Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 236 837
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 575
  • Наблизо
Браво за резултата!
Аз бях на Оземпик преди година и като ми спряха рецептата,спрях и лекарството и нямах проблеми.
Ако имате вариант,минете на Оземпик.
Аз сега съм на саксенда и 1.2 спря да ми действа.Сложих по-малко днес,да видим,иначе ще трябва да увелича на 1.8,а хич не искам.
Защо от Оземпик сте минали на саксенда?Просто питам
Защото няма право на Оземпик.Миналата година като ми го изписаха,имах диабетни показатели и после се пооправиха и вече нямах право.Сега няма право,въпреки влошените хормони и кортизол в небесата и рязкото вдигане на килограми.

# 1 576
Здравейте! Можете ли да ми съдействате за поръчка на Саксенда от Турция?

# 1 577
Здравейте! Можете ли да ми съдействате за поръчка на Саксенда от Турция?

Преди месец изобщо не си заслужаваше да се купи от Турция. Беше около 4200 лири. В България излиза почти същото.

# 1 578
Здравейте,

От седем месеца приемам Саксенда , като в момента съм на максималната доза (от около месец вече). Дозата вдигах постепенно с консултация с ендокринолог. Имам свалени 7 кг, като първите 4-5 свалих още през първите два месеца. Останалите 2-3 свалих постепенно много трудно. Започнах от 90 кг и съм висока 172 см. При мен или лекарството не действа или аз правя нещо грешно. Като цяло се храня два пъти на ден (обяд и вечеря), като понякога даже и не вечерям, защото просто не ми се яде. На обяд хапвам обикновено месо и салата. Храната ми е изцяло приготвена от мен. Много рядко се случва да  ям "готова храна". От време на време хапвам шепа сурови ядки ако много огладнея през деня. Работя на компютър и съответно нямам почти никакво движение. Купих си велоергометър , но и той не ми помогна, защото повече от 10 мин не мога да го използвам, защото ми прилошава. Искам да спортувам, но просто ми става зле .  Имам инсулинова резистентност, глутенова непоносимост , хашимото , гастрит , колит и вероятна лактозна непоносимост ( не е доказана).  Посъветвайте ме моля какво да променя и има ли смисъл да продължавам със саксендата?

# 1 579
  • Sunshine state
С толкова придружаващи заболявания компетентен съвет може да даде единствено лекуващият лекар. Всичко друго са спекулации и аз лично не бих се доверила.

# 1 580
С толкова придружаващи заболявания компетентен съвет може да даде единствено лекуващият лекар. Всичко друго са спекулации и аз лично не бих се доверила.

Абсолютно сте права. Просто търся и странични мнения на хора с подобни проблеми. Благодаря все пак за отговора!

# 1 581
  • Paris, France
ziliana, а как са ти нивата на Д3, В12, В9, селен? Какви витамини и минерали пиеш? Ензими приемаш ли? Когато просто намалиш количеството храна, а имаш заболявания, свързани с храносмилане, се намаляват и полезностите, които приемаш. Може да се окажеш в тежка авитаминоза, в която очевадно си била и преди да започнеш да слабееш.

Мериш ли pH на урина? Държиш ли я над 6.5? Също има огромна връзка с ИР и отслабване.

Повечето лекари не обръщат внимание на витамини и подобни, а те са супер важни за да не се изпитва глад.

7кг за 7 месеца са много малко. 4-5 също не са достатъчно. Цаката за ИР е да отслабнеш рязко. Тогава първо се махат коремни мазнини.

При всяко увеличаване на дозата се увеличава и секретирания инсулин. В този смисъл е по-добре да седиш на по-ниска доза ако не качваш тегло и няма глад.

Аз отслабнах, излекувах ИР, но съм с перманентно нисък Д3 и ай спра да го пия, ай гладът се е върнал. B12 също не ми е цвете.

# 1 582
  • в пералнята
Щом на валоаргометъра ви прилошава, правете повече разходки. Купете си часовник и си следите крачките. Започнете с по-малко и постепенно увеличавайте. Много хора подценяват ходенето.

# 1 583
ziliana, а как са ти нивата на Д3, В12, В9, селен? Какви витамини и минерали пиеш? Ензими приемаш ли? Когато просто намалиш количеството храна, а имаш заболявания, свързани с храносмилане, се намаляват и полезностите, които приемаш. Може да се окажеш в тежка авитаминоза, в която очевадно си била и преди да започнеш да слабееш.

Мериш ли pH на урина? Държиш ли я над 6.5? Също има огромна връзка с ИР и отслабване.

Повечето лекари не обръщат внимание на витамини и подобни, а те са супер важни за да не се изпитва глад.

7кг за 7 месеца са много малко. 4-5 също не са достатъчно. Цаката за ИР е да отслабнеш рязко. Тогава първо се махат коремни мазнини.

При всяко увеличаване на дозата се увеличава и секретирания инсулин. В този смисъл е по-добре да седиш на по-ниска доза ако не качваш тегло и няма глад.

Аз отслабнах, излекувах ИР, но съм с перманентно нисък Д3 и ай спра да го пия, ай гладът се е върнал. B12 също не ми е цвете.

Nevena Virolan , Пия ежедневно витамин Д (2000 ) , фолиева киселина и магнезий  (1000) от около година или вече две. Бяха много ниски (без магнезия)  , особено витамин Д , но пак едва ги дигнах над минимума. В12 също е нисък, но поне е в референтни стойности. Селен не съм изследвала , но хапвам бразилски орех . Магнезия го пия от години заедно с бетаблокер , заради силно сърцебиене и високо кръвно (преди време). Ако го спра, започват костите да ме болят чак и просто нямам сила.  Иначе останалите минерали винаги са ми били в норма. Пия и Иногинол и Огестан от няколко месеца.
pH на урина никога не съм мерила. Не съм знаела , че има огромна връзка с ИР и отслабване.
Знам , че кг са много малко, но никога не съм успявала да сваля рязко, освен преди няколко години в началото на пандемията, когато ми откриха глутеновата непоносимост , хеликобактер и после и вагинални бактерии и бях на антибиотици месеци наред и съответно не ядях почти нищо. Преди да започна Саксенда , бях качила  10 кг за по - малко от година.  Дозата на Саксендата съм я увеличавала когато спирах да свалям (поне за месец) и изпитвах отново глад и кг варираха + - 1 постоянно.
От много години съм в този порочен кръг. До двайстата си годишнина бях слаба ( около 55 кг макс) и после нз какво се обърка. Започнах да вдигам кг стремглаво . Появиха се здравословните проблеми и вече няма сваляне. В момента съм на 35.
Arhinora , имам гривна и ги следя. Трудно правя повече от 10 000 на ден и честно казано права не мога да стоя повече от 5-10 мин. Но се опитвам да ходя повече.

# 1 584
  • в пералнята
Много добре за крачките. Сега трябва да надграждаш.
Защо не можеш да стоиш права повече от 10 минути? Нещо боли ли те или се задъхваш?
Аз за себе си имам съмнение, че съм с ИР. Носих глюкозен монитор 2 седмици и забелязах, че ако се разходя след хапване, захарта не ми се качва толкова рязко, а понякога въобще.

# 1 585
Благодаря за подкрепата. Опитвам се да надграждам , но не винаги имам възможност.
Иначе имах в предвид, че не мога да се седя права на едно място . Просто умалявам и все гледам да седна.  Но ако ходя по - продължително време се и задъхвам. По принцип не съм особено силна в краката. Особено в глезените. Още от малка , когато се е налагало да тичам , съм се уморявала много бързо.
Иначе кратките разходки след хапване наистина помагат.

# 1 586
  • София
Здравейте,
влизам да се отчета в темата. Изчетох я цялата (отне ми няколко дена, но успях). Нямам ИР, Хашимото или диабет. Обстойно се изследвах в Клиниката по ендокринология, Св Анна. Имам недостиг на вит Д и вит В12, за които пия някакви конски дози по предписание (таблетките се пият по схема през период от дни). Останалите неща са ми в норма, вкл кортизол изледван. ИТМ над 30 обаче. Изписана ми е Саксенда по схема (по-големи периоди от 7 дена за увеличаване на дозата имам). Тъй като пия ежедневно лекарство (за друго), което си има противопоказания гадене, умора и тн. общо взето докторът не очаква да ми има нещо от Саксенда-та. Няма да пиша редовно в темата нарочно, реших да не се филмирам Simple Smile както и няма да се тегля повече от един път месечно. На контролен преглед съм след 3 месеца, принципно трябва да си я бия за период от една година. С писалката се свиква. Старая се да се храня 3 пъти на ден и да вървя мин 4-5 км пеша ежедневно, за да има достатъчно движение. Поздрави и успех на всички. Ще се отчета по-натам, надявам се с напредък.

# 1 587
Терионозавър, ако ще я приемаш за година, не те съветвам да вдигаш дозата на всеки 7дни.  Много бързо ще достигнеш максимума, а често след това хората спират да свалят.
Теглене също веднъж в седмицата, за да видиш как се движиш. Ако за 3месеца нямаш достатъчно процентно сваляне на тегло, е най-добре да се преустанови приема и.

# 1 588
  • Sunshine state
Да, това с тегленето веднъж месечно не е много ок, наистина, както не е и добре ежедневно. Веднъж седмично в един и същи ден е добре, за да се следи изкъсо.

# 1 589
  • София
Терионозавър, ако ще я приемаш за година, не те съветвам да вдигаш дозата на всеки 7дни.  Много бързо ще достигнеш максимума, а често след това хората спират да свалят.
Теглене също веднъж в седмицата, за да видиш как се движиш. Ако за 3месеца нямаш достатъчно процентно сваляне на тегло, е най-добре да се преустанови приема и.
Както написиха, изчела съм цялата тема и както също написах не съм по схемата от листовката. Благодаря за съветите и благопожеланията. С меренето не искам да прекалявам, защото тръгваме от голямо число.... но вероятно няма да имам търпение, та ще е на седмицата. Иначе вода забравих - ако не пият хората достатъчно вода, нищо не става. Поздрави! @Essentiall ти си пример за постоянство и бавен напредък, какъвто трябва да бъде всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт