Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 юни 2019, 17:40 ч.

Майски бебета 2019г. Тема 1

 • 14 891
 • 637
 •   2
Отговори
# 30
 • в моя свят
 • Мнения: 2 118
Здравейте от още една недоспала мама. Ние вече сме на 40 дни и вчера правихме погача. Беше много приятно градинско парти и малката спа почти през цялото време. Отддъхнах си за малко.
Някой с проблем със слъзния канал?

# 31
 • Мнения: 482
Здравейте от още една недоспала мама. Ние вече сме на 40 дни и вчера правихме погача. Беше много приятно градинско парти и малката спа почти през цялото време. Отддъхнах си за малко.
Някой с проблем със слъзния канал?
Яна плаче без сълзи, рядко плаче де. Това означава ли, че са й запушени каналчетата?

# 32
 • София
 • Мнения: 2 575
Почистване с физиологичен разтвор или лайка по няколко пъти на ден. Лек масаж в основата на очето по веднъж два пъти на ден. Аз капех и кърма по веднъж на ден. За няколко дни се оправи. Това с кърмата съм го чела на много места, но сама съм си взела решение да го правя, много хора го отричат, много хора го препоръчват...
Това, че плаче без сълзи не е от запушен канал, те нали в началото нямат сълзи. Явор проплака със сълзи след 10-15 дни. Индикация на запушен слъзен канал е събиране на много гурели и зачервяване може да има.

# 33
 • Мнения: 192
Момичета, ние преминаваме през втората фаза скок на растежа.. ужасно е неспокоен, търси да яде често, не иска да спи, само да разглежда около него, често плаче...

# 34
 • София
 • Мнения: 2 575
При нас това е всекидневие.

# 35
 • Мнения: 58
За кърменето по време на цикъл - някой казват че може малко да намалее кърмата, но след цикъла се нормализира. Други пък казват че може да се промени вкуса и бебето да недоволства, но пак - след това се нормализира и просто трябва да мине. Аз с каката не съм забелязала разлика.

И да попитам - има ли ФБ група? По едно време бях в една скрита група с термин май, но нещо ми изчезна или е правена чистка на групата?

# 36
 • Мнения: 542
Благодаря за новата тема, Съни.
За запушването събирам смелост и стискам гърдата точно там, където боли докато съм на помпата. След няколко минути се оттича. Процедирам така на 2 - 3 поредни цедения. Но се иска наистина смелост, че боли като стискаш.
Иначе двете гърди пускат различно. В общи линии едната храни бебето, другата е за престиж. Stuck Out Tongue Winking Eye Даже и за симетрия не е, че е доста по-малка. Ох, после, после как ще ми виснат тия мяхове. Joy Има да ги бутам в разни сутиени. Да навивам рула от виснала плът.
Вчера и днес бебето беше образцово. Не стига, че спа между всички хранения, ами и като го нсхраних преди да легна се събуди чал в 4.40 да яде. В моите диви фантазии това хранене в 4.40 постепенно го измествам в 6. И спяяяяяяя. Цяяяла нощ.
Koreander , все пак гледай колкото можеш да си помогнеш. На мен също ми се попрецака кръста с баткото и в някаква степен си остана повреден. Особено се повлия зле от прегърбването при кърменето.
Днес такув дъжд ни хвана с бебето по пътя за градината. Малеее, малкият за щастие не се намокри. Беше под дъждобрана. Но на мен и душата ми джвакаше.
KokoJ, вече и аз имам беглец от градината. Днес нашият и две момичета ги намерили извън градината да се крият зад една кола. Играят си децата. Направо.... Добре, че не е станала някоя беля.

# 37
 • Мнения: 466
Записвам се в новата тема. 🙂 И ние много плачем, и никакъв нощен сън. Тези колики са ад.

# 38
 • София
 • Мнения: 543
На Дани майка му, значи следваща тъпотия е да яде трева 😂 Да не се уплашиш ако някой ден ака в ярко зелено.
Малеее, нашите поне ги бяха хванали на оградата. Вашите учителки къде са спали. Ние се смеем, но всъщност е доста стряскащо 😔

# 39
 • Мнения: 50
Здравейте мамчета! Дойде ред и аз да пиша. Не съм се включвала толкова време понеже в началото докато се нагласим с малкия , все пак първо дете. Аз сама, мъжът ми работи, мама дойде за 2 седмици само и се върна в БГ.Днес бяхме на преглед качил е 1 кг за месец, казаха че е добре, вече е 4.500кг.В петък сме при личния лекар, ще преглеждат и мен и него.Ние сме на АМ, изяжда по 120мл на хранене.Днес започна 6 седмица и се променя всеки ден👼.Коликите засега ги овладяваме като през деня давам Лефакс, след 20ч храненията сме на Колийф и Биогая сутрин.Вода давам, така реших и той си пийва, понякога се муси😊При мен лохиите спряха на около 30 ден, но имам течение като бяло, което се надявам в петък да ми вземат проба о да видят да не е бактерия нещо.Ще се опитам да бъда по редовна вече😜

# 40
 • София
 • Мнения: 3 975
Снощи имах късмета да поспя от 9,30до 4,30 спа бебето, предишната вечер, обаче ми беше разкатал играта.
Залохиите нормално е към края да има безцветно леко течение. Тия ни ще започна да слагам Гинексид, да подпомогна "флората" там да се възстанови.
Аз имах късмета да прибера баткото преди големия дъжд, точно се прибрахме и започна първата силна порция дъжд.
За фейсбук групата-имаше чистка. Мамите, които бяхме изгонени, така и не създадохме нова.
Снощи бях изтересяла от умора, усетих се, че викам на каката и баткото, без да има чак такава нужда от това. Не ми ли достига сън ставам кошмарна и за себе си. Сами сме и ми идва нанагорно в определени моменти. Искам да мога да се прехвърля със щракване в момента, който няма вече колики. Зъбите по ги понасям, пога да ги облекча с нурофен, но тия колики.... Понеже ми свърши Лефакса, чакам тия дни да го донесът от зор правя чай от джоджан и аз го оия. Добре, че ми е любима подправка и чая е вкусен за мен. Може и да фантазирам, но сякаш помага, по спокоен след неговия прием.
Биоамиката не му понася нещо, сега ще изхвърля сигурно едно шишенце. В началото беше Ок с него, поръчах второ шише даже, но накрая на първото, взе почти на диария да го кара, много хълца, точно когато е пил Биоамкиа, не успява да се оригне в тия хранения,много неспокоен е, постоянно мрънка в съня си. Когато дам Биогая или Лефакс съвсем друго става.

# 41
 • Мнения: 542
kokoj, и аз също много се стреснах. Няколко пъти се сещам за случая и всеки път изтръпвам. Нямат достатъчно персонал. Това е. Сборни групи. Били са сутринта 40 деца с 1 учител и една леля. Аз с 2 не мога да се оправя,  как се очаква да се справят те с толкова много деца. И поне да си заключват вратата. Абе, да не задълбавам. Че......
Аз взех да му обяснявам, че не трябва да излиза сам никъде. Че трябва винаги да казва на нас или на госпожите. Че ще го накажа, ако прави така, и тн, и тн. И тук майка ми реши да се включи услужливо с: Така като излизаш сам, някой ще те вземе и няма да те върне на мама и татко.
И естествено малкият се разпищя не, не, и се разрева. Викам й къде ти трябваше сега това да го казваш. И без това го е страх от тъмното и ни буди по 3 пъти на вечер, сега вече да вземе и от това да се притеснява само липсва.
Според нея трябвало да се научи да не тръгва с непознати, според мен е много малък. Не разбира точно какво му обясняваш и накрая само разбира, че ще го вземе някой ей сега след малко и няма да ни го върне. Думата непознати като цяло изобщо не знам как да му я обясня. Той такива условни наклонения още не асимилира - ако направиш така, може да стане еди си как си. Той чува само ще стане еди си как си и това е за него истината. После и ММ реши да му го обясни същото.
Ох, тоя малкият го похвалих, че вчера е образец и тая нощ ми разказа играта. До 1 ч беше приспиване, успокояване и тн. И накрая стана в 4ч да яде. Аз се изцедих след кърменето, след това се мъчих да го приспивам. И докато го приспя то стана време за следващото хранене. И така до 9ч. Тъъъкмо се наканих да си лягам, хоп работа ми излезе. Дано довечера спи. Днес вече 2 пъти ме разрева.  Имама много работа и не мога да хвана нищо. Одеве докато го нахраня, сменя, приспя и се изцедя и видях, че остават 30 минути до следващото хранене. И той се събуди 15 мин по-рано, та.....

# 42
 • Мнения: 142
Как съхранявате изцедена кърма? Аз за момента не съм съхранявала. Общо взето изцеждам само излишното, което е по 20-30 мл. Напоследък обаче като пропуска нощното хранене се изцеждам и се колебая как да съхраня кърмата. Конейнера е ясно, че ще се стерилизира, но самата помпа дори да я стерилизирам след това като я сглобявам ще пипам всичките й части. Вие как процедирате? Също консултантката ми каза за камера( на хладилник, не фризер) не повече от 3 седмици. Събирате ли кърма от няколко изцеждания преди да я замразите или отделно всяка? И тук съм чувала противоречиви мнения, че не трябва да се смесва и че няма проблем да се смесва...

# 43
 • София
 • Мнения: 2 575
Събирам кърма 24 часа. Помпата я пипаш отвън, не я пипаш там където минава кърмата. Пък аз да си призная, понякога просто я мия с гореща вода.
Съхранявам кърма във фризер за 3 месеца, съхранявам я в пликчета за кърма.

# 44
 • Мнения: 542
На стайна Т до 3-4 часа издържа, ако не е над 25 С.
В хладилник до 4 дни.
Замразена до - 23 С до 6 месеца. Това е според Световната Здравна Организация.
Не се притеснявай толкова за стерилното. Гърдите също не са стерилни. Другите неща са стерилни само до момента на отваряне на стерилизатора. После и те вече не са. Ако си с измити ръце, докато боравиш с частите на помпата, стига. И аз само в плакна с вряла вода понякога помпата. Отделно си я мия след всякл ползване почти, но понякога ми се спи много. Също я събирам кърмата и на всеки 100-150 мл правя пликче.

Общи условия

Активация на акаунт