СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 123 823
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 2 295
  • София
Petruna, категорично не може да се върне на желанието си от 1во класиране, ако на второ се е изкачило нагоре. Записва това, на което е прието на 2ро. Затова е важна подредбата и се реди според желанията.

Maria77bg, аз не съм се притеснила и даже приех техническата грешка на дъщеря ми, която е направила по МАТ, като знак от съдбата, но тя го е приела на живот и смърт и се тръшка. Направо от изпитите насам  не е на себе си и аз като една майка-орлица се вълнувам. Благодаря за успокоението.

# 2 296
  • София

Абсолютно ли е сигурно, че ако приемат детето на първо класиране в дадена паралелка, но отиде на второ и се качи в класацията, в крайна сметка може да запише желанието от първо класиране?
Абсолютно сигурно е, че НЕ може да се запише в паралелката от първо класиране, ако е мръднала на второ!

# 2 297
  • София
jenap, сега погледнах вашия бал. Защо си се притеснила за смг? М.г. на първо класиране е влязло дете горе-долу 260 в списъка бел+мат, но на второ вече пада на около 480. Мисля си, че дори за първо имате реални шансове.
Maria77bg, понеже и ние сме със същите вълнения и бала е почти като на девойката на jenap (1т. повече), да те попитам в тази сметка за мин год 480 общ брой в статистиката за 2018 ли си гледала или само момичета?
На второ кл в СМГ 2018 се е влизало с 446,5, ти как преценяваш с какъв сбор БЕЛ+МАТ е в статистиката с това утрояване на Мат?

# 2 298
не знам... в много европейски държави можеш да учиш само в училищата от областта. там, където родителите ти плащат данъци, и понеже е мислено в колко голям град от колко училища има нужда. нито повече, нито по-малко. а софия стана на 3 морета...
Скрит текст:
Момичета, тенденциите и в образованието, и в работата в последните години са към насърчаване и повишаване на мобилността и свободната конкуренция. Mavamava, по твоята логика и в чуждите университети не би трябвало да допускат деца от България.
Високият бал на дете от провинцията тежи точно толкова, колкото този на дете от София, а в по-малките населени места не винаги има възможност за обучение по желаните специалности. Ние не сме крепостни селяни, все пак.
Теорията с данъците също е оборима. Местен данък плащам само около 400 лв/год. без колата. Данъкът върху доходите ми е над 4 500 лв./год., а такъв плаща и съпрутът ми. Тези пари влизат в държавния бюджет, не в общинския и след това се разпределят според броя на населението в общините. Така погледнато се оказва, че с по-голямата част от моите пари се финансират дейности на по-големи общини. Още повече, училища с по-голям процент ученици от други области са със статут на национални и при тях финансирането се осигурява по друг механизъм (или поне така беше).
Съответно, не виждам нищо нередно и не мисля, че ощетявам някой с това, че искам за детето си най-качественото образование съобразено с неговите индивидуални възможности, не с мястото на постоянен адрес.

Около нас няколко дечица са се насочили към кандидатстване в София. Едното е момиче с бал  196 т., другите 3 са с над 90 т. по двата предмета.

Не виждам смисъл да спорим за такива неща. Всяко дете ще намери своето място. Дано всички останат доволни, независимо от това къде и какво училище ще изберат Hug
И ние сме от провинцията, но смятаме да се местим в София. Направо не мога да си намеря място от радост.
Скрит текст:

# 2 299
дидева, как почивка в такава критична година Blush Стягай се, седем години разчитам на теб... Синът ми на матурата изкара най-ниския си резултат е сравнение с всички ПИ... много ме е яд, честно да си кажа, а си познавам детето и си знаех, че стреса ще му изиграе лоша шега. Сега вече се надявам на... късмет.

При нас положението е същото. Чакаме,друго не остава. По-скоро,аз чакам....Той не е по крайните вълнения.

# 2 300
Етомира, миналата година преди дъщеря ми имаше 199 момичета и влизаше навсякъде без СМГ с НЕ. Пий едно бЕло. Wink  
[quote author=Petruna link=topic=1123889.msg38942217#msg38942217 date=1561794257

Абсолютно ли е сигурно, че ако приемат детето на първо класиране в дадена паралелка, но отиде на второ и се качи в класацията, в крайна сметка може да запише желанието от първо класиране?

Абсолютно е сигурно, че не може.
[/quote]

Благодаря!

Но ако не се качи нагоре, тогава си запазва мястото от първо класиране?

# 2 301
  • София
petruna, да, запазва го.

Sanaka, това звучи много успокояващо.

# 2 302
jenap, сега погледнах вашия бал. Защо си се притеснила за смг? М.г. на първо класиране е влязло дете горе-долу 260 в списъка бел+мат, но на второ вече пада на около 480. Мисля си, че дори за първо имате реални шансове.
Maria77bg, понеже и ние сме със същите вълнения и бала е почти като на девойката на jenap (1т. повече), да те попитам в тази сметка за мин год 480 общ брой в статистиката за 2018 ли си гледала или само момичета?
На второ кл в СМГ 2018 се е влизало с 446,5, ти как преценяваш с какъв сбор БЕЛ+МАТ е в статистиката с това утрояване на Мат?
Общ брой гледах. Така ги сметнах:
 От 446,25 (така ги виждам по статистиките на Дидева, не съм сравнявала с руо, вярвам й на 100%) вадя 100 (мисля си, че всички са с 6 в дипломите) и остава 346 (грубо). Това 346 го деля на две и получавам 173. Отивам в таблицата бел+мат 173 и виждам всички деца със сбор над 173 са 482.
А за бала за смг правя следното, за да го трансформирам в графата на бел+мат:
(3.мат+бел)/2
Дано не заблуждавам някого!
jenap, успех на детенце! Пожелавам щастливо лято и да е с любимия клас през септември!

# 2 303
  • София

Sanaka, това звучи много успокояващо.
От вчера се каня да ти пиша: Дишай дълбоко, пий бело, почти съм сигурна, че сте вътре.

# 2 304
  • Варна
Така, и аз съм вече в драма. Майки от Варна помагайте. Дайте мнение за ГПЧЕ „ЙОАН ЕКЗАРХ“. Щерката е решила второ желание да пише тази гимназия. Първо ни е МГ с НЕ - 26 деца. Всички софтуерни, хардуерни и паралелката с програмиране не я итерисуват. Направо ме шокира. Аз все си мислех МГ с НЕ или АЕ, но тя се е закучила на НЕ. Бала и е 487.5, около 60 деца във Варна имат колкото нея или повече.

# 2 305
Пожелавам успех на всички седмокласници и "наздраве" на всички родители с висок бал.

Обобщих резултатите в София. Ужасът по МАТ е... ужасен. Има и графики:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSEbwm2ZduSHge8n … 4tY8sy7d6/pubhtml

Таблицата обобщава и онагледява данните, публикувани от РУО София и РУО Варна: http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/documentspriem/statistika.pdf

http://ruo-varna.bg/images/stat_Varna.pdf

Графиките показват разпределението на участниците по точки, общо и по пол, за двата предмета. Процентните колони пък показват колко процента от учениците са постигнали резултат, не по-малък от текущия. Например, 50 или по-малко точки по БЕЛ са постигнали 24% от участниците, което ще рече, че по-голям резултат пък са постигнали 76%.

Тъй като тази година в на НВО в София са се явили 10 000 седмокласници, 1 % са 102 участници - 52 момчета и 50 момичета

Колоните НАД показват колко деца са получили ПО ГОЛЯМ резултат от текущия. Например, Мъже БЕЛ НАД 90 е 286, т.е. 286 седмокласни мъже са получили повече от 90 точки.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 17:15 от Чефо

# 2 306
  • Варна
Така, и аз съм вече в драма. Майки от Варна помагайте. Дайте мнение за ГПЧЕ „ЙОАН ЕКЗАРХ“. Щерката е решила второ желание да пише тази гимназия. Първо ни е МГ с НЕ - 26 деца. Всички софтуерни, хардуерни и паралелката с програмиране не я итерисуват. Направо ме шокира. Аз все си мислех МГ с НЕ или АЕ, но тя се е закучила на НЕ. Бала и е 487.5, около 60 деца във Варна имат колкото нея или повече.
Немският в Пета е на много добро ниво, някои твърдят, че е по-добро от това на Първа. Приемат 3 паралелки, така че проблем нямате.

# 2 307
  • Варна
kami2004, този резултат мисля,че ще стигне за МГ с НЕ. Гледах, че през 2017 последното влязло дете е там в било около 70то място. Има доста деца с бал близък до максималния, които избират друго. За две такива тази година знам със сигурност.
Иначе за 5та нямам преки впечатления. Погледнете и Първа, профил МАТ и ИТ евентуално.

# 2 308
  • София
M_I_A, благодаря. Аз мислих, мислих и реших, че не съм аз човекът, който трябва да се напряга. Каквото можах, направих. Някой друг хич не си даде зор тази година. Не реши една задача повече от дадените от учителите, не направи една теза или един преразказ повече. Последния месец преди матурите, умолявах, виках, наказвах в опит да се опитам да я накарам да се напъне. Нищо не се получи. За пореден път разчиташе, че в училище лесно й се получават нещата. Нека сега потрепери две седмици.

# 2 309
Пожелавам успех на всички седмокласници и "наздраве" на всички родители с висок бал.

Обобщих резултатите в София. Ужасът по МАТ е... ужасен. Има и графики:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSEbwm2ZduSHge8n … 4tY8sy7d6/pubhtml

Благодарна ще съм за малко разяснения по тази таблица. Статистиката определено не ми е сила. Simple Smile
 И да попитам, качени ли са вече оценките от свидетелствата? При нас не са и имаме голяма въпросителна относно математиката- учителката ни държи в шах до последно,така че и прогнози не мога да правя преди да я видя.

Общи условия

Активация на акаунт