Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 241 678
  • 1 822
  •   2
Отговори
# 945
  • На север
Жалко, че от другата група вместо да ми снимат коментарите тук и да ме натирват не виждат и колко други писаха тук, че инсулинът им е паднал след дълго време на Саксенда. Жалко … Само едно ще ви кажа, момичета, това че ние се боцкаме, а те можели само с храна не означава, че ние сме мързеливи, че се тъпчем и не омаловажава трудът ни.

# 946
Жалко, че от другата група вместо да ми снимат коментарите тук и да ме натирват не виждат и колко други писаха тук, че инсулинът им е паднал след дълго време на Саксенда. Жалко … Само едно ще ви кажа, момичета, това че ние се боцкаме, а те можели само с храна не означава, че ние сме мързеливи, че се тъпчем и не омаловажава трудът ни.

Аз съм си скъсала задника от режим и ограничения въпреки саксенда.
Хората и без нея ако се хранят като мен ще свалят двойно. Но при мен стана невъзможно да помръдна и грам и това ме принуди да я започна.

# 947
  • UK
Саксендата се изписва за точно за Инсулинова резистентност, диабет тип 2 и автоимунен диабет. При медикаменти от този вид има регулация, а не излишна продукция. Така се поддържа хомеостаза, т.е. равновесие и балансиране в организма. 
Пак някаква група тип секта се е образувала май и има интерпретации в свободен стил. Забелязах, че много наднормени се филмират, че имат ИР и щитовидни проблеми и заради това всичките им диети се провалят. На хора като мен, с автоимунни проблеми им е в пъти по-трудно, но истинският проблем е липсата на дисциплина. Знам, че никой не иска да го признае, но си е точно така.

# 948
  • Пловдив
За съжаление и аз не съм изследвала инсулин. Но да, пише си в документацията на лекарството, че Саксенда стимулира производството на инсулин в панкреаса.

В коя листовка го пише, че не го намирам това нещо в листовката

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/saxen … nformation_bg.pdf
стр.12

# 949
  • тук и там
Съгласна съм с Teriyaki. Аз прекратих Оземпика и съм си на същите килограми(на каквито го започнах). При мен ЛЛ ,който е и диетолог ми го изписа заради висок процент телесни мазнини, висок холестерол и КЗ, та влизам в групата за висок риск  от сърдечни заболявания. Ами в  началото свалях, обаче в един момент трябваше да качвам постоянно дозата, а килограмите които свалих бяха -5 за пет месеца. Спрях го заради едни други изследвания медицински(колоноскопия) и после не го започнах и  както си ги свалих -така и си ги качих ,и то за два -три месеца. Холестерола-пак висок..Почнах статините за холестерола,свалянето без постоянство и режим няма да стане, та за останалите не знам-но при мен си е точно липсата на дисциплина ,  най-вече липсата на упоритост и постоянство.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 12:41 от Кайсия

# 950
  • В царството на игрите:)
На мен пък лекал ми препоръча Саксенда, а не Оземпик точно, защото нямам доказана ИР, а този препарат бил позходящ за намаляване на теглото и е препоръчан при ИТМ над 28, мисля.

# 951
  • тук и там
Може.Аз ползвах, това което ми беше изписал. Но и не може цял живот на Саксенда.Та си трябва и дисциплина и упоритост и постоянство, за да не се върнеш на изходна позиция-това е истината!
Да, моят ИТМ е по-висок от 28, плюс висок холестерол..

# 952
За съжаление и аз не съм изследвала инсулин. Но да, пише си в документацията на лекарството, че Саксенда стимулира производството на инсулин в панкреаса.

В коя листовка го пише, че не го намирам това нещо в листовката

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/saxen … nformation_bg.pdf
стр.12

Намерих го. Ето това пише: "Лираглутид стимулира секрецията на инсулин и понижава тази на глюкагон по глюкозозависим
механизъм".

Ключов израз: глюкозозависим механизъм,  т.е. ако няма нужда от понижаване на глюкозата, инсулин не се отделя. Отделно понижаването на глюкагона влияе положително на инсулиновата резистентност.

# 953
  • На север
Работата стана малко добре сте дошли, но аз лично не се почувствах добре дошла. Според мен е редно да смените името на групата и да впишете, че сте против лекарства за отслабване, както и Метформинови препарати, защото факт, че аз лично не бях приета добре само защото споделих как съм отслабнала. За да сме част от вашата група явно трябва или да не сме откровени или да постигаме всичко само с храна. Ами пишете го в името на групата, че ние грешните и не просветените да не си губим времето да пишем там. Всъщност голяма част от момичетата тук отслабнаха много и някои и си задържаха резултата. Други писаха, че нямат завишен инсулин, дори че на някои им е паднал инсулина. Във всеки случай смятам че както ние нямаме вашия опит с ИР и добавки, така и вие нямате опит с тези инжекции. Мога да те уверя, че повечето от нас тук сме пробвали НВД или тази на Узунов, броили сме калории, правили сме фастове и сме спортували активно. Но… някои са на лекарства или имат хормонални проблеми, заради които е изключително трудно да се отслабне. Аз до сега съм успявала само с 10 кг и си ги върнах и бях точно на НВД. Дали с инжекции или без човек трябва да е на диета до живот щом веднъж му се е разказала играта на метаболизма. Примерно майка ми няма щитовидна железа и колкото и да е сваляла винаги е била с наднормено тегло, а яде много малко. За себе си няма да разказвам, но и моето не почна от плюскане. Влязох във вашата група с желание да получа подкрепа в диетата. Никой, никога не попитах за мнение относно инжекциите, а ми се изредиха доста да ми дърпат ушите. Понякога човек е на различно мнение и трябва да сме толерантни към това.

Здравейте момичета. Наминавам тук(аз съм от сектантската тема),не съм ползвател на Саксенда.
Изобщо няма да коментирам мотивите на лекарите да изписват Саксенда под път и над път, но все пак, за да бъдете напълно информирани, потърсете в мрежата Saxenda Black box, и защо FDA слага такъв етикет на този медикамент.
Надявам се да има и потребителки, които ще споделят за задържания положителен резултат 6 месеца или година след спирането на препарата. Малко се съмнявам де, но пък може и да има.
За това пък, всяка е добре дошла в Сектата, където имаме светли примери, за свалени 50 кг на потребителки с Хашимото, и много други преборили ИР само с храна.
Понякога сме малко груби, но ако се задържите достатъчно дълго, ще се убедите в нашата добронамереност.

# 954
Моето мнение къде точно изчезна и защо беше изтрито след като споделях инфо зя препарата.

Отваряйте ги тези очи преди да триете.

# 955
И аз да се включа , като човек, който е в темата за ИР от години, но следя и тази, за да си създам собствено мнение за продукта. В темата за ИР доста хора са пили метформин, включително и аз. Не знам защо сте останали с впечатление за това, че не се употребява. Ако си на нисковъглероден режим и с помощта на метформин,  се  намаля инсулина. Но каква е логиката да го вдигаш през това време със Саксенда, ако наистина от инжекциите се стимулира производството. Идеята е да го държим нисък .  Темата може да е полезна , но ви трябва време да прочетете и предходните. И не се засягайте на няколко забележки от страна на някои потребители. Гледайте си собствения интерес, можете да научите много по въпроса от някои от потребителите там. За мен там е най-ценната информация по въпроса за ИР.

# 956
elitsa_b, ако не сте използвали препарата няма как за си създадете мнение само по написано тук и там.
Нито пък може и трябва да отричате нещо, само защото не сте го използвали.

Факт, че бях на същият режим преди да започна саксенда и за 5месеца свалих 1кг.
Със саксенда свалих 22кг.
Дали е само от режима?
Явно не.

В предния пост, който изтрива бях написала и друго.
Вече над 6месеца не използвам саксенда.
Режимът продължава да е същият.
Задаржам теглото без проблем, като има и дни, в които си позволявам доста повече. 
По Великден качих килограм и половина.
Свалих го за седмица.
Нещо което преди беше немислимо.
Всички изследвания са ми ок, правех такива и па време на приема и след него.

# 957
Напротив, когато имаш информация от първо лице, както е в тази тема и  достатъчно хора са написали ефекти от продукта, можеш да си създадеш що годе нормално мнение за това, как действа и какви са страничните ефекти.

# 958
Напротив, когато имаш информация от първо лице, както е в тази тема и  достатъчно хора са написали ефекти от продукта, можеш да си създадеш що годе нормално мнение за това, как действа и какви са страничните ефекти.

Аз не следя точно кой за колко време го приема, но масово виждам хора, които се отказват след седмица или две.
Тава не е адекватен период за преценка.
В крайна сметка всеки решава сам за себе си.
Щом вие отслабване без него, ок, чудесно.
Но не е ваша работа да обяснявате на хората как можели и еди как си да отслабнат. 
Също и не смятам за нужно да обяснявате какви сте, в друга тема. След като някой се е почувствал кофти сред вас, значи си има причини.

# 959
Нямам намерение да спамя в темата с излишни спорове. Всеки сам си решава какво да чете и  къде да пише.  И не мисля, че има ваша и наша тема. Форума е един за всички.

Общи условия

Активация на акаунт