Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 236 926
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 195
Аз след ковид имах инсулин 125. С много мъки - диета, много движение (колкото е възможно в състоянието ми), Глюкофаж и разни други добавки смъкнах на 35, което е невероятен прогрес, според мен. Но не отслабвам, и аз се въртя в омагьосания кръг Хашимото (което се отключи след ковид), хипофункция, ИР, метаболитен синдром и т.н. Метфоминът не ми понася много, не мога да му увелича дозата. Надеждата беше, че Саксендата ще помогне, но като ви чета с това покачване на инсулина... не ми се мисли Sad

# 196
При мен историята е същата. С инсолинова ресистентност, след тежък Ковид бях с инсолин 131
Пробвах Метфоргама -  не ми понасяше,
Смених я с Глюкофаж плюс още 4 добавки и хапченца.
ИНсолина регулирах до някаква степен, но килограмите не мърдаха.
При ендрокриноложката, която посетих сега ми каза, че Глюкофажа ми е задълбал много сериозно липсата на витамин Б и естроген.
От 1м съм на саксенда и се чувствам невероятно! Вече мога да се похваля с - 13кг.
От първият ден в който съм я почнала, го няма онзи ненаситен глад за сладко, главоболието и отпадналостта. Не съм си пускала изследвания, но редовно си проверявам кръвната захар и е като под конец (преди това беше страшно ниска.)
Боря се с наднормено тегло от дете и никога не съм предполагала, че всичко може да се случва толкова лесно и бързо.
Средата на месеца ще си пусна изследвания и ще споделя какво се случва с моят инсолин

Аз след ковид имах инсулин 125. С много мъки - диета, много движение (колкото е възможно в състоянието ми), Глюкофаж и разни други добавки смъкнах на 35, което е невероятен прогрес, според мен. Но не отслабвам, и аз се въртя в омагьосания кръг Хашимото (което се отключи след ковид), хипофункция, ИР, метаболитен синдром и т.н. Метфоминът не ми понася много, не мога да му увелича дозата. Надеждата беше, че Саксендата ще помогне, но като ви чета с това покачване на инсулина... не ми се мисли Sad

# 197
Аз имам въпрос към свалилите по 10-15кг за месец. От какъв старт тръгвате?
Дори първия месец не съм имала такъв резултат, а не съм била с малко килограми.
А е слабо вероятно 50% от тези килограми да са от задържана вода.
В същото време математически сметката не излиза, освен ако човек не се храни изобщо.
За свалянето на 1кг, трябва да се изгорят 7000ккл (или да не се приемат просто).

# 198
Здравейте, днес си сложих за първи път сама дозата. Но мисля, че обърках нещо, защото когато погледнах след това цифрата беше празно, не стоеше на нула. За това имам питане дали го правя правилно. Отварям писалката, екранчето беше празно и го завъртях на 0,6. Но се чудя, дали не трябваше първо да натисна да се покаже 0 и след това да завъртя. Като извадих иглата, имаше останала капка на върха на иглата.

# 199

ioana_g, всичко си е ок, не се натиска предварително. Завърташ за да се покаже дозата, вкарваш иглата, натискаш бутона. Изчакваш 7секунди, отпускаш бутона и вадиш иглата.
Почти винаги има останала капка на върха.

# 200
  • София
Аз имам въпрос към свалилите по 10-15кг за месец. От какъв старт тръгвате?
Дори първия месец не съм имала такъв резултат, а не съм била с малко килограми.
А е слабо вероятно 50% от тези килограми да са от задържана вода.
В същото време математически сметката не излиза, освен ако човек не се храни изобщо.
За свалянето на 1кг, трябва да се изгорят 7000ккл (или да не се приемат просто).

И на мен това ми е странно. Чета и във фейсбук групата невероятни постижения и искрено завиждам да ви кажа Simple Smile
Аз боря едни 10 кг. от ноември, като от средата на февруари съм на Саксенда. Имам още поне 20 кг. да свалям, с това моето темпо просто не си го представям кога ще се случи.

# 201
Здравейте! Аз съм на Саксенда от 42 дни, като първите 30 бях на доза 0.6, а сега съм на 1.2. Търсех група в която да обменяме инф. и да се подкрепа, но освен тази не откривам. Има ли facebook групи?

# 202
Здравейте! Аз съм на Саксенда от 42 дни, като първите 30 бях на доза 0.6, а сега съм на 1.2. Търсех група в която да обменяме инф. и да се подкрепа, но освен тази не откривам. Има ли facebook групи?

Аз съм в американска група, българска няма.
Спорадично с мен са се свързвали различни жени и съм давала съвети основно, защото те тъкмо са започвали, а няма кой да им отговори на въпросите. Включително и лекарите не са особено наясно, защото явно няма особено добра обратна връзка, нито пък те си контактуват помжду си да обменят данни за пациенти.

# 203
От последните два дена огладнявам доста, все още съм на доза 0,6, май ще премина днес по план към 1,2. Сутрешното гадене отмина, и почнах да огладнявам. Много е странно, стана изведнъж, а съм само една седмица на Саксендата.
Essential, може ли да споделиш линк към американската група? Благодаря.

# 204
Аз използвам Саксенда от месец и съм с - 10кг. Имам 45 кг за сваляне
Поръчвам си саксенда от жена, която пътува всяка седмица до Турция на цена 210лв (преди няколко дни са вдигнали цените с 30%) тук в България е 340лв в момента.
Ако желаете ли пишете на лично. Аз имам направена поръчка за Сряда.

Здравейте, може ли да ме включите в някоя поръчка за Saxenda. Ще преведа парите предварително. Благодаря !

Здравейте, ако може да ме включите в следваща поръчка? Много ви благодаря

# 205
Здравейте, може ли да дадете координати  / на лични/ на сериозен човек, който може да ми достави Саксенда от Турция? Благодаря!
Здравейте, ако може и на мен да дадете координати  / на лични/ на сериозен човек, който може да ми достави Саксенда от Турция? Благодаря!

# 206
  • тук и там
И на мен, ако може. Благодаря!

# 207
Здравейте, а кога си поставяте дозата? Сутрин преди или след закуска? Или вечер е по-добре?

# 208
Здравейте, а кога си поставяте дозата? Сутрин преди или след закуска? Или вечер е по-добре?
Лекаря ми каза след вечеря, така и правя )

# 209
Слагам сутрин преди работа.
На всеки както му е удобно няма никакво значение това.

Общи условия

Активация на акаунт