Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 234 441
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, днес започнах Саксенда. Преди около час лекрката ми сложи първата доза. Въпроса ми е, кога трябва да очаквам странични реакции, както и ефект в изпитването на глад? Може ли да сподвлите кои игли си купувате? Проверих в две аптеки, но нямаха никакви.

# 166
Здравейте, днес започнах Саксенда. Преди около час лекрката ми сложи първата доза. Въпроса ми е, кога трябва да очаквам странични реакции, както и ефект в изпитването на глад? Може ли да сподвлите кои игли си купувате? Проверих в две аптеки, но нямаха никакви.

Странични ефекти може и веднага...може и след 24часа.
Игли трябва да има по аптеките, просто се разходете.  Стават всички които са за инсулинови писалки.
Апетита трябва да намалее почти веднага.
Препоръчвам поставянето на дозата по едно и също време всеки ден

# 167

Странични ефекти може и веднага...може и след 24часа.
Игли трябва да има по аптеките, просто се разходете.  Стават всички които са за инсулинови писалки.
Апетита трябва да намалее почти веднага.
Препоръчвам поставянето на дозата по едно и също време всеки ден
Благодаря. Да усетих, че сега не съм гладна, а е време за вечеря. И лекарката препоръча слагаме по едно и също време на деня, за това се разбрахме, че утре ще пропусна и ще започна да я слагам пак от четвъртък сутрин, защото не искам да я нося на работа с мен. Гадене за сега нямам, надявам се така и да остане.

# 168
  • София
Здравейте, може ли да дадете координати  / на лични/ на сериозен човек, който може да ми достави Саксенда от Турция? Благодаря!

# 169
Днес ми е 5ти ден със Саксендата. Не исках хормони, но лекарката настоя, че трябва да опитам. С ИР съм, метаболитен синдром, Хашимото и много други здравословни проблеми. Успявах да контролирам инсулина с диета и движение, но преди една година изкарах много тежък ковид, и нещата се влошиха много, ама много, и лекарката ми е на мнение, че без инжекции няма да мина. Имам да свалям кг, но основната цел на инжекциите е да лекувам състоянието си.
Още от 1ви ден усетих намаляване на апетита, но аз след ковид и нямах кой знае какъв апетит. Обаче гаденето е покъртително, особено сутрин до обяд не мога нито да ям нещо, нито да пия вода. Как се справяте с това? Забелязах, и че се потя повече, от обикновено (все още страдам от пост-ковид), и потта ми мирише лошо. И свят ми се вие, и ми се спи много. Не знам, от страничните ефекти ли е това, или е нещо друго. Докторката ми каза, че в мое състояние мога да очаквам какво ли не Simple Smile
По нейната препоръка, поставям Саксендата в корема всяка вечер след вечеря. По схема - 1ва седмица по 0,6, 2ра - по 1,2, 3та- по 1,8 и да задържа така, да не увеличавам дозата. Чудя се какво ли ще е, като увелича дозата, ако от най-малката ми се гади нон-стоп.
Приемам допълнително и глюкофаж ХR 1000 мг, вечер.

# 170
Asmegin, лекарката днес ми каза да увеличавам дозата само ако нямам странични ефекти. Също така каза, че ако нямам апетит на 0.6 няма смисъл да увеличавам дозата

# 171
Asmegin, лекарката днес ми каза да увеличавам дозата само ако нямам странични ефекти. Също така каза, че ако нямам апетит на 0.6 няма смисъл да увеличавам дозата
И аз това мисля за по-разумно, но не съм лекар Sad Ще се свържа с лекарката ми да я питам, дали гореспоменатия вариант няма да е по-добър за мен.

# 172
Лекарите в бг не приемат препарата и повечето знаят за него само от пациентите си и листовката.
Много пъти съм споделяла тук че ако сте ок на ниската доза, не я увеличавайте.

# 173
  • тук и там
Момичета, за какво първоначално тегло говорим? Аз съм с метаболитен синдром,много мазнини и висок холестерол. ЛЛ тук(Белгия), ми предложи да ми изпише Оземпик,защото просто тук е по-евтин предполагам , но може да поискам рецепта за Саксенда и направо да поръчам от Турция и да я започна в БГ-ще съм си там два месеца. 83 килограма съм аз. Вземат ли се предвид килограмите при изписването на саксенда, или само състоянието,или ИТМ?
И едно и също ли е Оземпик и Саксенда?(активното вещество едно и също ли е)

# 174
Кайсия, за различни състояния са двата препарата. Накратко, Саксенда може да се изписва и на физически здрав човек, Оземпик се изписва на хора с диабет тип 2 за контролиране на кръвната захар.
Кой препарат е подходящ се определя от лекаря на база изследванията на човек.

При тези килограми ако си опитала всичко друго и не отслабваш, и ако нямаш висока кръвна захар по доброто за теб е Саксенда

# 175
  • тук и там
Интересува ме има ли някой, който е отслабнал и е спрял Саксендата? По схема ли се спира, връща ли се апетита след нея, какъв процент от теглото си е върнал и  след колко време и такива неща.

# 176
Интересува ме има ли някой, който е отслабнал и е спрял Саксендата? По схема ли се спира, връща ли се апетита след нея, какъв процент от теглото си е върнал и  след колко време и такива неща.

В американската група, в която съм, много хора отслабват и спират Саксенда. Трябва си режим доживот и след това. Да, апетита се връща, а за теглото, изцяло си зависи от човека. Има такива които за година са връщали теглото и пак започват, както и такива, които задържат.

# 177
  • тук и там
А по схема ли се спира? Или просто отслабваш и  я спираш? Имаш ли информация?

# 178
А по схема ли се спира? Или просто отслабваш и  я спираш? Имаш ли информация?

Не, не се спира по схема, просто се спира изведнъж.
Не е никакъв проблем и няколко дни да се пропусне. Аз съм го правила, когато не ми се разправя да мъкна писалката и игли и най-вече охладители, особено лятото.
После просто си продължаваш от същата доза на която си бил.

# 179
Лекарката ми каза, че активната съставка на Оземпик и Саксенда е едно и също. След като започнах да чета в интернет повече, защото на листовката са написани две различни имена, се оказа, че наистина е едно и също. Разликата е, че Оземпик се задържа повече време в организма и за това се слага веднъж седмично.
"Лираглутидът е аналог на човешкия глюкагоноподобен пептид-1 (GLP-1). Това е хормонален регулатор на освобождаването на инсулин и глюкагон, който помага за намаляване на апетита и увеличаване на ситостта. Liraglutide е одобрен от FDA за диабет тип 2 и загуба на тегло. Семаглутидът е по-дългодействащ аналог на GLP-1, одобрен за употреба само при диабет тип 2, но също така насърчава загубата на тегло. " https://bg.waykun.com/articles/sravnenie-na-semaglutid-s-liraglu … a-otslabvane.html. Също така ми каза, че мога по всяко време да премина от едната към другата писалка ако реша.

Общи условия

Активация на акаунт