Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 37 869
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Да ми дадете съвет - довечера съм на служебен купон и ще се пие алкохол.
Дали изобщо да не пия вечерната доза Глюкофаж? А утре сутрин да пия ли?

Някой споменаваше студената пот - случва ми се обикновено късно вечер, след 22 ч. Това дали не е точно хипогликемия, предвид, че се храня обикновено към 21 ч., а инсулинът ми беше 111 на 60-минута.

# 511
  • Пловдив
MAMA GALQ, ти да не си бивш вегетарианец?
май Да ? то и проблемите май са ми от това лиспа на движение,  стрес , предимно въглехидратно хранене на крак дълги години
Трудно се научих да ям месо - не ми идва от вътре
Преди години след опит да правя диетата на Аткинс бая полежах по болници заради камъни и проблеми с бъбреците , тогава бях стигнала до извода, че месото не е за мен
Е  - сега ям колкото мога

natka мисля че именно заради допълнителната добавка към метформина която подобрява отделянето на глюкоза през бъбреците ми предписаха Синджарди, само с метформина нямах голям успех
Синджарди вярно не е много полулярно да не говорим че и информацията на която попадам за него на БГ е грешно преведена , но пък факт е че при мен има много добър ефект .

# 512
Не, но някои хора, които не са наясно като прочетат, че може да ядат кокосова захар и колко е полезна, ще си набият автогол и после ще обясняват как диетата не работи.

Мисля, че всички в темата знаят какво могат и какво не могат да ядат.
С изключение на потребителката, която през 2 поста пита: А захарта позволена ли е? А фурмите позволени ли са?

Така е, от тези които пишат, обаче. Има доста хора, които само четат. Аз четях доста време преди да се реша дапиша.

Cuckoo, при хипогликемичен епизод, трябва да ядеш (да вдигнеш КЗ), не минава от само себе си.

# 513
  • София
Чудя се дали е хипогликемия или се дължи на нещо друго. Може да имам и висок кортизол.

# 514
Казвам ти, при хипо, ако не ядеш, КЗ продължава да пада. Няма да се качи от само себе си без прием на храна. Ако ти минава без да правиш нищо, значи не е хипогликемия, нещо друго е.

# 515
Тази с кокосовата захар е същата, която сто пъти питаше на коя секунда започва да се отслабва от приема на Глюкофаж и беше "открила", че може да се яде Нутела, защото Нутелата била с нисък гликемичен индекс... Направила си е нов акаунт. Кой знае какви глупости ще прочетем още...

# 516

На метформина изрично пише, че не бива да се пие с алкохол. Вероятно и на листовката на Глюкофажа има някакви указания. Аз не бих го пила нито вечерта, нито сутринта. Пазя си дробчето  Crazy

Всеки пишещ, четящ или прелитащ набързо има глава нараменете си и сам преценява. В темата основно пишат и седят тези, които спазват ниско въглехидратно - високо мазнинно хранене и малко се налага мнението, че е то и само то е пътя на хранене с инсулинова резистентност. Тези, които не отслабваме с него, че и не се чувстваме добре прилагайки го, контактуваме повече на лични, което пък ни затруднява. Все пак темата е за ИР и отслабване и е редно да има различни гледни точки и пътища към подобряване на здравето. В този аспект, като човек, който яде понякога сладко и черен шоколад /който пък ендокриноложката ми напълно одобрява/ информацията за кокосовата захар ми бе полезна и интересна.

# 517
Скрит текст:

На метформина изрично пише, че не бива да се пие с алкохол. Вероятно и на листовката на Глюкофажа има някакви указания. Аз не бих го пила нито вечерта, нито сутринта. Пазя си дробчето  Crazy

Всеки пишещ, четящ или прелитащ набързо има глава нараменете си и сам преценява. В темата основно пишат и седят тези, които спазват ниско въглехидратно - високо мазнинно хранене и малко се налага мнението, че е то и само то е пътя на хранене с инсулинова резистентност. Тези, които не отслабваме с него, че и не се чувстваме добре прилагайки го, контактуваме повече на лични, което пък ни затруднява. Все пак темата е за ИР и отслабване и е редно да има различни гледни точки и пътища към подобряване на здравето. В този аспект, като човек, който яде понякога сладко и черен шоколад /който пък ендокриноложката ми напълно одобрява/
информацията за кокосовата захар ми бе полезна и интересна.

Съгласи се, че между
1.АЗ използвам понякога кокосова захар и нищо ми няма!
и
2.Яжте си кокосова захар, нищо няма да ви стане!
има океан разлика, нали?  Smiley
Да споделиш личен опит и да дадеш някакво инфо, е едно.
Да съветваш в тема за ИР да се яде захар, щото нали, на НЕЯ нищо й няма, някак....

# 518
Защо да е малоумен ? Аз знам, че имам ИР от години, много преди да реша да имам дете, но по време на бременността нещата рязко се променят, тялото е поставено в по-различни условия от обичайното си състояние и следователно това, че в началото на бременността имаш едни стойности не означава, че в 8 или 9 месец ще са същите нещата.

Не, но някои хора, които не са наясно като прочетат, че може да ядат кокосова захар и колко е полезна, ще си набият автогол и после ще обясняват как диетата не работи.

Мисля, че всички в темата знаят какво могат и какво не могат да ядат.
С изключение на потребителката, която през 2 поста пита: А захарта позволена ли е? А фурмите позволени ли са?

Назад в темата четох, че се обсъжда обременяването с глюкоза, че било тежко изследване. Явно не е чак толкова тежко, защото по време на бременността ми правих 4 пъти обременяване за 9 месеца по препоръка на следящия ме АГ. И много настояваха да следят как  ми се развива ИР. Та щом при бременни е ок да се напарави толкова пъти, значи не е чак толкова страшно.

Това че малоумен лекар те е карал 4 пъти да правиш обременяване не значи, че е ок и че не е страшно.
И от какъв зор те е карал да правиш обременяване след като се знае, че си с ир и единственото, което трябва да следиш е какво ядеш?

# 519
Не знам точно колко вреди обременяването, вероятно в някои случаи е оправдано, макар че аз лично съм с резерви.

Там е работата, че в кръвта ни обикновено циркулират около 5мл глюкоза. Тези 75мл изпити наведнъж са си сериозен стрес на каквато и диета да е човек и не трябва да се прави с лека ръка. Най-вече, че масово се прави без изследване на инсулин.

# 520
  • София
Не знам точно колко вреди обременяването, вероятно в някои случаи е оправдано, макар че аз лично съм с резерви.

Там е работата, че в кръвта ни обикновено циркулират около 5мл глюкоза. Тези 75мл изпити наведнъж са си сериозен стрес на каквато и диета да е човек и не трябва да се прави с лека ръка. Най-вече, че масово се прави без изследване на инсулин.

Съгласен съм. Още повече - сутрин на гладно. Казват обаче, че е "златният стандарт". Признава се, че има и друго далеч по-прецизно изследване, но се лежи ок. 3 дни в болница. Дали ефективно се лежи или проформа, не знам, но по спомени изследването беше свързано с инжектиране на глюкоза в кръвта и някаква наблюдения след това, сега да не бъркам.

# 521
Аз след такъв златен стандарт, преди да мина на режима, щях да съм с хипогликемия. Не знам дали бих издържала 2 часа чакане.
Последните ми хипота бяха след ядене на гофрети с кленов сироп - нормална порция в заведение, а преди това след филия бял хляб с масло и сладко от ягоди на гладно, тоест не бях яла няколко часа преди това нищо друго. Не съм изчислявала колко глюкоза има в едно такова "хранене", но ще да е някъде около тази доза или по-малко. newsm78

# 522
  • София
Дезърт гърл, и какво като като се променят нещата при бременност?
С какво 4-кратното обременяване ще ти помогоне да се  подобрят нещата ако ти е скочил инсулина?
Не само че няма да помогне, но ще навреди.
За мене това е изключително безотговорно поведение, предизвикано от некомпетентност, меко казано...

# 523
  • София
Не знам и аз Миоки, но дори би трябвало да е по-малко. Една гофрета (дори със сладко), а и другите, които изброи, не смятам, че са 75 гр. чиста захар. В цяла порция гофрети не се слагат толкова захар. Да, има други Вгх, но не те са толкова бързи като чистата глюкоза, та наистина не знам. Пак припомням, че един ендокринолог беше казал, че едва ли не всеки втори получава отклонения (някакви) при ОГТТ

# 524
Няма сега да споря с вас. Аз съм се доверила на един лекар, след много съмнения в много лекари преди това. Иначе ако искаш да знаеш каква е идеята, тя е да не се стигне до гестационен диабет, или плода да страда от това нещо.
Дезърт гърл, и какво като като се променят нещата при бременност?
С какво 4-кратното обременяване ще ти помогоне да се  подобрят нещата ако ти е скочил инсулина?
Не само че няма да помогне, но ще навреди.
За мене това е изключително безотговорно поведение, предизвикано от некомпетентност, меко казано...

Общи условия

Активация на акаунт