Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 38 866
  • 764
  •   2
Отговори
# 180
Роналд, извинявай, но не се прави на функционално неграмотен! Гастрото НЕ ми е забранила нищо от животински произход, а само сурови треволяци с целулоза, дразнещи куп неща! Нямам никакви забрани от никой лекар за мазнини. А кожният ми проблем най-вероятно е следствие от болничния престой...

# 181
  • София
 Ясно, разбрах ви. Силно се надявам да е така. Не, не се правя на "функционално неграмотен", моля без квалификации, научете се да водите диалог, спор, ако щете, без всяка втора дума да ви е квалифициращия отсрещния колко е нисш Grinning

Скрит текст:
Миоки, агрументът за "световно известни медицински лиса" важи със същата и сила и когато някой веган - медик ни каже колко е вредно месото, така че..... не важи особено, замисли се.

# 182
  • Пловдив
Моля ти се, Миоки, разни линкове мога да извадя за веганството, да речем, знаеш ли колко? Айде стига с тия линкове.
И точно, защото "всеки трябва да взима "съветите" с доза съмнение и на собствена отговорност." е редно и вие понякога да се овладявате като почнете мантрата да я пеете. Затова иде реч. Щото и на мен ми ясно, че гаранции за нищо няма Simple Smile
Гаранции няма за нищо не само относно тази тема. Ако питаш мен, няма и да има. Но може би наистина ВМ НВХ е по-малкото зло, защото виждам положителни резултати не само при момичетата тук, а и реално.
Относно риска, мога от личен опит да ти кажа, че ако имаш проблем със жлъчка, този режим е невъзможен. На мен ми става зле от всякаква мазна храна, даже ми се гадеше докато я готвех за сина ми.
Но това не променя факта, че режима има благоприятен ефект в много посоки.

# 183
  • София
Миоки, засега със жлъчка и черен дроб нямам, но се страхувам от мазното (въпреки че е адкси полезно, когато е без Вгх, но все пак нямам доверие на нашенското месо, хормони и пр. в него) да не се отключи, щото тогава се завъртаме в порочен кръг.

Да обърнем темата, тъй като явно с тези щекотливи въпроси ставам нелицеприятен и досаден (пак ще чепкаме темата, няма да мирясваме толкова бърже:) - правите ли гладувания по 24-36 часа и намирате ли ги за полезни, особено в режим ВМ-НВХ? Моля за личен опит, не за светила да се цитират.
От моя опит мога да кажа само позитивни неща, плюс че помага да се свалят кг.

# 184
  • Варна
И аз имам въпрос. Колко време след започване на режима мога вече да пробвам фаст?

# 185
някои тук се храним вече 10 години ВМ-НВД,
на мен при последните изследвания само еритроцитите са ми леко високи (98.8 при норма 80-96)
черен дроб и щитовидна - в норма, с малко по-високо ТСХ, от харесваното във форума

# 186
Роналд, нищо не съм извъртяла. Затова те попитах какво за теб значи да се храниш "прекомерно с ВМ". Ако беше казал, че ВМ за теб е = месо на обяд и месо на вечеря и шунка към яйцето сутрин...Но за мен ВМ е много повече неща и не чак толкова много месо. За себе си съоветно не се притеснявам. Иначе, логично е прясно месо да е по-добре от такова с изтичащ срок на годност, зависи и откъде го купуваш...Фактори като цигари, стрес, недоспиване, алкохол, мръсен въздух също не са за подценяване.
Тук в темата май винаги ще има такива които твърдят, че без хляб и бобови нещо ще им стане, както и такива които мислят точно обратното. Обаче се сещам за няколко твърдели първото които са си променили мнението и са отслабнали и за николко които от ВМ хранене са минали на ВВ хранене, отслабнали са, подобрили са показателите и са тук да се похвалят...Така че аз поне не виждам мантра...

# 187
Роналд, честно, не те разбирам....Ядеш месо, но имаш вътрешни съпротиви срещу него.Уж си "За" ВМХ, пък все търсиш/чоплиш да намериш нещо, което да те разубеди.....
Ами, няма да намериш.Нито хора, нито лекари, нито знахари.По простата причина, че:
1.едва ли някой кара 70-80-90 години САМО на месо и зеленчуци
2.едва ли някой кара 70-80-90 години САМО на треви и соя
3.човешкото тяло НЕ е константа."Днес" може да има нужда от месо и трева, утре може месото да му идва множко/тежко, и да му се иска само риба.Или само сирена...
4.ВМхранене НЕ е ядене само на месо и зеленчук.
Накратко, никъде няма да намериш някой, който да ти гарантира "Спокойно можеш да ядеш 90 години мръвки и салати, НИЩО няма да ти стане!".
Дори скоро да се стигне до фаза медицината да препоръчва това хранене като най-доброто за ИР/диабет, то пак не могат да ти гарантират доживотен резултат.Най-малкото, защото тялото ти има различни нужди през различните периоди в живота ти.
Аз се водя от "повика" на тялото си....като ми се яде месо, ям, като не ми се яде, ям зеленчукови гратени, млечни...
Тялото е умна машина и прекрасно знае какво му е нужно, стига да имаме сетивата да го "чуваме".
Като прословутия контрааргумент "Ама на моето тяло му се яде торта, значи ли че трябва да му давам?" -не важи.  Smiley   боклуците ги изключваме от уравнението, "гласа" на тялото е валиден само за полезните храни.
Също, симптоми като подуване на стомаха, газове, болки, спазми, разстройство, запек, след консумация на определени храни, означават, че тялото ни не ги харесва, не ги обича, има непоносимост към тях, и най-умното е просто да не му ги даваме.А не да се чудим как да го принудим да се справя с тях.

# 188
  • София
И аз имам въпрос. Колко време след започване на режима мога вече да пробвам фаст?
Веднага? Стига да нямаш "криза" от спирането на Вгх.
Може би дай си 2 седмици да свикнеш, ако си била силно зависима от ВГх. Аз фастове правех и предишни години и това ми държаше едно добро състояние, голямата ми грешка беше, че на следващия ден се захранвах с….плодове, и то банани, като най-леки за стомаха:)

Франсоаз, нямам вътрешна съпротива да ям месо, пак квалификациите погрешни, ама вече ви свиквам.

Имам вътрешни притеснения, опасения. Страх вече имам към вгх. Кефът да се наям едно хубаво с 2 пържоли сочни и броколи и карфиол е несравнимо по-голям, отколкото както правех преди – пържоли с картофи и после киселини.

Но аз вечеря, ако не е месо, я разбирам като млечни или зеленчуци с нещо, то трети вариант няма. Един ден трябва да проуча рецептите явно, но надали скоро ще имам време за по-засукани ястия:)

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 16:00 от Ronald

# 189
Майка ми е без жлъчка изобщо и с подагра, и въпреки това няма проблеми с режима, напротив от диабетик е в състояние на ИР и се подобрява. Не изпитва симптомите на подагра като болки в ставите, движи се с много по-голяма лекота и е с 10кг по-лека за 7-те месеца режимно хранене. Кръвните ѝ изследвания са перфектни за здравословното състоянието, в което е и няма висок холестерол.

Аз ям много мазнина и нищожно количество въглехидрати. Болките в ставите ми изчезнаха и килограми не съм загубила, но аз не съм с наднормено тегло. Не съм и качила. Значи мазнинната диета ми "лекува" ставните проблеми, не ме прави нито по-дебела, нито по-слаба защото нямам нужда нито да отслабна нито да напълнея, дава ми супер енергия и добро настроение. Не се депресирам и не се ядосвам, спя добре, не правя хипогликемии.
Е как да не кажа, че няма проблем да се яде мазно?!?!? На всичкото отгоре, уважаваните източници, от които черпя информация потвърждават наблюденията ми както и опита на много дами в темите за НВ ВМХ.
Ти ако все още не си убеден, просто няма сила която да ти го набие в главата.

Правя 48 часови фастове. Планирам 4 пъти годишно с цел автофагия и общо подобрение на здравословното състояние, не промяна в теглото.
До сега съм направила два. Първият беше по в началото на режима и издържах трудно накрая. Появи ми се сърцебиене и изпитвах обща слабост в последните часове. Вторият беше преди месец, издържах си 48 часа без никакви проблеми.
Преди режимът, 48 часов фаст беше нещо немислимо.

# 190
Когато естествено гладът намалее.
Като начало пробвай да "изтеглиш" по-рано вечерята и/или да "избуташ" закуската. Което ти е по-удобно. Постепенно, без насилване и винаги с режимна храна наблизо. Мислиш "не съм още гладна,ще хапна като огладнея". Гладът идва на вълни, пийваш вода,  изчакваш и ако си наистина гладна ядеш.
И така постепенно се свиква и дори липсва, когато не можеш да го правиш.

# 191
Франсоаз, при мен симптомите бяха сънливост, замаяност, хронична умора, те просто преливаха един в друг и даже доста трудно ги свързвах с вгх отначало...Като са типични стомашни или храносмилателни по-бързо се сеща човек...
Когато се хранех с повече вгх съм правила фастове на вода- тогава се чувствах идеално (за разлика от нормалните хора които едва издържаха). То тялото ми е било щастливо, че съм му спряла вгх Joy

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 16:19 от dolce miele

# 192
Момичета много ще съм благодарна ако някоя ми каже колко дни след старта на Глюкофаж ще почна да свалям кг? 63 кг съм искам да бъда 58 .. 5 кг за сваляне . Мерси предварирелно

# 193
Това никой няма да може да ти го каже. При всеки е различно.

# 194
  • Sofia
Не чакай чудеса...и аз много се надявах,но не се получава...само ми разстройва стомаха/по 4-5пъти на ден/,повече от 2мес го взимам Cry

Общи условия

Активация на акаунт