Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 37 734
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
Вие спорите, а аз се чудя какво ще ям в следващите дни. Особено голям проблем ще е закуската.
Налазиха ме куп здравословни проблеми. Заради стомашни забраниха част от зеленчуците, а заради един ужасен обрив, който не се повлиява от лекарствата, от тази сутрин са ми забранени млечните, яйцата, ядките, колбасите (дори и домашните ми) и рибата...
А в това топло време месо почти не ми се яде.
Изобщо не мога да си представя да закусвам с пържола. Цял живот за закуска съм яла сирене.
Дайте идеи какво да закусвам. Само с маслини няма да издържам до обяда.

Още нещо, което може да е полезно за някой - реакциите на тялото ми при принудителни фастове заради изследвания.
Първо - след 14 часово не ядене преди изследване захарта ми беше 4, което е много ниско за мене.
Няколко дни след това при подготовка на второ изследване, заради което един ден бях само на кисело мляко, пилешки бульон с минато през блендер бяло месо, а на вторият - само мляко и бульон. Следобедът на втория бях със сериозна хипогликемия и се наложи да си направя картофено пюре с кисело мляко (единствената друга разрешена храна).
Така че поне за мене гладуването и тоталното неприемане на въглехидрати е по-скоро вредно.

# 166
Моите хипогликемии се получаваха след яденето на сладко, откакто съм на режим, не съм имала нито една, дори след 48 часов фаст. 
При мен супер ниските въглехидрати се отразяват чудесно. Ако хапна повече дори от режимни храни, веднага започвада ме стяга плексита.

За закуска, ако ядеш, може да пробваш печени агнешки или пилешки сърца. Ако са ти забранени всички тези изброени, остава ти месо с някакъв зеленчук.

# 167
  • София
Ей, утрепахте всичко детско у мен с таблицата за ИИ.
Поне се успокоих, че овесените ядки не са зле., обаче кис. мляко  Cry Когато ям, ще трябва да ги кисна във вода и да добавям сирене за вкус.

# 168
Недовола, съжалявам за проблемите.
Подкрепям те мисловно.
Не е най-добрият вариант,  но соеви продукти разрешени ли са ти?
В смисъл соево кисело мляко, тофу, соев протеин.
Бульона с бялото месо е добре, но само това ще ти омръзне.
Варени моркови, глава целина, сладък картоф като добавка на месото.

# 169
  • София
Роналд,
2) Прекомерно хранене с ВМ- какво значи?

Значи пържоли и всякакви меса, дреболии и пр., а не олио, много ви моля, не  извъртайте.
Ето - най-големите врагове на месото - вегитарианците, след определен брой години, става ясно, че биват диагностицирани с каквото момичето ибзрои по-горе.
А ядящите само месо след определен брой години какво ще ни случи?
Вижда се не само по предходно мнение, но и по други, в предишни теми - болки в стомаха, акнета, и какво ли не, при все, че 100% се спазва режима?
Просто питам, защото искам да се предпазя, а не да ям овес, както някои биха скочили Grinning

# 170
Нищо няма да ти стане от месото, не се коркай. Нали не ядеш само месо? Макар че аз не бих се притеснявала дори да е така. Хората са оцеляли на основно местна диета милиони години.

# 171
  • Пловдив
Ей, утрепахте всичко детско у мен с таблицата за ИИ.
Поне се успокоих, че овесените ядки не са зле., обаче кис. мляко  Cry Когато ям, ще трябва да ги кисна във вода и да добавям сирене за вкус.
Мисля, че тази таблица е копирана от Уикипедия https://en.wikipedia.org/wiki/Insulin_index
Там е писано не точно за киселото мляко, а за йогурт, според мен са доста различни.

# 172
Акнетата май са при незапочналите или току що започващите режима... т.е. току що диагностицираните... дай това да не го мешим Simple Smile
ПП: Моя колежка без ИР, но с +20тина килограм спрямо приемливите за нея (бивш спортист), преди година започна "диетата на АУ", първо много стриктна, сега не чак толкова... -18кг към момента, но с мноооого намален холестерол и дори стопени мастни топченца по клепачите. Категорично яде мноооого по-мазно от мен, но кожата й е "озарена".
Та проблемите с акнето са от хормони, а не от мазнини в храната Hands V

# 173
  • София
Нищо няма да ти стане от месото, не се коркай. Нали не ядеш само месо? Макар че аз не бих се притеснявала дори да е така. Хората са оцеляли на основно местна диета милиони години.
Месо и зеленчуци.
Дано си права, но тъй като говориш наизуст, нямаш гаранция, нито наблюдения, нито дори достатъчно, поне 20-годишен, не само собствен,  а и наблюдения върху чужд опит, твърдението ти го слагаме в графата "яжте си веге цял живот, нищо няма да ви стане, ще се прочистите". Уви.

Та проблемите с акнето са от хормони, а не от мазнини в храната Hands V
Аз се притеснявам от месото, защото няма как като момичетата да карам цял ден на 2 краставици и 1 авокадо, нали. Аз ям месо и обед и вечер, че и сутрин някоя шунка с яйцето. И ме интересува това дългосрочно какви бели може да ми докара. Защото нямам идея от зеленчуците дали си докарвам достатъчно фибри ли какво беше там, витамини ли.
А месото в България го знаем как шит е, щото да се мисли, че само хляба е гаден е наивно, пък аз си нямам свинче в задния двор да си гледам Grinning

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 15:14 от bubanka

# 174
Скрит текст:
Месо и зеленчуци.
Дано си права, но тъй като говориш наизуст, нямаш гаранция, нито наблюдения, нито дори достатъчно, поне 20-годишен, не само собствен,  а и наблюдения върху чужд опит, твърдението ти го слагаме в графата "яжте си веге цял живот, нищо няма да ви стане, ще се прочистите". Уви.
Е че кой има 20+ годишен опит само на месо? А да, ескимосите и племето Масай.

# 175
Роналд, явно имаш предвид мене с гастро проблемите. Те нямат нищо общо с месото, а и то ми е разрешено в момента. Забранени ми са повечето сурови зеленчуци.
Отделно не съм особено месоядна - и сега 200 гр на ден ми е в повече.
По повод на предложените ми неща за ядене - агнешки сърца в Бг просто не се продават. И сърца за закуска - месо си е. А аз съм основно сиреядна (качествено узряло бяло саламурено сирене).
Соята не само че е бобено растение, почти всичката е ГМО, а и аз не я понасям.
Варените моркови са доста въглехидратни, а бататите с нищо не са по-добри от любимите ми забранени картофи.

# 176
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Месо и зеленчуци.
Дано си права, но тъй като говориш наизуст, нямаш гаранция, нито наблюдения, нито дори достатъчно, поне 20-годишен, не само собствен,  а и наблюдения върху чужд опит, твърдението ти го слагаме в графата "яжте си веге цял живот, нищо няма да ви стане, ще се прочистите". Уви.
Е че кой има 20+ годишен опит само на месо? А да, ескимосите и племето Масай.
Е, че като никой няма кой тогава дава право да се говори, че "на никой нищо няма да му стане".
Подобно твърдение не е ли също толкова опасно - като "яжте си Вгх, само без бял хляб и захар"

На каква база смятате, че на 100 от 100 стомасите ще издържат само на месо и зеленчуци? Знам, че темата не е приятна, защото е по-приятно да заровим глава в пясъка и да се правим, че нищо няма, ама утре, ако - не дай си Боже - ни назначат диета с въздържане от месо, и с повече картофи и ориз. Малко омагьосан кръг ми се струва. Много ми се иска някой качествено да ме опровергае, ама както казвате, то никой не е издържал само на месо и зеленчуци. Т.е. - това е сравнително нов тренд, но за разлика от почти толкова новия тренд ГМО, за този знаем, че е Безвреден, а за онзи - че е вреден. На кой принцип...

Скрит текст:
Роналд, явно имаш предвид мене с гастро проблемите. Те нямат нищо общо с месото, а и то ми е разрешено в момента. Забранени ми са повечето сурови зеленчуци.
Отделно не съм особено месоядна - и сега 200 гр на ден ми е в повече.
По повод на предложените ми неща за ядене - агнешки сърца в Бг просто не се продават. И сърца за закуска - месо си е. А аз съм основно сиреядна (качествено узряло бяло саламурено сирене).
Соята не само че е бобено растение, почти всичката е ГМО, а и аз не я понасям.
Варените моркови са доста въглехидратни, а бататите с нищо не са по-добри от любимите ми забранени картофи.

а, извинявай, просто не бях запомнил, че ти си го написала.
Вероятно са ти забранили мазните меса, т.е - ВМ отива на кино, да или не?
Забраната на зеленчуците също ме притеснява. Месото с какво ще го ядеш сега? Само с млечни или как?
Извинявайте, но просто питам, поне вбъдеще да съм подготвен, че и моя стомах си е бая чувствителен. Не питам просто да се намеря на приказки, и съм в ужас, ако ми кажат да спра месо, примерно.

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 15:25 от bubanka

# 177
Ronald, ако си беше направил труда да погледнеш поне един от линковете които неколкократно съм пускала в тази тема и съседната, можеше и да разбереш защо имам такова мнение по въпроса.
Това тук е форум, не е медицински образователен институт и всеки трябва да взима "съветите" с доза съмнение и на собствена отговорност.
Не ме сравнявай с веганите, аз не налагам на никого начина си на хранене, само изказвам лично мнение и опит. Ако не ти харесва, подминаваш. Толкоз.

# 178
  • София
Моля ти се, Миоки, разни линкове мога да извадя за веганството, да речем, знаеш ли колко? Айде стига с тия линкове.
И точно, защото "всеки трябва да взима "съветите" с доза съмнение и на собствена отговорност." е редно и вие понякога да се овладявате като почнете мантрата да я пеете. Затова иде реч. Щото и на мен ми ясно, че гаранции за нищо няма Simple Smile

# 179
Повечето от линковете са към презентации от медицински лица, световно известни. Какъв опит точно търсиш да ти споделят хората?! Аз медицински проучвания не правя. Доверявам се на хора, които говорят логично и аргументирано, хора с опит и авторитет в съответната област.
Честно казано, аз се уморих от твоите въпроси. Питаш, а после спориш, въпреки че нямаш насрещни аргументи. Ако не друго поне си направих труда да погледна линкът към оня сайт, който беше постнал въпреки, че беше пълен с откровени глупости, а ти не правиш и елементарно усилие да разбереш позицията на отсрещната страна.
Ако не рабриаш английски, кажи си, не е срамно, ще ти търся инфо на български.

Общи условия

Активация на акаунт