Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Седми клас 2021-2022 тема 3

 • 27 368
 • 753
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7 899

График за провеждане на НВО
График за провеждане на изпитите за проверка на способностите

Списък на произведенията, които ще се включват в НВО, от 5ти, 6ти и 7ми клас:

Скрит текст:
Пети клас:
 "Хайдути“

Шести клас:
 "Хубава си, моя горо“ (Л. Каравелов)
 „Отечество любезно, как хубаво си ти!“ (Ив. Вазов)
 „Косачи“ (Елин Пелин)
 „Художник“ (В. Ханчев)
 Из „Под игото“ (Ив.Вазов): главата„Представлението”  и  главата „Радини вълнения“
„Братчетата на Гаврош“ (Хр. Смирненски)
 „Серафим“ (Й. Йовков)

Седми клас:
 "Стани, стани, юнак балкански"( Д. Чинтулов)
 "Вятър ечи, балкан стене" ( Д. Чинтулов)
 "На прощаване в 1868 г." (Хр. Ботев)
"Немили-недраги" ( Ив. Вазов) - : І, ІІ, ІІІ, V, X глава, епилог.
"Една българка"( Ив. Вазов)
"Опълченците на Шипка"( Ив. Вазов)
 "Българският език" ( Ив. Вазов)
"До Чикаго и назад" (Ал.Константинов) - (откъсът от „Вие трябва да сте били на Пловдивското изложение и знаете големия павилион?“ до „На г. Айвазияна търговията отиваше твърде зле, според думите му, но той имаше надежда да разпродаде повечко „рядкости“ в последните два месеца, септември и октомври, когато след летния сезон позаможните американци ще посетят изложението.“)
"Бай Ганьо" (Ал.Константинов) -  „Бай Ганьо пътува“
  "Неразделни" ( Пенчо Славейков)
  "Заточеници" ( Пейо Яворов)
 "По жътва"  ( Елин Пелин)
 "По жицата" ( Йордан Йовков)

График
за ваканциите и неучебните дни през 2021/2022


Сайтът на Дидева

Нашата поща
Скрит текст:
Споделяме, качваме, ползваме полезни материали по всички предмети, любезно предоставена ни от набор 2007.
*@abv.bg - парола се предоставя на лични само на потребители, които са писали редовно в поне три последователни теми.

Как се пише теза
Книга на учителя - Клет
Тест по География
Материали за 7 клас
Как се пише отлична теза
Тези върху цитат
Разпознаване на цитат
Материали в помощ на седмокласника
Khan academy
Регалия
Материали по всички предмети


Предишни теми

# 1
 • София
 • Мнения: 5 745
Ston, благодаря за темата! На Нинчето, да го кара възможно най-леко вируса!

# 2
 • София
 • Мнения: 4 440
Моята най-после си изкара 6 по лит сама. Т.е. не съм помагала и проверявала. Имали преразказ за домашно, посочили я и тя прочела.

Но по мат на формулите за съкратено умножение зацикли. Нещо не можа да си направи домашното. Извади умния поглед и я изритах да си ляга.

# 3
 • Мнения: 1 667
ston, благодаря за темата.
Болните да се оправят.
При нас продължават присъствено, дори гласят тържество за 1 ноември. Мисля, че живея в паралелна реалност.

# 4
 • Мнения: 532
Запис от мен .✌️ Аз май няма с какво да се похваля. ДО върви нормално, тийнейджъра за сега няма проблеми. Ръчкам от време на време, но по скоро в голямото междучасие го карам да прави едни 5 минутни упражнения от Гугъл плей. 😁Той милия все още изпълнява безропотно каквото му кажа. Ако направи досадна физиономия му казвам, че го разбирам, че го мързи но Трябва! 😊

# 5
 • Мнения: 1 470
ston, благодаря за темичката, цоп и аз тук.

А днес мойта този път не е доволна от математичката, от няколко дена се оплаква от нея, макар и на моменти да ги разбира задачите, но определено със много усилия от нейна страна. Някой тук се оплакваше от такава учителка.
Е аз пък като слушам мойта за какво иде реч, направо незнам точно тази важна година как ще я караме. Първо - за първи път са с учебник на Архимед, второ - тази като почнела да пише задачите и да им ги обяснява уж, допускала системно грешки при преписването на задачите, и после при пресмятането, макар точно тези задачи да са решени в учебника, на всичкото отгоре, не позволявала на децата да гледат в учебника докато тя пишела на дъската, на диването тетрадката като я видях, направо ми призля, вместо формули и правилно изписани задачи, аз гледам как вместо да задрасква или да мине с коректор, тя ги огражда и отстрани до сгрешената, писала с червено правилният израз, съответно и решението. Предложих и да пише на др. тетрадка, още не се доизказах, и тя ме прекъсна с думите - ти луда ли си, няма да преписвам после задачите отново, че след това и домашната. В понеделник ли беше, кога ли, не си спомням, правиха мини тест, 5 или 10 минутка, незнам точно как са го водили, оплака ми се че последната задача, първо я била решила правилно, после я поправила, защото мислела че е сгрешила, и за да не почне отново да преписва задачите, решила да я остави така, на тази задача пък има малко сгрешено, на другите също е допуснала някакви малки грешки, но пък учителката и писала хубава оценка. Похвалих я, като и казах че щом има желание и учи, винаги ще постига добри резултати, дано поне малко съм я стимулирала. Самата оценка незнам този път дали ще бъде нанесена в школо. Утре и в други ден, поне няма да се разкарва за едното нищо, ще дискутират разни глупости утре в Тиймса, свързани със спорта, в петък ще се прави че слуша, бля бля бля, и така ще си седи на топличко у дома.

# 6
 • Майничка
 • Мнения: 11 323
Ston, благодаря за темата!
Девойката заработила днес шестица по биология с "преподаване" на новия урок. Оказало се, че си го е научила авансово в неделя, погрешка и предложила на госпожата да го разкаже, та да не стане зян. Госпожата й се вързала и я оставила да рисува и обяснява.
Само с тази математика започва да се дъни нещо. Уж разбира, задачите ги решава, а на писмени все нещо недоглежда.

# 7
 • Мнения: 490
Благодаря за новата тема.Болните бързо да оздравеят.Тази седмица ще е  кратка утре нашето училище има спортен полуден,патронен празник.При нас нищо ново кретаме ,само математиката куца но здраве да е.Много искам да минем на до много болни много нещо.

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 3 486
*PipiLota*,не сте ли онлайн вече. Какъв празник в тази ситуация?
За сега и аз не мога да се оплача от девойката.По история и физика не препитвам,защото не ме бива. Уж оставих физиката на баща й,но още не съм видяла да си общуват тя,той и учебника.
По химия й скъсвам шортите,но те са назад,защото имат само 1 път в седмицата. Децата недолюбват учителката,и мислех ,че просто е строга,но миналата седмица присъствах на изпитване. Ами... писа на едно  дете 4 ,но аз лично не разбрах защо.Реално детето не отговори като войник само на 1 въпрос,но не мълча.Върна я назад по всички уроци,което е супер и определено можеше да пише над 5.Направо ме втресе такова оценяване. Препитвам и по география през уикенда. По Бел на уроците са на Ботев,та следя дали си е научила анализа,който е даден. Не са писали още нито преразкази,нито тези. По математика съм я зарязала тотално-там се оправят с кръстницата й. Обикновено първата задача по правило е грешна в теста,останалите верни. Все й казвам да почва от втората. Няма драми там към момента. Но като цяло тази година съм по-лежерно настроена от миналата.

# 9
 • Мнения: 1 667
renydent, при нас съм 100%, че няма да има ДО, ако няма обявено централно такова. Тук е такова неглежиране, че нямам думи. Никой не се тества. Честно понякога наистина почвам да си мисля, че аз не съм в ред, като гледам как  според хората около мен - всичко е под контрол и пандемия няма.
В училището ни все още играят по 3 класа ФВС в салона, маски не се носят (освен когато не са предупредени, че има проверка от РЗИ), та не се изненадвам, че имат намерение да съберат децата в актовата зала за 1 ноември.
Само ще отбележа (нищо, че съм пушач), че в града все още се пуши във всички заведения, а забраната за пушене е от не помня кога. Казвам ви, че съм в друга вселена.

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 3 486
Аййй,както го описваш е направо страшно. За кой град става дума,ако не е тайна де.

# 11
 • София
 • Мнения: 543
Хайде и аз в новата тема, да дам отчет!
Но първо - благодаря на  ston за темата , добре че си разбирате от тези неща Simple Smile
А на  Нинчето, да мине леко и като се пооправи да пише как е, че тук следим изкъсо здравния статус на членовете си!
При нас си учат, но нещо да са се преучили не забелязвам! По БЕЛ пишат дълги анализи и понякога ги изпитва. Правиха контролно онлайн без камери и без звук - та се сещате какво общо писане беше.
Понеже тръгвам към 9ч. и до тогава слухтя какво става, но все не улучвам математика, да разбера дали е в час със задачите. Нещо нямам време да му давам допълнителни. И двамата сме го ударили през просото, но накрая да не ни излезе през носа .Simple Smile Днес съм на поговорки.Smiley
Тази седмица и миналата нямат биология и музика - учителите са болни.

# 12
 • Мнения: 2 158
Благодаря за новата тема!
По мат. отново изостават,на многочлени са и идната седмица ще правят тест.С уроците вървят нещата и са на формулите,разбра ги,но бърка знаците и уикенда ще решаваме заедно да чисти грешките.По бел нещо тромаво върви и там явно ще участвам,нито теза,нито преразказ има.Отчаяна съм,лееко!
За да си върне екстрите(комп)решил всички домашни,изпратил където е нужно,изчистил си стаята и предложи да напазарува🐵Още веднъж с наказание и всичко ще влезе в релси,но защо с лошо?

# 13
 • Мнения: 1 470
radost17, как се казва училището, да не е Отец Писий. При вас поне ги съчетават в един ден, при нас са отделни.

*PipiLota*, при вас определено е по - зле, отколкото при нас.

В момента присъствам на онлайн спортен празник, и то със пенсията по заместване. Такъв цирк няма просто, пуска им разни презентации, които ги маха, има няма след 30 секунди, в момента им пуска от тубата клипчета, ми тя е толкова зле, дори незнае откъде да махне рекламите за да продължи клипа. Да свършва тази седмица че направо ме изнервя. Чакам с нетърпение да почнат часовете, така ще видя как тази година ще се представят някои учители.

# 14
 • София
 • Мнения: 2 814
Здравейте и от мен в новата тема. Благодаря на Стон, а Нинчето да оздравява бързо и без странични ефекти, както и другите болни, естествено!
Около мен много болни. Казах ви за сестрата на мъжа ми, вече е с двустранна пневмония, не може да свали темп. Поддържа си 38-39. Предложихме й да я закараме в болница - уж се съгласи, после говорила с нейна приятелка, която ѝ казала "луда ли си, там никой няма да ти обърне внимание, много по-добре е да си се лекуваш в къщи". Ами да, с чай, лимони, мед от "истински пчели" и "тежката артилерия - много чесън. Ракията временно е неприложима, заради антибиотика. Не че има нещо лошо в тези методи, но чак пневмония с тях да лекуваш е смехотворно и безотговорно.
Наборката уж учи, но стихотворението хич не напредва. Все нещо друго изскача и запълва времето. Вчера се прибирам и се започна - нарисувала някаква делва с лимони (натюрморт), направила апликация - женско лице с разверти коси, като косата е от есенни листа в различни цветове. Едвам се стръпях да не се скарам, че се занимава с глупости, вместо да решава задачи и да пише тези. Ама колко да са глупости - рисува му се на детето, твори му се. А аз си се тръшакам, че трябва повече усилия по едни, там, два предмета заветни. Добре, че понеделник е неучебен, че да пробутам един преразказ и малко задачи. А, и стихотворение белким научи...
Засега уроците по математика са присъствени, защото са индивидуални, БЕЛ е онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт