Алтернативни продукти за дамска хигиена 8

• 60 712
  • 812
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Номерът е да развалите вакуума преди да дръпнете. Аз лично стискам съвсем лекичко в основата и след това издърпвам.

# 751
Сега за черната седмица вероятно доста промоции ще има. Ще следя и аз и ще информирам

Изчетох цялата тема най-после. От всичко прочетено се спрях на Органикъп, Лунет или лили къп. Сега остава да изчакам някоя промоция и това ще е моята чашка. От доста време се интересувам, но понеже до скоро нямах цикъл (след второто раждане), не ми беше належаща тема.
Вероятно и аз ще трябва да тествам няколко модела.

# 752
  • София
Поръчах аз от промоцията на Organicup, 2 на сената на една .

# 753
  • София, България
Момичета, имам един въпрос. Установих, че one size мерулата ми прави толкова силен вакуум, че при опит да я махна се е надула с въздух и доста трудно я махам. Повече ме притеснява самия вакуум. Има ли проблем да я ползвам според вас? Като балон е надута и при опит да я стисна не поддава. Трябваше с пръст да натисна “ръбчето”, за да се развакумира и да я извадя. Иначе не я усещам по никакъв начин и не ме дразни или боли нищо. С големия размер също става силен вакуум, но спокойно я стискам и вадя. Оказва се, че изобщо не съм с обилно течение, както смятах и днес смених голямата с малката чашка.

Май никой не ти е отговорил, та ще се опитам аз. Според мен не е проблем, тя не дърпа наникъде нищо, просто си е направила вакуум (тя като че ли повече обхваща цервикса и май за това се получава така) , аз също ползвам и двата варианта и да, One Size се вади малко по-трудно. Честно да ти кажа при нея развалям вакуума като клекна долу и напъна, така излиза доооста навън и тогава с един пръст натискам направо горе в най-тумбестата част на чашката, т а понякога даже и по-навътре. До момента не съм успяла да разваля вакуум на каквато и да било чашка като я стисна леко някъде около дръжката. Все трябва да го правя в по-вътрешната част.
Та не мисля, че има какъвто и да било проблем да я ползваш ако не изпитваш някакъв дискомфорт. Blush

# 754
Дайте предложение за твърда и малка чашка, като Мелуна спорт S, но не толкова груба като Yuki. Yuki изобщо не мога да я поставя и само си хвърлих парите на вятъра. Мерула ми е твърде голяма. Последните месеци съм доста доволна от Мелуна Спорт, но все пак има леко зацапване и винаги слагам ежедневна превръзка.
Със слаб цикъл съм, нераждала и спортувам много.

# 755
  • София
Purple_peanut, много ти благодаря за отговора. След цикъла посетих гинеколог и ме увериха, че нямам никакви изменения. Успокоиха ме, че чашките са много безопасни и няма нужда да се притеснявам. Аз всъщност се уплаших най- много, че след като стана толкова силен вакуум цикълът ми спря за около 5-6 часа и в следващите дни продължи изключително оскъдно. Сега като се замисля, може би просто количеството е толкова малко, защото няма какво толкова да тече.
До дни очаквам отново да мога да използвам чашките. Изобщо не мисля да се отказвам, защото наистина са невероятни.
Благодаря сърдечно, че ми отдели време! Flowers Hibiscus

# 756
Аз лично съм много доволна от Юки чашката, идеална ми е като твърдост и размер. Имам и някаква друга, ами толкова е мека, че не може да заеме форма, само се гъне и мачка.

# 757
И аз съм много доволна от Yuuki. Имам и soft варианта, но класическата ми е по-добре, защото се отваря супер лесно и респективно не тече. И двете се махат с разваляне на вакуума.

# 758
Здравейте, втори месвц съм с Мелуна чашка ХЛ. Първия месец се справях много добре с пиставянето. Този обаче имам затруднения. След като я сгъна и сложа, усещам че не се отваря напълно, а стои леко смачкана. Това значи ли, че този размер ми е голям или просто аз не я поставям правилно?
Днес хем бях с нея, хем доста зацапване имах. Късмет, че си бях вкъщи. Иска ми се да пробвам и с друга. Може ли да ми препоръчате някоя?

# 759
  • София
Медиса, същото беше и при мен. Сдобих се с двата размера Мерула и още от първото поставяне се разбрахме. Нито едно протичане. Доволна съм много.

# 760
Тиест да взема по-малка?

# 761
  • София
Тиест да взема по-малка?
Аз имам М Мелуна и резултата беше същия, не се отваря, пропуска и …. не я ползвам. Решила съм този месец да пробвам в края, но не съм сигурна, че резултата ще е различен Rolling Eyes

# 762
А има ли марка, която се води най-добра или всеки от различна е доволен?

# 763
  • На изток от Ада
Мелуна, не се отварят добре. И протичат.
Най - добри са Лунет, Мерула, Organicup. Разбира се има и други.
Аз имам Мелуна, Мерула, yuuki и имах Gaya cup от Дм. Ами най съм доволна от Мерула, yuuki  е мн твърда, и се вади трудно. Мелуна протича. Gaya cup, беше много мека и също протичаше.

# 764
  • София, България
Purple_peanut, много ти благодаря за отговора. След цикъла посетих гинеколог и ме увериха, че нямам никакви изменения. Успокоиха ме, че чашките са много безопасни и няма нужда да се притеснявам. Аз всъщност се уплаших най- много, че след като стана толкова силен вакуум цикълът ми спря за около 5-6 часа и в следващите дни продължи изключително оскъдно. Сега като се замисля, може би просто количеството е толкова малко, защото няма какво толкова да тече.
До дни очаквам отново да мога да използвам чашките. Изобщо не мисля да се отказвам, защото наистина са невероятни.
Благодаря сърдечно, че ми отдели време! Flowers Hibiscus

Най-вероятно винаги си ти е бил такъв, просто с чашката се оттича по-бързо, докато с превръзката с дни се точи най-вече и от остатъчната кръв по стените. Така, че това не е проблем. При мен само 2-рия виждам реално оттичане в чашката. После вече е едва едва, каквото е доостанало. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт