Шести клас 2018/2019 - тема 6 - ВАКАНЦИОННА

• 28 087
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
С нищо.
Затова питам, ако някой знае, дали има някакво решение за това дете, например.
Състезател на международно ниво в хранителен техникум. Примерно. Щото някой квестор не си догледал работата.

# 451
  • София
Едва ли има някакво решение, както и за децата, на които не бяха дали формулите (в Стара Загора, ако не се лъжа). Не бях чувала за този случай, но е ужасно неприятно.

# 452
Не мисля, че има начин да се компенсират децата при грешки от страна на квесторите. А трябва да има решение за такива случаи.

# 453
  • София
леле..виждам всички  сме развълнувани от седмокласния прием.И аз чета темата на предхоидния набор, вълнувам се с тях, но, честно да си призная, започвма да се чувствам тъпо че  не разбирам съвсем всички планове и изчисления по балове , които правят и коментират.Дано  ми просветне до догодина, та да знаем как най-добре да подредим желаните паралелки.....

# 454
Балът на детето е малко над 190 при утрояване на математиката. С такъв бал виждам, че може да бъде приет в 125СУ, които също ходят на международни състезания. Възможно е и в ПЧМГ да го привлекат, защото все пак е състезател. Едва ли ще се допусне това дете да стигне до хранителен техникум.
И на мен главата не ми го побира как двама квестори са пропуснали такова нещо.

# 455
Аз друго се чудя тези дни докато разговарям с децата около мен. Защо премахнаха така наречените обикновени паралелки в СУ? Сега е или профилирано или професионално обучение. Много деца още не знаят какво точно им се учи. Така тежко въздъхваха някои като ги питах как са си подредили желанията. Деца с бал около 300 са, не са двойкаджии, но не са и супер амбициозни. По-голямата част около мен са спортисти и всички са страхотни, много прилежни и отговорни деца, но приоритети им са малко по-различни на този етап.
Реално и сега до края на 10-и клас всички ще учат почти едно и също, но някакси ги стряска фактът, че отсега избират и паралелката им се води с биология, география, история и т.н.
Би било по-добре профилът да се избира наистина след 10 клас, когато децата вече ще малко по-наясно с желанията си.

# 456
  • София
https://
леле..виждам всички  сме развълнувани от седмокласния прием.И аз чета темата на предхоидния набор, вълнувам се с тях, но, честно да си призная, започвма да се чувствам тъпо че  не разбирам съвсем всички планове и изчисления по балове , които правят и коментират.Дано  ми просветне до догодина, та да знаем как най-добре да подредим желаните паралелки.....
Има само един правилен начин за подреждане на паралелките, без да е нужно много да се смята и той е от най-желаната към по-нежеланата. Така няма опасност от грешки и детето попада там, за където му е стигнал балът.

# 457
  • София
ДА бе, всичкото това го знам.НО все пак се надявам да има по какво да гадая в последствиеи да не остана с голото вълнение Wink
Абе, да са здрави и  умни децата тази година и да се представят добре, за да постигнат желаните резултати и влязат в желаните гимназие.Моята по цял ден скитори из квартала с приятели.От време на време сяда за някое домашно или да прочете разказ...Колко  вниква в прочетеното е друга тема Simple Smile

# 458
На сайта на Народния театър има онлайн билети за Хъшове за септ. и октомври.

# 459
Сани, не се притеснявай. Време за гадаене ще има бол Joy
Голямата беше миналата година, тази година ги следях зареди племенницата и приятелски деца, догодина ще е малката Sunglasses

Общо взето първо ще чакаме да дойдат изпитите, после ще смятаме и умуваме, докато излязат резултати.
А когато те излязат ще разберем, че не ни вършат работа докато не публикуват статистиката - ми така де, по-важно е къде е детето между другите, а не просто едно число като резултат Mr. Green
После ще започнем да търсим миналогодишните балове, да смятаме, предполагаме и да се надяваме.
Ще чакаме да пуснат системата, да пуснат класирането, ще откачаме.
Но пък ще имаме време да се съветваме и да се успокояваме, а вълнения така или иначе ще има Blush

# 460
Моят го подпуках снощи да започва да си чете разказите. Сложих му на четеца по няколко допълнителни от всеки автор и не му казах кои точно ще изучават (и аз забравих кои ще са). Та снощи ми чете Андрешко, нали е с "а", оказа се първи в списъка. Той чете, аз слушах, много интересно ми беше. Елин Пелин и Йовков са ми любимите български автори, но не съм ги чела от години. Обаче и синковецът много хубаво чете, като на театрална постановка се. чувствах. Сега ще го тормозя да ми чете, тъй де, аз малко ли съм му чела навремето 😃

С писанията на Траяна Кайракова за НВО се забавлявах вчера и днес. Ако някой ги е пропуснал
https://www.facebook.com/1834480120174597/posts/2327851847504086/

https://www.facebook.com/1834480120174597/posts/2342607589361845/

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 13:19 от ston

# 461
Моят е чел разказите и на Е. Пелин, и на Йовков, и на Вазов предходни лета. Сега ще си ги припомни някои, но да се справи с по-сложното, тия са леки четива. Четими са си.
След хъшовете започнахме заедно да четем "До Чикаго и назад" и лично аз никак не се притеснявам, че участвам, като видях що непознати думи има и от колко разяснения сюжетно се нуждае прочита и осмислянето. Обаче пък така се оказа, че пътеписът е интересен, човекът му хвана и хумора, и съвременното приложение дори. Днес ще го свършим и си направих сметката, че е по-добре да отделя няколко часа за съвместен прочит и обяснения, вместо да го мине като на китайски и като го затвори да му седи бяло поле и всичкото да е просто едно загубено време. А пътеписът си и заслужава. Не съм го чела от дете. Все едно че изобщо не съм. От сегашна гл. т. на възрастен му поставям направо отлична оценка.
И си мисля, че има и неща на М. Семов, които спокойно могат да се изучават и понеже езикът е по-съвременен, за едно нормално възпитано и учило си дете биха били доста интересно четиво.
Бай ви Ганьо е също лесен и затова също чака да минем сложното.  Освен това и той е четен.  Че и гледан на филм. Даже го засякохме в пътеписа на Чикагското изложение вече.  Sunglasses

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 15:21 от Judy

# 462
Ама Judy, спри да пишеш, защото ме засрамваш и депресираш Joy Каква майка съм, никак не ми се чете с него Joy
Шегата настрана, аз преди няколко дни му прочетох насила, като на бебе, няколко разказа на Елин Пелин, ей така, да види колко са различни като настроение и тематика. Печената тиква, Сълза Младенова и Сиромашка радост Simple Smile Заинтригува се Wink За Душко беше чел де, ама беше забравил кой е автора.   

# 463
Понеже аз гении вкъщи си нямам, се налага да бутам. Grinning И като никак дори не изпитвам срам. Понеже съм го приела от години и знам, че не мога да разчитам ни на училище, ни на когото и друг да било, предпочитам да си знам, че сме свършили поне нещо полезно.
От една страна сам нито ще го прочете тоя пътепис, нито ще го разбере. Това ми е ясно, на Марс не съм нито родена, ни съм ходила там.
И, от друга страна, като не го прочете и разбере, поне според мен ще изгуби от това, да види нещо наистина добро, да се запознае с жанра и то не с фейсбукарските "повърхности" и блогарски първолащини, а с нещо по-стойностно.
Снощи и на двата ни беше интересно да четем за Чикагското изложение. Обсъждахме /аз такива размери и сега не мога да си представя за изложение/, сравнявахме с панаира и разни изложения, които сме виждали. Имаше и много смешни места. Направо все едно никога не съм го чела това нещо. Или трябваше някога и с мен някой да седне и да четем заедно с по-голям човек.
Надявам се един ден сам да посегне към Марко Семов... Mr. Green

Ама Judy, спри да пишеш, защото ме засрамваш и депресираш Joy Каква майка съм, никак не ми се чете ... За Душко беше чел де, ама беше забравил кой е автора.   
Че то аз също и сега мога да сбъркам автор на някой разказ. Нищо, че може да съм го чела няколко пъти преди това. Пък дете ли няма да се обърка?
Като малка помня, че за мен Душко Добродушков бе като герой от ... сръбски разказ. Таз тиква някак ми сърбееше..., асоциации някакви. А авторът ми е от любимите, на него пълно 6 имах точно при кандидатстването. Та туй нещо с паметта е доста относително...

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 14:06 от Judy

# 464
  • София
Аз пък изобщо не го харесвам пътеписа, и на нея не й допадна. Прочете го, прочете и Немили-недраги. Сега ще почне Бай Ганьо, после разказите. От До Чикаго и назад ще я накарам пак да прочете откъса, който ще изучават. После ще мине на разказите и стихотворенията.

Общи условия

Активация на акаунт