Шести клас 2018/2019 - тема 6 - ВАКАНЦИОННА

• 28 098
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
Ако не е ясно, дали статистиката включва и деца със СОП /до сега не съм се интересувала от въпроса, наистина/ и минималните балове не са ориентир.
Реален пример с МГ, мат. с немски 187 - 495 / мин. - макс. Найс, а?
...
Големият ми син се записа с висок бал в паралелка с нисък. Да, но това беше във време, когато не се покриваше информация и човек можеше да види всеки ученик с какъв бал е бил приет. Иначе като цвъкнат максимален и минимален, иди че разбери средното дередже какво е. Може по номера да ги пускат, не е проблем с лични данни тогава.
Пиле със зеле.

# 421
Ако не е ясно, дали статистиката включва и деца със СОП /до сега не съм се интересувала от въпроса, наистина/ и минималните балове не са ориентир.
Реален пример с МГ, мат. с немски 187 - 495 / мин. - макс. Найс, а?
...
Големият ми син се записа с висок бал в паралелка с нисък. Да, но това беше във време, когато не се покриваше информация и човек можеше да види всеки ученик с какъв бал е бил приет. Иначе като цвъкнат максимален и минимален, иди че разбери средното дередже какво е. Може по номера да ги пускат, не е проблем с лични данни тогава.
Пиле със зеле.
Права си, Judy! Има го и този фактор.

# 422
Ми май децата със СОП, хронично болни и сираци не са в статистиката или и те са с висок бал за силните паралелки. Пример: има едно такова дете в СМГ с НЕ, а минималният бал там е 490,5.

# 423
Не са.
Те подават документи преди това. Не подават заявление за участие в 1,2,3, 5 класиране.

# 424
  • София
Ще споделя какви ги сътворихме ние с детето. Преди около 2 седмици ми хрумна, че може да кандидатства тази година в хореографското, което по принцип е едно от желаните училища. След кратък размисъл реших, че ще има позитиви от това- ще види дали му харесва и ако случайно реши, че не е неговото училище, след 7ми клас ще търсим друго. Надявам се и да има по- добра диплома също. Да не говорим, че класът е малък, което също намирам за много хубаво. Та така- яви се на изпит, приеха го и вече е записан. Истината е, че танците са единственото нещо, за което не го мързи и прави от душа. Няма да му е лесно хич, защото досега е танцувал съвсем различни неща, но се надявам да му хареса и да не сме сбъркали с избора. Освен това, като знае, че има тази алтернатива, ще е по- спокоен, което за него е от решаващо значение при явяването на изпити, та се надявам на НВО да успее да се представи добре.

# 425
  • София
Тези балове ми се струват стряскащо високи. Едно малко разсейване и отиваш в съвсем друго училище Confused . До дори не опира и до подготвеност само вече при бал 490.

# 426
Доближава се трудността на нво 4 клас... Ходи прави подбор Sad, а общото ниво спада ли спада...

# 427
Да споделя едно лично мнение за тези изкуствено завишени тази година балове. Нека не ви прозвучи конспиративно. Много деца и родители се подведоха и не записаха достатъчно паралелки и не излязоха на първо класиране. Едва ли ще имат прием и на второ. Това означава, че ще се състезават за свободните места, а те ще са повече в професионалните гимназии и така в тях ще попаднат деца с по-високи резултати, които ще се отразят благотворно във времето за повдигане нивото на тези училища.

# 428
Мария, разликите между мин и макс бал са малки само в няколко училища в София. Както казах, София не ми е опция, далеч ми идва.
Разликите макс/мин в провинциалните ЕГ и МГ (дори и във Варна, с изключение на 1-2 паралелки) са наистина около 200 точки. Ами че толкова е разликата и в нашата, желана математическа паралелка. Разглеждах през годините  Шумен, Велико Търново, Варна, Русе. Ами в някои паралелки на ЕГ и МГ може и с бал 250 да се влезе, с 300+ със сигурност си вътре.

# 429
Може по номера да ги пускат, не е проблем с лични данни тогава.
Миналата година точно РУО, което те интересува, пусна целия списък по номера. Може и сега да го направят.

# 430
Стон, не са няколко. Такава разлика, която ти даде за пример е огромна. 295 паралелки в София имат по-малка разлика. За мен е хомогенно, ако има до 50т разлика в паралелка.

# 431
Сега гледам, че в МГ Плевен има мин .бал 139...

# 432
София е нещо друго. Все пак на набор са над 10000 деца. Говоря за по-малките градове, там разликите са наистина големи.
Сега разглеждах Варна. Преди няколко дни гледах справката от миналата година след второ класиране. Абсолютно хомогенни бяха две паралелки в МГ. В езиковите падаха до 300+. Тази година виждам, че баловете са по-високи там и дори ЕГ-та изглеждат доста хомогенни. Стана ми любопитно и ще ги проследя и след второто класиране.

# 433
Може по номера да ги пускат, не е проблем с лични данни тогава.
Миналата година точно РУО, което те интересува, пусна целия списък по номера. Може и сега да го направят.
Гледах няколко РУО днес - за сега от чисто любопитство, но ни едно не видях тази година с такава информация. А имаше преди и си беше полезно и ориентиращо много повече, вместо тоя мини-макс.
Ще видим, дано пък пуснат нормална информация.

Сега гледам, че в МГ Плевен има мин .бал 139...

Биси, аз тъкмо дадох подобен пример с МГ - под 200 и тогава си помислих да не е дете със СОП.
Понеже това, че кандидатстват отделно, не значи автоматично, че отпадат от тази статистика.
За да съм сигурна, че тия минимуми не са СОП-аджийски, трябва да е изрично посочено, че са само от редовно класиране.

# 434
Гледах няколко РУО днес - за сега от чисто любопитство, но ни едно не видях тази година с такава информация.
Дала съм линк към таблица за Русе.
Децата със СОП участват в редовното класиране.

Общи условия

Активация на акаунт