Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 236 917
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 180
  • тук и там
ioana_g, много благодаря! Flowers Hibiscus  И аз си мислех че са различни неща. Супер! Значи ще съм на Оземпик аз, ЛЛ това ми предложи,но ще го започна септември-за да може да ме следи . В Бг нямам ЛЛ, това ме притеснява. Та това лято ще съм си дебела, но живот и здраве -не и за следващото. И последно-веднъж месечно ли ходите на преглед за проследяване на лечението?

# 181
  • София
Кайсия, според мен пробвай Оземпика - хем ще ти е по-евтино, хем се слага веднъж седмично. В крайан сметка ще видиш какъв ефект има и ако не си доволна, винаги може да минеш и на Саксенда.
За прегледите - до сега съм ходила само 1 път, 2 месеца след старта - правих крвъно-захарен проофил и инсулин на гладно. В интерес на истината инсулинът ми се беше влошил, но КЗ се беше подобрила. Ендото ми изписа по-висока доза Глюкофаж. Каза контрола след 6 месеца. При мен нещата се случват много бавно, но не мога да преборя запека, което според мен много ми влияе. Докторката беше много учудена, че имам запек, а не обратното, но в групата във фейса, в която съм, запекът е май най-честия страничен ефект.

# 182
  • тук и там
И наистина последно питане.Blush . Някой купувал ли е от турска аптека, онлайн. Знам че хората купуват  от Турция саксенда, но никой не познавам,а и нямам задграничен паспорт.Чудя се какви варианти да мисля..Хем искам веднага да започна, хем пък ще съм два месеца в БГ..За юли ЛЛ тук може да ми изпише Оземпик и да имам за БГ, но за август няма как да ми изпише(тук са електр. рецептите и само като ми вкарат в четеца личната карта и  им излиза рецептата в аптеката).Друг вариант който мисля е да отида на ендокринолог в БГ,и да купя саксенда от Турция,а като се върна тук да си ползвам Оземпик.
Ако някой е купувал онлайн от турска аптека, моля да ми пише на лични. Благодаря!

# 183
Кайсия, не мога да помогна с онлайн, но Оземпик има и в БГ и в Турция. Спокойно можеш да си го почнеш сега и после да си продължиш да си го купуваш от БГ за тези два месеца. Аз не бих сменила за един месец и после пак да връщам на Оземпик. А лекаря не може ли да ти изпише рецепта за повече от една опаковка на веднъж да си купиш?
Catty_m, опита ли с киви на гладно? Лекарката вчера ми каза, че може да се получи запек, а аз и сега трудно ходя до тоалетна. Каза ми възможно най-много плодове да ям.

# 184
  • тук и там
Ами може и да може, но тук Оземпика ми е 107 евро за месец, това означава че трябва да дам 200 евро наведнъж, +50 евро на доктора-щото ми взема за консултация .Ще я мисля какво да правя.
Благодаря!

# 185
  • София
ioana_g, пробвала съм какво ли не, вкл. гастрото ми изписа Омнибиотик, който струва 100 лв. на месец и не мо помогна особено. Вземам сега отделно фибри, пробиотик, но реално на 5-6 дена вземам рахлабително и свещички. Редовно ям салати. Не ми се е случвало такова нещо.

# 186
Писах Ви!

quote author=eddy6 link=topic=1123914.msg44842616#msg44842616 date=1654016132]
Здравейте, може ли да дадете координати  / на лични/ на сериозен човек, който може да ми достави Саксенда от Турция? Благодаря!
[/quote]

# 187
Catty m, а без лекарства на колко дни ходиш до тоалетна. Аз и сега ходя веднъж на 4-5 дни и ми е притеснено как ще съм след Саксендата.

# 188
От 1 месец съм на Саксенда и кето режим като се храня веднъж дневно защото както знаете апетит няма но защо инсулина от 15 се покачва и за 1 месец е 22 вече... Възможно ли е самата Саксенда да му влияе иначе не виждам от какво може да се повиши при положение че свалих 10 кг и се храня стриктно без въглехидрат

# 189
  • София
Catty m, а без лекарства на колко дни ходиш до тоалетна. Аз и сега ходя веднъж на 4-5 дни и ми е притеснено как ще съм след Саксендата.

Реално не знаеш как ще ти се отрази. Иначе не съм чакала повече от 5 дена, защото се чувствам зле.

mihalev83, и при мен е така - като почнах инсулинът ми беше 16, след 2 месеца скочи на 23.

# 190

Реално не знаеш как ще ти се отрази. Иначе не съм чакала повече от 5 дена, защото се чувствам зле.

mihalev83, и при мен е така - като почнах инсулинът ми беше 16, след 2 месеца скочи на 23.
А след колко време се нормализира инсулина? (ако се е нормализирал)

# 191
  • София
Не съм изследвала от тогава - аз почнах Саксенда средата на февруари, контрола правих средата на април. Мисля чак есента да пусна кръвни.

# 192
Това с покачването на инсулина е много неприятно - не подозирах, че може да се случи това, а и лекарката не ме предупреди. Аз не успявам да го контролирам с хапчетата, и идеята на инжекциите отчасти беше да се намали и инсулина.

# 193
Много неприятно изненадан останах защото това е идеята със свалянето на кг да смъкна и инсулина... А дали в даден момент може да се обърне процеса да започне да пада или докато съм на Саксенда ще е висок....

# 194
  • София
Да, аз също останах неприятно изненадана, ендото не можа да ми даде логично обяснение. Преди година и половина започнах с инсулин 29, тя все казваше, че трябва да отслабна, за да падне, ама пък отслабването ми е трудно заради високия инсулин и Хашимотото... омагьосан кръг. Но успях все пак да го смъкна до 16 инсулина, за което повлия, поне според мен, че от ноември съм на Зоната. И на контролата като видях повишение, беше неприятна изненада.

Общи условия

Активация на акаунт