СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 115
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 560
Здравейте на всички,

поздрави на всички деца и техните родители.
Аз досега поглеждах бегло тук, но последните няколко дни съм почти редовна в четенето. Та накрая реших да се включа, че с тази статистика нещо и аз се оплетох доста, а уж чета всичко подробно.

При нас положението е следното БЕЛ - 93/МАТ - 91/момче/София. Интереса ни е в езиковите гимназии.

Та правилно ли се ориентирам в статистиката от миналата година - сбор 184, сумирам цифрите в колона МАТ+БЕЛ/Мъже от тази цифра до 200 и това ни е бройката ориентир или ???

# 1 561
Мааалко отмествам страстите по повод статистиката.
Някой знае ли разликата в броя на часовете при Интензивно и Разширено изучаване на език.
А също и нивото, с което се очаква да излязат децата при съответната степен на изучаване.

В сайта на всяко училище има програма - брой часове по всеки предмет, изучавани в даден клас. Обикновено в езиковите се учат около 18-20 часа седмично език (това за 8-ми клас). За нормалните училища нямам представа.

# 1 562
  • София
Тъй като дойде ред на стъкмистиката, докато чакаме статистката, да ви кажа, че моето мнение е, че тази година трябва да гледаме мин. макс балове за 2017, а не за 2018. Все пак си мисля, че 2019 ще бъде по-ниско, но ако ти ти стига бала според 2017, смятам, че би стигнало и за 2019.

По МАТ 2017 е имало 118 пълни 100т, а през 2018 само 40.

Това мое мнение е, разбира се, в сферата на алабалистиките, но тази година мисля, че балът се качил предимно в БЕЛ-а, а не толкова по МАТ.

# 1 563
  • Пловдив
А според мен не се гледат само баловете, а относителното място на детето в общото класиране и на какъв бал отговаря това място в класирането от предходните години.

# 1 564
  • Бг-мама
Ами не знам до колко е вярно това за 2017 и 2018 г. Всичко е относително.
Паралелката , която нас ни интересува 2017 е била с по нисък бал от 2018. Това би следвало да означава , че има промяна в интереса за нея . Е сега коя година да дебна аз  Crossing Arms Crossing Arms

# 1 565
  • София
Зечова, мисля, че 2019 най-добре би ти свършила работа. Joy  Само още малко търпение му е майката.

# 1 566
Ами не знам до колко е вярно това за 2017 и 2018 г. Всичко е относително.
Паралелката , която нас ни интересува 2017 е била с по нисък бал от 2018. Това би следвало да означава , че има промяна в интереса за нея . Е сега коя година да дебна аз  Crossing Arms Crossing Arms

аз ви чета на пресекулки... добре де, защо гледаме къде са децата с тазгодишните оценки в миналогодишни статистики като стана ясно, че има промени в бала, и то различни при топ резултатите и по-надолу? аз чакам новите статистики, ама трябва ли да гледам и старите сега? пак изпуснах нещо Disappointed Relieved

# 1 567
  • София
Зечова, мисля, че 2019 най-добре би ти свършила работа. Joy  Само още малко търпение му е майката.
А дано е малко.

# 1 568
  • Бг-мама
jenap , ми така де. А уж се имах за осведомена. Ама ми се завъртя шапката от резултати. ooooh!

# 1 569
  • Пловдив
mavamava, като се види къде се намира детето между останалите, виждаш на какъв бал отговаря това място през миналата година. Така можеш да видиш за кои паралелки е стигал този бал. Ако предположим, че тенденцията в желанията е една и съща, а през последните години е така, можеш да прецениш докъде ще стигне детето в класирането и колко паралелки с по-нисък бал трябва да изброите, за да се "закачи" в класирането.

# 1 570
Да похваля и аз (барабар Петка с жените Simple Smile ) учениците от училището, в което преподавам [...]

# 1 571
  • Разпиляна във въображението
Звъннах до плевенското РУО, но там затвориха телефона Simple Smile Сайтът им е толкова скапан, че изобщо не мога да се ориентирам за някакви миналогодишни статистики. Добре, че Дидева подаде информация.

# 1 572
  • София
Jenap, аз това го казах още при публикуване на тестовете /балове, по-близки до 2017-та/  Wink . Но 2017 баловете бяха по-високи в първите по бал гимназии /НЕГ, СМГ, 73-то/, а от Английските надолу бяха по-ниски в сравнение с 2018г. А като гледам статистиката на Бургас, тази година има повече като брой резултати и надолу /в сравнение с 2018г./ - поне до 140 точки. Ако и в София са такива резултатите, може да има покачване на бала спрямо 2018, не само в най-високобаловите гимназиите, но и в училища като 35-то, 22-ро, 31-во... С по-малко, отколкото в първите 5 по бал гимназии, но все пак - покачване. Така си мисля аз. Чакаме статистиката за София.

Последна редакция: чт, 27 юни 2019, 15:26 от sanaka

# 1 573
mavamava, като се види къде се намира детето между останалите, виждаш на какъв бал отговаря това място през миналата година. Така можеш да видиш за кои паралелки е стигал този бал. Ако предположим, че тенденцията в желанията е една и съща, а през последните години е така, можеш да прецениш докъде ще стигне детето в класирането и колко паралелки с по-нисък бал трябва да изброите, за да се "закачи" в класирането.

боже... половин ден смятам капацитета на заварките на един лазер и въобще не вдявам какво ми говорите Head Band тазгодишният й бал миналата година е стигал за второ класиране в 91во. ама няма как да знаем сега за какво ще стига, все още не. или за друго ми говорите?

# 1 574
Най-сетне - Евгени!!! Приказна рамка на темата! Ще дочакаме Годо!

Общи условия

Активация на акаунт