Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 234 264
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте интересно ми е освен в корема може ли да се инжектира например в рамото или на друго място Simple Smile

Да, може, в бедрото, в рамото. Мисля че и в самата листовка си го пишеше.

# 106
Здравейте!

И на мен ми предстои лечение със Саксенда, както и ходене до Турция. Има ли максимален брой опаковки, които могат да се купят и дали ще имам проблем да го сложа в куфара при полет, имайки предвид минусовите температури в багажното отделение? Мисля, че май ще е по-добре да е в ръчния багаж.

Също така към ползвалите го - за оптимален резултат съчетавате ли го с хранителен режим и тренировки?

Няма проблем с писалките в ръчния багаж - аз там си ги нося и даже не ги изваждам като течности.
При Саксенда имаш задължителен режим - просто не ти се яде Laughing При мен лично драстично намаля желанието за месо и мазни неща.

Здравейте интересно ми е освен в корема може ли да се инжектира например в рамото или на друго място Simple Smile

Трябва да попада в мастна тъкан, а не в мускул. Това е изискването. Така че - смело в тлъстините, където и да са те Simple Smile

# 107
Може ли някой с по-дълаг период на лечение да сподели колко кг и за колко време свали 🙂

# 108
  • София
Далеч по-добре е да е в куфара. За ръчния багаж може да ви направят проблем.

Задължително се съчетава с хранителен режим, тренировките са по избор. Иначе полза никаква

Няма проблем с писалките в ръчния багаж - аз там си ги нося и даже не ги изваждам като течности.
При Саксенда имаш задължителен режим - просто не ти се яде Laughing При мен лично драстично намаля желанието за месо и мазни неща.

Много благодаря за съветите, ще си взема няколко опаковки, че цената тук ме шокира леко Satisfied

Интересно ми е какъв хранителен режим ще работи, тъй като така или иначе ям съвсем ограничени количества и храни, но метаболизмът никакъв го няма...

# 109
  • София
Хранителният режим е по желание и предпочитание. Аз съм на Зоната. Следя една британска група, там масово са на броене на калории - до 1200-1300.

Направих 2 месеца, последния месец бях на 2,4, но от вчера се върнах на 1,8. Имам чувството, че ми се увеличи апетита на 2,4. Иначе нямам напредък, свалила съм 200 грама за 1 месец, общо 3,2 кг за 2 месеца, което е нищо. Проблемът със запека ми продължава въпреки усилията ми, синбиотиците, които пия (и струват и те една камара пари). Утре съм на преглед при лекаря ми, пуснах си излседвания, свалила съм малко КЗ, но все още е над 5, но имам влошаване на инсулина на гладно, което вече тотално ме обезкуражава.

# 110
Ако инсулинът е висок, няма как да свалите много килограми. Неговата цел е да каже на тялото да трупа запаси.
Кръвната захар над 5 не е нещо стряскащо, мисля че до 5.5 даже си е в норма.
Запекът същоможе да е причина ьа несваляне на килограми.
Моят съвет - първо: не се отказвайте. Обезкуражаващо е, спор няма. Но два месеца сте вложили усилия и не трябва да се отказвате.
Вижте какво ще ви кажат за инсулина. Има таблетки с удължаващо освобождаване, но трябва месец за да се насити организма и да почне да се контролира инсулина. Това може да ви помогне за запека.
За запек на мен добре ми действа Дулконстурал, но и то си иска десетина дни за да почне ефекта.
И второ - не се отказвайте. Аз бих стресирала организма с парче торта, чаша маскарпоне, мазна баница...така ще се изненада от необичайния прием и ще се въведе в бойна готовност, което значи- лишаване от чревно съдържимо Wink

# 111
Може ли някой с по-дълаг период на лечение да сподели колко кг и за колко време свали 🙂

За една година 20кг.

# 112
  • София
Silent Smile, благодаря ти! Не мисля да се отказва все още, но съм наистина много обезкуражена, инвестицията също не е малка. Иначе приемам Глюкофаж XR, до сега по 500 мг вечер, сега по 750 мг. (аз си пия глюкофаж от много години Sad ). Като почнах Зоната ноември, свалих доста инслулина - от 29 на 16, но сега е над 20. КЗ е 5,1 в момента, смъкната от 5,4 преди 2 месеца. И тората ядох тази седмица, че синът ми беше рожденик, нищо не ми действа на стомаха. Такова нещо не ми се беше случвало до сега. Ще потърся и това, което предлагаш, защото от Елакса Пико не винаги има ефект, а ме е страх да вземем постоянно, защото все пак ходя на работа. От 2 седмици вземам 2 пъти дневно Омнибиотик 6, по предписание на гасторото, но има епизодичен ефект, а и той не е малко пари Sad

# 113
Catty, затлъстяването, инсулиновата резистентност и други такива са хронични заболявания. Това означава, че тялото търси как да си върне познатата "форма", защото е решило, че това е неговото нормално състояние.
И също като високото кръвно лекарствата спират да действат, защото тялото се нагажфа към тях и почва да ги неутрализира. Това естествено не означава, че трябва да се отказваме, просто трябва да сме по-гъвкави и по-хитри от него.
Бъди упорита и не му се давай!

# 114
Един изпробван лек от мен. Сутрин на гладно по едно киви. При дъщеря ми и майка ми има страхотен ефект. Малката плачеше, че не може да ходи до тоалетна и само това й помогна. Нищо не губите да пробвате.

# 115
  • тук и там
Моят лекар ми предложи да ми изпише Саксенда. Не съм в БГ. Реших да си дам малко време и да се опитам да отслабна  без помощ още няколко месеца, но предвид досегашните ми провали и високият процент мазнини(както и висок холестерол),сигурно септември ще  мина на Саксенда.
Днес ми го предложи, каза че се слага веднъж седмично. Цената която ми каза е 107 евро на месец(за толкова стигала една спринцовка).Вие на каква цена я купувате и от къде. Мога да го накарам да ми изпише рецепта и ако я намеря по-евтино да си купя.Благодаря предватително .

# 116
  • София
Кайсия, Саксендата се слага всеки ден, той ти е предложил другото лекарство, което е седмично (забравих му името, нещо като Оземпик е май). Иначе Саксендата е най-евтина в Турция, към 180 лв. е опаковка от 3 спринцовки.

# 117
  • тук и там
А едно и също ли е, защото ще ми го изписва за понижаване на теглото. Нямам диабет, кръвната ми захар е 5,9, уж нямам и ИР( вдига ми се много инсулина след първият час-над три пъти , но после влиза в норма).
В смисъл че съм в норма, ама не са  и съвсем наред нещата..

# 118
  • София
Не съм много наясно. Едокриноложката ми каза, че тя си слага от това седмичното, не не целяла отслабване, а само малко да й убивало апетита, че да не пълнеела Simple Smile Би трябвало да са на един принцип, но ми е трудно да си представя как действа за цяла седмица.

КЗ ти е доста висока на гладно. Колко ти е ИТМ? Саксендата мисля я препоръчваха за над 28.

# 119
А едно и също ли е, защото ще ми го изписва за понижаване на теглото. Нямам диабет, кръвната ми захар е 5,9, уж нямам и ИР( вдига ми се много инсулина след първият час-над три пъти , но после влиза в норма).
В смисъл че съм в норма, ама не са  и съвсем наред нещата..

Не е едно и също. Саксенда влияе на апетита, симулира, че червата са пълни. Слага се всеки ден.
Оземпик контролира продукцията на инсулин и е за инсулинова резистентност когато хапчетата не помагат. Слага се веднъж седмично.

Общи условия

Активация на акаунт