СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 080
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 800
  • Plovdiv
Добрютро, по-късно ще наваксвам последните страници, но по повод тези, които са очаквали по-високи резултати - току що ми звънна една приятелка да каже, че са ходили да видят на сина и работата. Той така е очаквал повече точки и са се чудели защо няма повече.

Какво се е оказало - двете страници белова, които са му дали допълнително (понеже не му е стигнало мястото) въобще не ги били сканирали и отчели към неговите материали. В същото време са му отразили нещо писано в черновата и непренесено на беловата, но тези две страници, на които му е била една цяла задача и която му е носела 8 точки (доколкото разбрах) не са ги сканирали.

Mrs. Jan, и аз съм от умните извънземни Simple Smile  Само ММ е четен Simple Smile
Това добре, тоест детето е право, обаче какво следва?!? Нали не можеше да се променя нищо повече? Или?
Каква е реакцията на властимащите? Знае ли се?

# 1 801
aniK , ако аз ти кажа Френската с немски в Гьоте институт /не разбирам защо френската означава да не се учи и немски/, на теб с какво това ще ти помогне?
Сядате вкъщи, хващате едни лист, спретвате си една табличка и в нея пишете + и - за всяко училище. Има време да вземете решението спокойно и обмислено.
И най-вече спокойно.

След всички разяснения на статистиката възможно ли е да ни изненадат с нова форма. Stuck Out Tongue
Все пак първа изцяло онлайн година е. Може да извадят някой завъртян ексел.

Колко може да е завъртян един ексел с тези резултати? Че и по-добре ще е, да спестим конвертирането поне. Laughing

както казва моето дете в опитите ми да й продам френски - е не може да се учат 2 гадни езика, егати JoyJoyJoy

# 1 802
  • София
Добрютро, по-късно ще наваксвам последните страници, но по повод тези, които са очаквали по-високи резултати - току що ми звънна една приятелка да каже, че са ходили да видят на сина и работата. Той така е очаквал повече точки и са се чудели защо няма повече.

Какво се е оказало - двете страници белова, които са му дали допълнително (понеже не му е стигнало мястото) въобще не ги били сканирали и отчели към неговите материали. В същото време са му отразили нещо писано в черновата и непренесено на беловата, но тези две страници, на които му е била една цяла задача и която му е носела 8 точки (доколкото разбрах) не са ги сканирали.

Mrs. Jan, и аз съм от умните извънземни Simple Smile  Само ММ е четен Simple Smile
И в този случай ще има ли преразглеждане? Грешката е при тях все пак!

# 1 803
  • София
Видях, че става въпрос за СМГ и го редактирах веднага след публикацията. /първо ми се наби "немската" Simple Smile / Даже не знам как сте успели да го видите - толкова бързо го редактирах. Joy
Не ми става ясно как на задача без грешки оценяващите си преценят да намалят точки ей така на своя глава.на самото разписване на задачата няма никакви корекции, и на трите подточки, на края където са отговорите има чавки, че са верни. Не би ли следвало да е именно техническа грешка?
Ох, много ни е яд. Ако това ни коства немската в СМГ, просто не знам как ще го преживеем.

# 1 804
Така, за добро утро да попитам, има ли някоя друга девойка с мераци за СХН??
( 460 бал)
ЕГ  след тях ............
Извинете ме, но какво е СХН?
Ох, много е гадно това с грешките при оценяването...

# 1 805
    Аник, според мен трябва да изключите английския, защото там Габи е добър и няма да допълни ново умение. Избрете между ФЕГ и 35-то, а ние ще стискаме палци за немските гимназии.
   Сънчо, леле колко криво ми стана за това дете. Да пускат жалби, да търсят начин родителите. Дано има резултат!
   ayza  и на вас стискам палци, да има добро развитие!

# 1 806
  • София
Хора, вече ще искам съвет, че направо се побъркваме в къщи.

2. Втора английска и немски в Гьоте институт (АЕ му е отличен по принцип, но пък да си учи сериизно по всичко, а включва разкарване до Гьоте И.)

aniK, сина ми учи АЕ и е стигнал В2.1. На родителска среща в края на годината ни посъветваха децата да не избират АЕГ, защото нивото им е доста по-високо и първата година ще е абсолютна загуба на време и отпускане.

# 1 807
  • Пловдив
Дори и да се докаже грешка на проверяващите, оценката няма да бъде променена.
0,5 т. според мен означава, че единият проверяващ не е дал 1 т. по някаква причина.

# 1 808
  • София
Те смятат, че балът му е достатъчно висок и са приели ситуацията.  Надявам се да му стигне за желаното място.

Не мисля, че ще подават жалба - нали не може да се коригира оценката, или греша? Чували ли сте за случаи на корекция на оценка?

Извинете ме, но какво е СХН?
Ох, много е гадно това с грешките при оценяването...

Софтуерни и хардуерни науки.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 09:59 от bubanka

# 1 809
  • София
Те смятат, че балът му е достатъчно висок и са приели ситуацията.  Надявам се да му стигне за желаното място.

Не мисля, че ще подават жалба - нали не може да се коригира оценката, или греша? Чували ли сте за случаи на корекция на оценка?

Преди няколко години знам за такъв случай, но бяха изцяло разменени работите на две деца. Ставаше въпрос за получена слаба оценка, вместо отличен.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 10:05 от bubanka

# 1 810
Съгласна съм, че е много важно училището да е с атмосфера, но къде има такава? СМГ, НПМГ, Конското, еврейското, АК, НГДЕК. Има ли друго място, в което има специфичен училищен дух? Моят страх е от отзивите, че всички софийски ЕГ - перални, Луизиана, 73-то...са с твърде свободен дух /бягам от думата разпасани/.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 10:13 от Шарлот

# 1 811
Какво се е оказало - двете страници белова, които са му дали допълнително (понеже не му е стигнало мястото) въобще не ги били сканирали и отчели към неговите материали.
Вероятно става дума за допълнителните листове за чернова, които не се поставят в индивидуалния плик. Белова не дават допълнително.

# 1 812
Здравейте, майчета! Не видях по темата да е обсъждано медицинското свидетелство, което трябва да се прикачи за професионалните паралелки. Току-що купих такова, но на него пише “за постъпване на работа”. Педиатърката ни не е сигурна, затова моля който е запознат да коментира дали това е правилният вид.

# 1 813
Здравейте, майчета! Не видях по темата да е обсъждано медицинското свидетелство, което трябва да се прикачи за професионалните паралелки. Току-що купих такова, но на него пише “за постъпване на работа”. Педиатърката ни не е сигурна, затова моля който е запознат да коментира дали това е правилният вид.

Точно това е

# 1 814
  • Пловдив
1. Правилно ли съм разбрала от прочетеното, че ако детето иска да ходи в чужбински университет е по-добре да запише общообразователна паралелка, вместо профилираща, защото така има по-голям шанс да има в дипломата си предмети, които му трябват? Това за профилиращите важи ли още повече за професионалните гимназии?
2. Другата седмица за заявлението - ако си за професионална паралелка сканираш медицинско. За всички други сканира ли се нещо или те балообразуващите оценки си ги имат в системата? Училищата, които искат медицинската бележка, я искат при записването или още със заявлението се сканира? Да не се окажем неподготвени другата седмица 3-5 юли Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт