Шести клас 2018/2019 - тема 6 - ВАКАНЦИОННА

• 28 092
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
Абсолютно съм съгласна с теб, Judy, че е добре да е посочено , дали са от редовно класиране.Направи ме впечетление, че мин. бал  в две паралелки в МГ Плевен се върти под 200 и една е с 203.

# 436
Погледнах Русе. Минали години имаше и при нас такава информация. Че и по гимназиите и паралелките пак имаше списъци с баловете на децата.

Участват децата със СОП в общото редовно класиране, нали? Не съм ровила специално, тъй като наскоро ми хрумна по повод баловете и големите разлики, но не бях и срещала да пише, че се изключват.
Не че на това непременно се дължат разлики от примерно 300 т. за паралелка, просто си мислех по въпроса.

Бисе, и при нас е подобно за МГ. Има към максималните 500 и под 200.
Когато нямаше такива общи класирания и кандидатствания, като че средата бе по-хомогенна. Просто искаш да учиш точно в МГ, в конкретна паралелка, готвиш се, кандидатстваш точно за там.

# 437
Даже пазя класирането от НАГ през 2013. Wink
Колко деца със СОП мислите, че са се възползвали от удълженото време? Това не е причина за голямата ножица. Евентуално в някоя и друга паралелка.

# 438
Профилът на децата с 450+  точки от митичното НВО е много различен. Респект за всички деца изкарали ги, но определено не искам детето да учи в паралелка само с такива деца и причината не е само в това, че няма да изкараме такъв бал 😁

# 439
А защо?

# 440
Профилът на децата с 450+  точки от митичното НВО е много различен. Респект за всички деца изкарали ги, но определено не искам детето да учи в паралелка само с такива деца и причината не е само в това, че няма да изкараме такъв бал 😁
Че какво им е на тези деца? Нито са зубари, нито са аутсайдери или нещо подобно. Просто деца, положили достъчно усилия. Заобиколени от приятели и вършещи същите щуротии като всички останали.

# 441
Както казах, профилът на тези деца е различен, много различен. Т. е. не казвам, че на децата с 450+ точки нещо не им е както трябва. Опасявах се, че ще бъда разбрана накриво. Просто казвам, че това не гарантира добрата среда.  Впрочем понеже сменяхме училище в прогимназия, смея да кажа, че ако трябва да избирам между двата класа, моят, а и на детето избор, няма да е за академично по-силния клас. Което не значи, че силният клас, значи кофти атмосфера, а значи че има и други фактори.

Аз моето, ако успея да го мотивирам да се готви достатъчно и то осъзнавайки ползата отвъд НВО, въобще няма да ми пука учат ли и колко учат около него. 
Ще ми се обаче училищата да имат железни критерии за успеваемост и дисциплина, които да дърпат напред децата.

Имам примери с потресаващо бележкарство (не казвам, че всички са така) . Изтъкнах, че са различни всички, но и тези са не малка част от подобна среда.

# 442
Бележкарството го има и сигурно се засилва в гимназиален етап, заради тежестта на оценките в дипломата. Има и мнооого преписвачи, борещи се за тази "ценност". Но тук е ролята на училището/учителите. Хич не е трудно да се хване преписвач. Това е едно от нещата, които много ме дразнят в нашето училище, но май няма училище, което да се бори с този проблем. То си е за децата и е въпрос на ценности. Моето разбиране е, че преписването е лъжа и това е липса на уважение към учителя, към родител, към тези, с които се "състезаваш", когато преписваш на състезание/олимпиада. Аз двойка приемам и не бих се скарала, но ако разбера, че е преписвала не бих простила.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 08:24 от maria77bg

# 443
  • софия
Напълно съгласна. Преписването е преди всичко неуважение към самия себе си и възпитание, което, ако се толерира, не носи позитиви в житейски ситуации. По-добре да не знаеш, да сгрешиш и след това да положиш усилия да се поправиш/наваксаш. Все идва момент в този живот, в който не можеш да препишеш. И тогава какво?

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 08:37 от zvаnchе

# 444
И тогава родата подлага гръб, как какво...или си купуваш...дълга тема...
Ще се наредят нещата, успокойте се малко. Медиите и форума също създават един ореол около някои училища и много митове. Никъде няма идеално, най-малкото защото и децата са различни и зависи дали са попаднали на точното място.

# 445
  • София
Тези балове ми се струват стряскащо високи. Едно малко разсейване и отиваш в съвсем друго училище Confused . До дори не опира и до подготвеност само вече при бал 490.
Мда, едно от децата на СМГ, което участва и в международно състезание в чужбина е забравил единия лист в себе си на НВОто и има 0точки и отпада Sad

# 446
Не е предадена цялата изпитна работа. Не разбирам толкова ли е трудно първо да получиш изпитната работа от ученика и чак тогава да го накараш да се подпише.

# 447
Чух, че по този повод квесторите били наказани.
Айде, детето забравило от притеснение, вразсеяло се, дете е, все пак, ама те къде са блели?
Стана ми направо лично неприятно, едни гадни тръпки ме полазиха, като слушах.
Сега какво ще прави това дете, Бюти, знаеш ли?

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 10:25 от Judy

# 448
Ех, че работа. Beauty, това дете объркало ли се е? Защо се е получило така?

# 449
Чух, че по този повод квесторите били наказани.
Айде, детето забравило от притеснение, вразсеяло се, ама те къде са блели?
Квесторите наказани, ОК, ама това с какво помага на детето в този случай...

Общи условия

Активация на акаунт