Алтернативни продукти за дамска хигиена 8

• 60 724
  • 812
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, момичета, препоръчайте ми многократни превръзки за слабо течение, тоест само докато съм с чашка да обира излишните капки. Предпочитам да е тънка, светъл цвят и да се намира лесно тук, да не я чакам да пристига от другия край на света.
Гледах едни в сайта на Зоя, но не съм ги виждала на живо, дебели ли са?

# 736
  • На изток от Ада
Мелуна протича при доста хора. Аз имам М. Мелура Хл взех скоро големичка е, но добре се отваря. Само дето някога в пъхам мн и ме заболява и докато не я извадя не минаяа. Yuuki взех също нормална, доста твърда... Трудно се слага и вади. Намерих й цаката де.

# 737

Гледах в сайта им, ако са тези "Превръзки за многократна употреба - 4 бр" едва ли са много дебели, все пак става въпрос само за 2 пласта, от които май само единия е попивен. Според мен ще ти вършат идеална работа за това, което искаш. Лошо че снимките са само в кутия, няма снимка на самата превръзка, но са на оверлог, което значи че са от тези големите във формата на кръг (почти).
Цената изглежда приемлива.

# 738
Здравейте, момичета, препоръчайте ми многократни превръзки за слабо течение, тоест само докато съм с чашка да обира излишните капки. Предпочитам да е тънка, светъл цвят и да се намира лесно тук, да не я чакам да пристига от другия край на света.

Аз същите си ги купих от ДМ (преди повече от година, в момента не знам дали ги имат). Много са тънки и меки, удобни са, но нямат непромокаем слой, да знаете. Аз тогава ползвах Мелуна и тя много ми протичаше и не ми вършеха работа. Сега съм с Органикъп, която ми е екстра и ми вършат работа, но говорим наистина само за няколко капчици.

# 739
  • На изток от Ада
Има ги в дм. Аз имах една тъничка е, с тик так се закопчава, само едно копче, малко е. Изгубих я, чудя се дали да си купя пак Ежедневни искам някой да каже от де.

# 740
Да, и аз ги намерих в ДМ и направо ги взех. При мен протичанията са рядкост и се надявам всичко да е наред.

# 741
  • София
Включвам се, за да благодаря на Лиляна. Пробвах с Мелуна и беше катастрофа. Л размерът изобщо не успя да се отвори. Пратиха ми от Германия Мерула двата размера и с голямата от първия път няма никакво протичане. Благодаря Лиляна Flowers Tulip

Редактирам за още отзиви. Вече втори ден ползвам голямата чашка. Днес ми е втори ден и по принцип цикълът ми е много обилен, сменях превръзките през два часа, за да няма пропуск. С голямата чашка изкарах 6 часа и беше пълна едва 1/3. Дори при изваждането не се изцапах. Сега съм решила да видя дали ще издържи до сутринта. Преди малко я почистих и сложих на място. Малко ми е трудно все още да я наместя в точна позиция и пада малко ровене, но съм наистина впечатлена. Ще трябва да изрежа последния ринг и на двата размера, защото имам леко дразнене. Имам чуденка и с какво да ги изрежа, така че да не останат ръбчета.
Мисля във вторник вече да опитам и с малката, защото тогава течението трябва да е доста по- оскъдно, а и не ми се иска по време на работа да се оправям.
Според вас проблем ли е около 12 часа да съм с чашка, без да я вадя и измивам?

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 20:41 от джуджанка

# 742
  • София
Момичета, имам един въпрос. Установих, че one size мерулата ми прави толкова силен вакуум, че при опит да я махна се е надула с въздух и доста трудно я махам. Повече ме притеснява самия вакуум. Има ли проблем да я ползвам според вас? Като балон е надута и при опит да я стисна не поддава. Трябваше с пръст да натисна “ръбчето”, за да се развакумира и да я извадя. Иначе не я усещам по никакъв начин и не ме дразни или боли нищо. С големия размер също става силен вакуум, но спокойно я стискам и вадя. Оказва се, че изобщо не съм с обилно течение, както смятах и днес смених голямата с малката чашка.

# 743
  • София
Изчетох цялата тема най-после. От всичко прочетено се спрях на Органикъп, Лунет или лили къп. Сега остава да изчакам някоя промоция и това ще е моята чашка. От доста време се интересувам, но понеже до скоро нямах цикъл (след второто раждане), не ми беше належаща тема.
Вероятно и аз ще трябва да тествам няколко модела.

# 744
Аз само да питам, с платнените превръзки как предотвратявате разместването? За първи път съм с такава, на Gaia pads, много ми полепва по кожата и се мести.

# 745
Аз само да питам, с платнените превръзки как предотвратявате разместването? За първи път съм с такава, на Gaia pads, много ми полепва по кожата и се мести.

Може би зависи от материята и дали при закопчаване приляга за бельото,  колко са дебели?

# 746
Материята е гладък памук, не приляга плътно, защото като се закопчее, идва по-тясна от бельото. Превръзките са на Gaia pads.

# 747
Аз имам 3 вида превръзки, които ползвам с менструална чашка или последния ден
Imse Vimse - органичен памук, първите ми, по-дебелички са и не са ми много удобни, често се разместване, завъртат.
От Революция - не помня марка, удобни са, гладки, памук и ПУЛ
Tierra Verde - памук, леко са "рошави", мекички, тънки - най-удобни са ми

# 748
Tierra Verde - памук, леко са "рошави", мекички, тънки - най-удобни са ми
Чак сега осъзнах, че всъщност говориш за същите като мен. Как предотвратяваш залепването за кожата и съответно разместване?

# 749
  • София
Отдавна Ви чета и се колебае за чашка, но онзи ден като пазарува в DM ги видях и импулсивно си купих оттам, за да пробвам. Към нея има и превръзка за многократна употреба. Със слагането нямам никакъв проблем. Но като реших да я вадя и се стреснах, че не мога, заради вакуума.. едвам я извадих. И сега се притеснявам дали ще мога пак да я извадя, затова си сложих тампон докато се реша 😂

Общи условия

Активация на акаунт