СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 123 779
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 2 310
Пожелавам успех на всички седмокласници и "наздраве" на всички родители с висок бал.

Обобщих резултатите в София. Ужасът по МАТ е... ужасен. Има и графики:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSEbwm2ZduSHge8n … 4tY8sy7d6/pubhtml

Благодарна ще съм за малко разяснения по тази таблица. Статистиката определено не ми е сила. Simple Smile
 И да попитам, качени ли са вече оценките от свидетелствата? При нас не са и имаме голяма въпросителна относно математиката- учителката ни държи в шах до последно,така че и прогнози не мога да правя преди да я видя.
И да ти е сила няма да разбереш.Тази таблица внася само объркване. Проценти и диаграми които не носят никаква допълнителна полза от основната статистика допълнена с натрупване(например на Дидева).

# 2 311
  • Варна
Така, и аз съм вече в драма. Майки от Варна помагайте. Дайте мнение за ГПЧЕ „ЙОАН ЕКЗАРХ“. Щерката е решила второ желание да пише тази гимназия. Първо ни е МГ с НЕ - 26 деца. Всички софтуерни, хардуерни и паралелката с програмиране не я итерисуват. Направо ме шокира. Аз все си мислех МГ с НЕ или АЕ, но тя се е закучила на НЕ. Бала и е 487.5, около 60 деца във Варна имат колкото нея или повече.
А колко има по математика, и утроено с БЕЛ? От децата преди вас по мат, вероятно част ще предпочетат МГ, част - първа и пета с немски.

# 2 312
Благодарна ще съм за малко разяснения по тази таблица. Статистиката определено не ми е сила. Simple Smile
То и на мен ми е слабост Grinning
Не знам дали изобщо ще се качат официално оценки от свидетелства. Не вярвам това да се случи.

Таблицата обобщава и онагледява данните, публикувани от РУО София: http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/documentspriem/statistika.pdf

Графиките показват разпределението на участниците по точки, общо и по пол, за двата предмета. Процентните колони пък показват колко процента от учениците са постигнали резултат, не по-малък от текущия. Например, 50 или по-малко точки по БЕЛ са постигнали 24% от участниците, което ще рече, че по-голям резултат пък са постигнали 76%.

Тъй като тази година в на НВО в София са се явили 10 000 седмокласници, 1 % са 102 участници - 52 момчета и 50 момичета

Дописвам тези обяснения в оригиналния пост.

# 2 313
Оценките от свидетелствата ще бъдат качени в профила на детето, обикновено около момента, в който свидетелствата се качват в регистъра на документите. Качването е поетапно, а не едновременно за всички. Не се притеснявайте, ако някой напише, че оценките на ученика са видими в профила му или че свидетелството вече е качено в регистъра. И вашите ще се появят.

# 2 314
В табличката на Дидева натрупването е без децата с равен бал на вашия? А в другата табличка как е?

# 2 315
  • Варна
Така, и аз съм вече в драма. Майки от Варна помагайте. Дайте мнение за ГПЧЕ „ЙОАН ЕКЗАРХ“. Щерката е решила второ желание да пише тази гимназия. Първо ни е МГ с НЕ - 26 деца. Всички софтуерни, хардуерни и паралелката с програмиране не я итерисуват. Направо ме шокира. Аз все си мислех МГ с НЕ или АЕ, но тя се е закучила на НЕ. Бала и е 487.5, около 60 деца във Варна имат колкото нея или повече.
А колко има по математика, и утроено с БЕЛ? От децата преди вас по мат, вероятно част ще предпочетат МГ, част - първа и пета с немски.

По математика има 100 точки, просто много силни резултати има тази година. Притеснява ме тази пета. Нищо не знам за нея. В МГ познавам много деца и мога да кажа, че средата е добра. Първа сме я изключили изцяло. Ако не е сред тези 26 деца в МГ, то със сигурност ще е в пета. За това ми се иска да чуя мнениея за там. 

# 2 316
И аз ще помоля за една груба сметка. Така балът е 444, бел+мат е 172. Щяхме да пробваме за 91НЕГ на второ класиране, ама няма да се получат нещата. Та питам вече за 73 с НЕ/АЕ. Според вас ще се получат ли нещата. Вече се отчаях, явно съм така съм родена-от глупавички

# 2 317
Оценките от свидетелствата ще бъдат качени в профила на детето, обикновено около момента, в който свидетелствата се качват в регистъра на документите. Качването е поетапно, а не едновременно за всички. Не се притеснявайте, ако някой напише, че оценките на ученика са видими в профила му или че свидетелството вече е качено в регистъра. И вашите ще се появят.

Много благодаря за пояснението! Simple SmileFlowers Bouquet
От всички споделени таблици и статистики,започва да ми се избистря,че имаме реален шанс желаното да се случи от раз още на първо класиране. Наляга ме оптимизъм някакъв,даже.Simple Smile

# 2 318
       Нямам търпение да е 11 юли и официално да приключи историята с кандидатстването. От тук нататък с всеки изминал ден ще ми става все по-леко.
       Не се тревожете вече, изпитите минаха. Подредете паралелките по сърце и колкото по-назад е детенце в статистиката, толкова повече паралелки сложете. Обмислете внимателно подредбата.Моето момиче е 336 поред от момичетата, значи поне 26*13 паралелки, за да се класира(има квоти в езиковите в София) . Огромна е вероятността да е във ФЕГ, но ще го знаем на 11.07 със сигурност. Така че и да питаме тук е само ориентир. Само във много високите балове нещата са по-точно предвидими.
      Желая успех на всички!

# 2 319
  • Варна

По математика има 100 точки, просто много силни резултати има тази година. Притеснява ме тази пета. Нищо не знам за нея. В МГ познавам много деца и мога да кажа, че средата е добра. Първа сме я изключили изцяло. Ако не е сред тези 26 деца в МГ, то със сигурност ще е в пета. За това ми се иска да чуя мнениея за там. 

И според мен шанса и за МГ с НЕ е отличен с този резултат по математика. Поздравления за него!
Понеже моята завърши сега 11 клас 1ЕГ с НЕ, ще се въздържа от коментар за 5ЕГ. Имам някакви наблюдения - почти целия им бивш 7ми клас са в трите коментирани училища. Където и да отиде, ако детето е със собствена мотивация няма да сгреши и ще вземе много от училището. За НЕ според мен и в двете ЕГ преподаването е еднакво. Като резултати извън училището вече си зависи от децата.
Успех!

# 2 320
  • София
Аз мислих, мислих и реших, че не съм аз човекът, който трябва да се напряга. Каквото можах, направих. Някой друг хич не си даде зор тази година. Не реши една задача повече от дадените от учителите, не направи една теза или един преразказ повече. Последния месец преди матурите, умолявах, виках, наказвах в опит да се опитам да я накарам да се напъне. Нищо не се получи. За пореден път разчиташе, че в училище лесно й се получават нещата. Нека сега потрепери две седмици.
И аз так etomira , само дето аз не последния месец, а цялата година. Само химия и това е, от другото - санитарния минимум. Само дето моя даже и няма да трепери тези две седмици. Ни статистики, ни таблици гледа. Даже ми каза да престана и аз. От всички тези таблици /за които съм благодарна - оценявам базкрайно много труда на изработилите ги и споделили с нас/ разбирам, че има достатъчно много деца, които могат спокойно да го изпреварят по бал, стига да са се явили на изпит по химия в НПМГ, а няма как да знам това. Т. е. не мога да съпоставя двете таблици и за това не ми остава друго освен да чакам 11-ти.
Сега аз ще се опитам да се успокоя, а той може да си трепери след 11-ти. Тогава и аз мога да казвам "споко, к`во толкова е станало, има време...." WorriedWorriedWorried

# 2 321
До 11.07 вкл означава, че може и по рано, нали? Как е било миналата година?

# 2 322
В табличката на Дидева натрупването е без децата с равен бал на вашия? А в другата табличка как е?

Сложих колонки, които покзват броя деца с повече точки:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSEbwm2ZduSHge8n … 4tY8sy7d6/pubhtml

# 2 323
Имате ли идея как ще стоят нещата при кандидатстването във ВУЗ за онези деца, които са само с 2 профилиращи предмета от средното образование и те са езици или пък профилиращите предмети са 3 или 4, но и в двата случая се различават от предметите, с които се кандидатства? Казано с други думи, детето иска да кандидатства медицина, но в 11 и 12 клас не е учило биология и химия, защото е в езикова гимназия с 2 профилиращи, които са езици или пък 3/4 профилиращи, напр. математика и ИТ. Тогава откъде ще му вземат оценки от средното образование? От 9 и 10 клас ли? Има ли яснота?

# 2 324
Няма яснота. Профилиращите предмети са поне три, два от които са определени  на национално ниво с наредба.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 15:03 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт