Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да ядем, ако трябва да ограничим мазнините и въглехидратите?
Какви са причините за повишен брой червени кръвни клетки?
Какви са първите признаци и симптоми на инсулинова резистентност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да ядем, ако трябва да ограничим мазнините и въглехидратите?
При ограничаване на мазнините и въглехидратите, протеините остават основен източник на хранителни вещества. Можете да се ориентирате към храни като пилешко месо, риба, яйца, млечни продукти с по-ниско съдържание на мазнини, зеленчуци и плодове. Тези храни осигуряват необходимите протеини, витамини и минерали, като същевременно ограничават мазнините и въглехидратите.
-
Какви са причините за повишен брой червени кръвни клетки?
Повишеният брой на червените кръвни клетки може да се дължи на различни фактори като тютюнопушене, дехидратация, живот на голяма надморска височина и други. За точна диагноза и обяснение на причините се препоръчва консултация с лекар, който може да извърши допълнителни тестове и да предложи подходящо лечение.
-
Какви са първите признаци и симптоми на инсулинова резистентност?
Първите признаци на инсулинова резистентност могат да включват внезапно наддаване на тегло, трудности при отслабване, повишен апетит, умора, кожни проблеми като акне и повишено кръвно налягане. Ако има подозрение за инсулинова резистентност, препоръчително е да се консултирате с лекар за подходящо изследване и лечение.
-
Какви са маркерите за инсулинова резистентност?
-
Какви са някои от наблюденията на работниците в аптеката относно лекарствата за диабет?

Извинявам се ако съм го написала сякаш ти размахвам пръст.
Моите деца понеже вече са големи, та не се бях замисляла много, но докато бяха малки единственото свободно време с мъжа ми ни беше след като са заспали. Тогава не беше рядкост да седнем на дивана с нещо вкусно вечерта и да хапваме, докато гледаме филм, например сладолед или голяма плодова салата със сладолед, малка домашно приготвена пица, все работи, дето не са точно за вечерно ядене, ама като ти остава време само тогава ... След това си лягахме каталясали от умора. Понякога заспивахме на дивана насред филма. Чудно как не съм качвала тогава, но предполагам съм горяла калориите с многото тичане покрай две активни момчета.