитите бяха толкова отдавна. Явно времето се точи много бавно.

# 476
  • София - Младост 1А
Добро и слънчево утро. Аз все си намирам за какво да се треса. Щерката се яви на 3 от изпитите в НПМГ, а е отразен резултатът само от единия.
Някакви идеи какво да направя?

Синът ми също се яви на три от модулите и няма публикуван резултат до момента.
Аз съм решила да изчакам до вторник и да драсна един мейл и да звъня по телефона в РУО. Може би се втелясвам и притеснявам излишно, но около нас на всички явили се деца резултатите са в профилите.

# 477
  • нейде там, където ....
Вадя тефтера и записвам, кой не може да измисли повече от 3-4-5 желания.
Не ви е напънала нуждата, тъй шИ знаИте! Joy Скрити лимонки сте тука, мълчите си! При нас имаше разбор на изпити, точки, кой къде ще учи.... посписъчен отчет се водеше! JoyJoy
А сега сериозно, към софийските майки, как не могат/можете да измислите желания? Не може да са толкова концентрирани децата ви, та нали са същото поколение, както и набор 2004? Малко училища ли има в София? Дори и "елита" (оффф) не е малък? Училищата с немски не са малко - НЕГ, 73то, 35то, и още...
И внимавайте с желанията, които попълвате вместо децата! Съдбата обича да се шегува! Smirk

И колко паралелки с химия и английски, в училище без униформа, има в София? Химията с немски се брои за голям компромис. Езиковите не са вариант. Е, освен китайски, 138-мо съм харесала - при издънка, като да не му разчетат преразказа  Confused .

# 478
Италиански 105-то Ат. Далчев и 23-то Ж. Кюри. Посетих и двете, защото италианският ни интересува. 105 ни е по-труднодостъпно и бяха недружелюбни /отчитам, че не съм отишла да ми правят евала, но тонът беше извън нормалност/. Там до 12-ти клас се достига ниво В1. В 23-то обратното- свръхлюбезни с кошница обещания - до 12-ти клас ниво С, още в 8-ми клас В1. В крайна сметка нямам представа за реалните нива. Помня как се усмихвах скептично поради отказа на майка да запише детето си в Милениум заради грубостта им /при отчитане на нивото на школата и онова, което дават на децата/, май се хлъзгам по същата плоскост на външни привидности.

# 479
  • София
Шарлот, можеш да видиш резултатите от ДЗИ по език, но не знам те доколко биха отразили истинското ниво. Т.е. самото ДЗИ по език на какво ниво е? Някой знае ли.
А за желанията смятам да изредя първо немския и после поред всички по-добри у-ща. Мисля, че ще ги докарам на бройка.

Не отидох вчера до Конското аз. Няма смисъл просто, като знам горе-долу резултата от НВО Unamused

Италиански 105-то Ат. Далчев и 23-то Ж. Кюри. Посетих и двете, защото италианският ни интересува. 105 ни е по-труднодостъпно и бяха недружелюбни /отчитам, че не съм отишла да ми правят евала, но тонът беше извън нормалност/. Там до 12-ти клас се достига ниво В1. В 23-то обратното- свръхлюбезни с кошница обещания - до 12-ти клас ниво С, още в 8-ми клас В1. В крайна сметка нямам представа за реалните нива. Помня как се усмихвах скептично поради отказа на майка да запише детето си в Милениум заради грубостта им /при отчитане на нивото на школата и онова, което дават на децата/, май се хлъзгам по същата плоскост на външни привидности.

Общи условия

Активация на акаунт