Обсъждане на имотни обяви, тема 11

• 37 063
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Беше към поста на денизара, не към твоя. : )
Дано никой не се съгласява да си "намаля" цената за сметка на ремонт. Това са стари и стабилни жилища в хубави квартали, плащаш си за това, не за цвят на цените и гадни плочки.

Глаголът е намалява, ако се чудите що е в кавички. Стига с тия намаляния, пазарене и гримирване.

# 91
Аз също съм съгласна, че е гадно някой да се пазари, особено в двуцифрени проценти. Но тук за мен цената не е реална и има два варианта - или ще се продаде с чувствителна отстъпка или няма да се продаде. Не мисля, че има нещо специално в него освен бъдещата станция на метрото.
Вторият апартамент, показан от zigizagi поне има някакъв вариант да заживееш в него веднага, но и самият факт, че се продава без посредник и не се е продал толкова време, говори, че кандидати при тази цена няма. Така че свалянето не е “заради ремонта”, а заради предварително обявената завишена цена.

# 92
Защо да е гадно да се пазариш? Това е сделка и всеки има право да търси най-голямата изгода за себе си. Респективно всеки има право да не отстъпва и да не приема неизгодно предложение. Но да се отхвърля сделка без опит за сближаване на позициите с преговори е неразумно.

# 93
  • София
Естествено е, че е нормално човек да се пазари - и то не като на пазара, предлагаш цена и това е. Става въпрос за много пари. Ако стане, стане. Няма смисъл да се правим на "ощипани моми".

# 94
Основният недостатък и на двата апартамента е преходът.
Немският преход мисля, че беше от входния коридор се влиза в хола и срещу тази врата има друга, от която се влиза в друго коридорче - в средата е баня/тоалетна, а от двете страни - спалните.
Другият апартамент е с портална врата от хола към едната спалня, мисля.
Зависи от нуждите на хората, дали тези преходи ги устройват. Иначе високите блокове в парка до ритуалната зала винаги съм ги харесвала, ако това е първата обява.

# 95
Да, първата обява е точно в тези три високи блока до Ритуалната зала. Втората е от частно лице, което обаче по телефона никак не даваше признаци, че желае да го продаде.

# 96
  • София
Така е, но тук е ЕПК, не тухла, много народ в един вход
  Пише 1960 и доколкото знам ЕПК тогава не са се строили и това не е ЕПК. А и ако беше щеше да е предимство. Какво значи "тухла" - много тъпо название- конструкцията на сградите не "тухла". На ЕПК-тата често външните стени също са тухлени.

# 97
  • София
Винаги малко се смъква цената, това е почти "правило". Говоря за изказвания от типа "ама намалете ми го стабилно, щото знаете ли колко му струва ремонтът на това". Ми, смятай си го наум ремонта, продавачът не се интересува ти колко пари ще дадеш, че ако може да ти ги приспадне едва ли не. Казвам го относно тактиката на пазарене, не конкретно за тези 2 имота. За тези, които излизат с клишетата за търсене и предлагане, пазарът не се формира точно така- от индивидуалното пазарене на Пена намалящата.

# 98
Естествено, че трябва да се пазариш, но довода да смъкваш от цената заради това, че апартамента е за ремонт е смешен.

Пак казвам цените в Хиподрума са такива, че и доста по-високи. Като цяло следя с едно око обявите, защото предпочитам по към центъра и вече свикнах с тази мисъл и не ми се прави стъпка назад.

Вторият апартамент не седи от есента, по-нова е обявата. Мъжът ми ходи на оглед, по настояване на брокера (търсим доста по-голям), а и мястото не ми съвсем по вкуса. Каза, че входа бил много хубав.

# 99
Това мислите ли, че е тухла 2018-та? https://m.imot.bg/details/1c156277673498145
На мен определено не ми прилича, ама знам ли..
Иначе евала на човека, че е упоменал точен брой на контактите, спечели ме Grinning

# 100
A на теб на какво друго ти прилича? Аз не мога да го оприлича на панел, нито на ЕПК. Още повече става дума за НС от миналата година, то сега се строи само един тип.

Ама пък мозайката на балкона, бушоните, банята и някои други неща ми говорят за по-стар строеж. Може би е залежал недоправен дълги години и само завършен наскоро? Но не е панел, а щом не е панел, на всичко друго стените са тухлени, а то на това му викат "тухла".

Последна редакция: сб, 13 юли 2019, 18:49 от Черна станция

# 101
Елтаблото му е доста старо и балкончето е с мозайка... Да не се е объркал с 1998 г.? Иначе си е тухла.

# 102
Гледах я тази обява. Посочената квадратура е завишена с поне 10 квадрата.

# 103
Не прилича да е от 2018 г., точно балкончето загледах и аз.

# 104
За тухла може и да е тухла, но заради балкона и бушоните не мисля, че е 2018-та. А пък банята не ми прилича на като да "не е живяно", както се споменава. Не знам дали е лъжа цялото описание или човекът просто е постнал грешни снимки на друг апартамент...

Общи условия

Активация на акаунт