Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 234 154
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 785
Аз го разбирам всеки месец на определена дата да ходиш и да си взимаш по една опаковка. Аз имам предписано друго лекарство за 6 месеца и така правя. Ти нали от юни всеки месец си ходиш?

Другият вариант е да питаш доктора.

# 1 786
Аз го разбирам всеки месец на определена дата да ходиш и да си взимаш по една опаковка. Аз имам предписано друго лекарство за 6 месеца и така правя. Ти нали от юни всеки месец си ходиш?

Другият вариант е да питаш доктора.

Ако е 6 м. срока на рецептата,това означава,че този месец свършва,а аз имам още 4 опаковки да закупя.При изписването на медикамента тя ми обясни,че изписва за по-дълъг срок,за да не ходя всеки месец при нея.

# 1 787
Значи най-добре си говори с нея. Аз на моя лекар му пиша по вайбър и той ми отговаря, когато е удобно.

А може би след като си вземеш последната саксенда ще трябва да отидеш отново при лекарката. Може и да има някакъв предел за колко месеца може да се изписва напред.

# 1 788
  • София
Би трябвало лекарят да ти каже - моята е електронна като имам за период от три месеца 5 опаковки изписани. Тоест на всеки три месеца ми я подновява за отново 5 опаковки. А тия пет ги взимам, когато имам пари, просто да е в рамките на тези 3 месеца. (Изписаната доза е максималната, за това да не се чудите що са толкова опаковките).

# 1 789
Ако има изписани 10 опаковки, аптеката не я интересува дали ще купиш 1 опаковка за 6 месеца или 10 накуп.
Рецептата важи 6 месеца и ако е издадена на 5 юни, то е валидна до 5 декември. На 6 декември трябва да поискаш нова рецепта да ти бъде изписана. Ако не са закупени останалите опаковки от старата рецепта, те се губят, не се прехвърлят.

# 1 790
Ако има изписани 10 опаковки, аптеката не я интересува дали ще купиш 1 опаковка за 6 месеца или 10 накуп.
Рецептата важи 6 месеца и ако е издадена на 5 юни, то е валидна до 5 декември. На 6 декември трябва да поискаш нова рецепта да ти бъде изписана. Ако не са закупени останалите опаковки от старата рецепта, те се губят, не се прехвърлят.
Аз имах рецепта за 6 месеца по 1 опаковка на месец (друго лекарство) първо взех за 1 месец, след седмица отидох и взех останалите 5 опаковки. Рецептата е за 6 месеца

# 1 791
Здравейте! Изчетох цялата тема... Имах съмнения относно Саксенда и благодарение на вас се реших, че може да е решението на моя проблем.
След хормонален дисбаланс и ПКЯ +40 кг отгоре, най-сетне намерих читава ендокриноложка която ми направи всички нужни изследвания и откри ИР и хормони с необичайни стойности. Преди 7 месеца ми предписа Глюкофаж ХР 2000мг вечер + катафертил. Благодарение на това отслабнах с 7кг, на фона на 127кг които бях достигнала. Пия ги още но се задържах на 120кг и също ми се похапват доста сладки и тестени продукти, не по-много, но често. Опитвам се да се ограничавам до максимум. Сега ми предписа Саксенда, като забележката беше "Не е магическа, ако не промениш нещо килограмите могат да се върнат след това", така че се включвам и аз да видим как ще ми повлияе, но определено да ви чета опита и съветите ми помогна много.

Да добавя и че инсулина за тези 7 месеца е спаднал много и е в нормални норми.

# 1 792
  • София
Щом си изчела цялата тема и ти е изписана - имаш добра отправна точка за старт. Успех! Аз съм вече половин година на нея, вероятно ще продължа още няколко месеца (днес съм на контролен). 

# 1 793
  • София
Аз ходих при ендокрилог Томова, но и дума не обели за някакъв препарат.Взе да ми дава съвети за хранене, да вечерям салата, да пия чайче, изреди ми няколко диети,които давали резултат??От уважение я изслушах.Честно казано,ако някой може да ми каже как да ползвам Саксенда и откъде да си я купя -ще го направя. Предварително благодаря.

Много странно! На мен два пъти се натиска да ми я дава, чак ми досади в един момент, затова като исках отидох директно при нея. Може би ако бяхте намекнали нещо? ...

# 1 794
  • София
А вероятно не сте за Саксенда или не сте изминали дългия път , за да определи, че сте за нея? Саксенда е лекарство и не се изписва просто ей така и не е подходящо за всеки случай. Случайно да сте се замисляли над това? Само питам.
п.п. Саксенда можете свободно без рецепта да си купите от Турция на същата цена като в Б-я. (но не сте изчели цялата тема вероятно)

# 1 795
И аз бих се замислила ако лекар който по принцип охотно предписва такъв препарат не го прави при някого - вероятно има причина да прецени така.

# 1 796
Момичета как я карате? Аз втори ден си я бия вече, за сега слава богу нямам почти никакви оплаквания, освен леко главоболие.
Ендокриноложката каза да не бързам с дозите и да карам на 0,6 поне 10-на дена и след това да качвам в зависимост как се чувствам, но според нея да не превишавам от 1,8 нагоре, че бързо преминавал ефекта. За сега рецептата ми е за 6 месеца и след това ще видим как се развиват нещата Simple Smile

# 1 797
Здравейте дами доста четох и мисля да я започвам и аз. В момента съм 110 и имам доста за сваляне. Бях в метаболитно отделение и ми откриха Метаболитен синдром , който не ми позволява нормално сваляне на килограмите със здравословното хранене. Какво ли не опитах и резултата е една кръгла нула. Сваля и айде пак си върна килцата. Направо е кошмар пълен, а качването стана на стрес и нервна почва. Нещо можете ли да ме посъветвате

# 1 798
Здравейте дами доста четох и мисля да я започвам и аз. В момента съм 110 и имам доста за сваляне. Бях в метаболитно отделение и ми откриха Метаболитен синдром , който не ми позволява нормално сваляне на килограмите със здравословното хранене. Какво ли не опитах и резултата е една кръгла нула. Сваля и айде пак си върна килцата. Направо е кошмар пълен, а качването стана на стрес и нервна почва. Нещо можете ли да ме посъветвате

Не мога да разбера въпроса ти? За какво искаш да те посъветваме?

# 1 799
По повод саксендата. За приема, храненето, малко ме е страх да си я слагам сама. И какъв ефект има в началото и кога да очаквам. За купуване четох че имало опции и от Турция ,ако има възможност за линк от къде може да се поръча.

Не мога да разбера въпроса ти? За какво искаш да те посъветваме?

Общи условия

Активация на акаунт