СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 033
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 770
  • густо майна Филибето
И няма възможност да ни класират на по- задно желание, нищо че за него бала е по- висок?
Категорично няма такава възможност.

Имаше много хубаво обяснение на алгоритъма на работа на системата за класиране на админа на едно от столичните училища...

На първа страница е. "Как се класират учениците"

# 1 771
Скрит текст:
По отношение на статистиката, как ще разберем колко деца отиват в АК и др. частни училища? До колко може да се разчита на тази статистика, включително и деца с висок бал, но отиващи в художествено училище?

Понеже дъщеря ми е в ЧУ и имам поглед над начина на подготовка: три деца от класа й заявиха в началото на годината сериозни намерения за напускане на училището. Тези деца се готвеха и са с висок бал. Те няма да се върнат /поне на този етап/ към ЧУ. Останалите караха по допирателната и защото знаят, че мястото им е сигурно, не се готвеха за НВО, съответно резултатите им са ниски. "Иван Апостолов", "Дорис Тенеди",  "Дрита", та ако щете - "Руският лицей" са със собствен прием, който е през пролетта. Там приетите деца също са спрели активната поддготовка след класиране. От този момент таксите /в по-голяма част/ са предплатени и връщането е под условие на тежки неустойки. В този смисъл не мисля, че може да се разчита на голяма бройка деца с висок бал, да се запишат в ЧУ. Навярно от среден към нисък фрагмент може да има колебаещи се деца, чиито родители биха пожертвали неустойките, за да се сдобият с безплатно обучение през целия гимназиален курс. Остават деца, колебаещи се за АК, които не са много. В този смисъл си мисля, че частният сектор няма да размести чувствително подредбата.

добре, а къде е вероятността да има добри резултати на матурата и да иска да си остане в частното училище? то като се замисля, и моята е в частно, и май всички с добри резултати искат да се преместят, но пък не смятам, че  много добро училището. ама и частни с по-добро ниво - там, допускам, има ученици, които са добри, и ще си останат?

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 08:20 от bubanka

# 1 772
Така, за добро утро да попитам, има ли някоя друга девойка с мераци за СХН??
( 460 бал)
ЕГ  след тях ............
СХН в ЕГ има ли? Thinking

# 1 773
Така, разбрах защо не е висок резултата на синковеца 2006, ама и дребното и то от четните, ама защо изчезна статистиката в Бургас така и не разбрах.
Там си е. Просто са махнали пътя към нея. През директен линк се отваря.

# 1 774
  • София
Maridi, твоето дете, ако не се лъжа, имаше над 90т по химия. Ако е така, мисля, че няма да ви трябва статистика и не би трябвало да се притеснявате.
Нали тази оценка се удвоява, а вашият резултат е супер.

jenap,благодаря,но се притеснявам,защото са само две паралелки,а младежа е с общ резултат 153 - което не е особено добре.

# 1 775
  • Там, където мечтите се сбъдват
Така, разбрах защо не е висок резултата на синковеца 2006, ама и дребното и то от четните, ама защо изчезна статистиката в Бургас така и не разбрах.

Може ли малко разяснения за статистиката, каква е тази графа брой оценки?

# 1 776
  • Plovdiv
Blush
Гледам статистиката на Стара Загора 2019 , но ние сме от София. Само исках да@се ориентирам, но нищо не разбрах. Родена съм в четна година Simple Smile
[url]http://www.ruobg.com/news/read/id/508/url]

Там оценки няма, всичко са точки. Няма да се притесняваш в четната година е проблемът явно/извинявай, но не се сдържах/
Сега сериозно
Първи ред показва колко човека имат О точки съответно само по БЕЛ, само по МАТ , едновременно по БЕЛ и МАТ и т.н другите колони.
Втори ред - същото, но колко имат 1точка  и т.н.
Ако искаш да разбереш колко деца има преди твоето по БЕЛ сумирай броя на децата, които имат повече точки. Примерно ако детето ти има 97т. - има още 16 деца с толкова + 13/с 98/ + 9/с 99/ + 7 / със 100/ т.е има 16+13+9+7=45 деца с вашите или повече точки по БЕЛ

Много ясно обяснено.Hug
Не знам дали е от нечетните години, Stuck Out Tongue Winking Eye но имам проблясък-спомен, че статистиките преди бяха с натрупване, тоест спестено ни беше това пресмятане на колоната под "нашите" точки. Blush

# 1 777
  • Пловдив

Може ли малко разяснения за статистиката, каква е тази графа брой оценки?

Колко ученици са получили този резултат.

# 1 778
  • Sofia
Хора, вече ще искам съвет, че направо се побъркваме в къщи. Не ми трябва статистика, за да ми е почти ясно, че втора немска ще е мнооооооого на кантар и може би няма да стане (бал 429.5). За третото желание сме вътре. ОБАЧЕ не можем да го решим 😖 Искаме топ училище, в което се учи серизоно, всички искаме на първо място немски, а специално синко няма проблем и с френски. Вариантите ни са три:
1. Френската (и забравяме за немския 😢)
2. Втора английска и немски в Гьоте институт (АЕ му е отличен по принцип, но пък да си учи сериизно по всичко, а включва разкарване до Гьоте И.)
3. Нежеланото 35-то, но заради немския.

Ще се побъркам вече да чета, да премислям, да претеглям ЗА и ПРОТИВ

# 1 779
След всички разяснения на статистиката възможно ли е да ни изненадат с нова форма. Stuck Out Tongue
Все пак първа изцяло онлайн година е. Може да извадят някой завъртян ексел.

# 1 780
  • Пловдив
aniK , ако аз ти кажа Френската с немски в Гьоте институт /не разбирам защо френската означава да не се учи и немски/, на теб с какво това ще ти помогне?
Сядате вкъщи, хващате едни лист, спретвате си една табличка и в нея пишете + и - за всяко училище. Има време да вземете решението спокойно и обмислено.
И най-вече спокойно.

След всички разяснения на статистиката възможно ли е да ни изненадат с нова форма. Stuck Out Tongue

Колко може да е завъртян един ексел с тези резултати? Че и по-добре ще е, да спестим конвертирането поне. Laughing

# 1 781
  • На планетата Земя
Добро утро!

Това не е първата онлайн година, и миналата беше всичко същото. Не вярвам да сменят формата.

АниК, не отписвай все още НЕГ и 73то, моля те.
А иначе от тези варианти най-много ми харесва вариант 1 заради новия по-труден език, като коригирам, че в горните класове си ходи на уроци и по немския.

# 1 782
Цитат
добре, а къде е вероятността да има добри резултати на матурата и да иска да си остане в частното училище? то като се замисля, и моята е в частно, и май всички с добри резултати искат да се преместят, но пък не смятам, че  много добро училището. ама и частни с по-добро ниво - там, допускам, има ученици, които са добри, и ще си останат?

Не са много силните ЧУ с гимназиален курс. СС излиза от класацията, УК отпада за децата, учещи немски. Основните "играчи" са Иван Апостолов, Дорис Тенеди, Образователни технологии, Дрита, двете немски гимназии. Другите не са сериозни, при все  че и Меридиян 22 е със собствен изпит. Това стана политика на ЧУ - да правят собствен прием преди НВО и да вземат високо капаро за следващата година, за да си обезпечат деца.  

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 09:02 от bubanka

# 1 783
Така, за добро утро да попитам, има ли някоя друга девойка с мераци за СХН??
( 460 бал)
ЕГ  след тях ............

СХН в НПМГ, нали? Ние евентуално обмисляхме да я сложим някъде назад в желанията. Първото ни желание се оформя Луизиана. (444)
Хайде тая статистика да излиза вече...

# 1 784
Или директно стилизирано класиране с минимални балове - че да си знае кой как да си реди желанията Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт