Майски бебета 2019г. Тема 1

• 27 152
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Добро утро и от мен ☀
Да се отчета. Мерих го на точно 5 м. и е 6590, което означава 640 гр за 1 месец. Мн съм доволна, защото се бях притеснила с АМ да не стане плондир. Видимо е заформил двойна гушка, но пък започна да ака 1,2 пъти на ден.
Иначе аз доста го закъсах с отбиването. Първите 2 дни с помпата беше ОК, но явно задържах и на третия ден-червени, подуто, боли. Четох да слагам зеле и от 2 дни смърдя на зеле 😁 и цедя. Червенината почти изчезна, буцата я няма, но мн ме боли гърдата. Мисля си дали не е травмирана от цедене, масажиране и пр.
Поне общото ми състояние е Ок. Нямам Т и отпадналост.
Абе с 2 думи по-добра помпа от бебето няма 😢
А и малкият ми е Мн сърдит. Като ме види и реве. Гледа ме с поглед “вдигай блузата и не ме мъчи”. Сега само баща му го приспива. Дано скоро забрави

# 661
Не съм сигурна,ама май не трябва да ги масажираш,ако се опитваш да си спреш кърмата,а цеденето е само до облекчаване на болката.

# 662
Не прекалявай с цеденето, само до облекчаване на болката и напрежението, иначе е точни обратния ефект. Ако има бучка, запушване и т.н. вече е друго нещо.

# 663
  • София
Благодаря, момичета За съветите. Но аз точно така си докарах белята. Оставях ги пълни и цедях по 50-100 мл само. И на третия ден буца и болка. Сега ги правя на мекица и се чувствам добре. По-бавно ще стане, но съм сигурна , че с помпата няма да произвеждам така дълго.
И не мога да повярвам някой като каже, че Ам е по-удобно. Е сега излизаме и не се знае кога ще се приберем. Взех За 3 хранения, шишета, термоси, води. Ще ми се скъса чантата 😜 А и времето смитано-тънки дрехи, дебели дрехи

# 664
С шишетата си е истинска хамалогия, то стерилизиране, то миене, подготвяне, загряване. Аз не нося термос, а директно шишето в термочанта на Томи Типи, нагревател имам и преносим за кола. За мен е удобство, защото така следя колко яде, колко му стига и мога да го оставям на бабите му, когато имам ангажименти.

# 665
  • Пловдив
Благодаря, момичета За съветите. Но аз точно така си докарах белята. Оставях ги пълни и цедях по 50-100 мл само. И на третия ден буца и болка. Сега ги правя на мекица и се чувствам добре. По-бавно ще стане, но съм сигурна , че с помпата няма да произвеждам така дълго.
И не мога да повярвам някой като каже, че Ам е по-удобно. Е сега излизаме и не се знае кога ще се приберем. Взех За 3 хранения, шишета, термоси, води. Ще ми се скъса чантата 😜 А и времето смитано-тънки дрехи, дебели дрехи

KokoJ, да не те плаша, но една приятелка си откара само на помпа до годинка и два месеца. Колкото цедиш, толкова ще произвеждат гърдите. За естествено спиране на кърмата си има схема за постепенно намаляване на мл.при цедене. Най-добре питай в темата за кърмене. Четох там поне няколко поста по въпроса за последните 4 месеца.

# 666
Коко, не се заблужавай, аз с помпа си увеличих кърмата. Цедеейки така до мекици, няма скоро да я спреш. В обичайните часове на 3-4 часа започваш цедене с намаляващи обеми - два-три дена с 10-20 мл. по-малко, след това с още 10-20 мл. намаляш за 2-3 дена и така нататък. Ако правиш запушвания пак, задържаш за по седмица. През това време пиеш лецитин 3х2, чай от салвия и мента по няколко пъти на ден и отделно пресни, намачкани зелеви листа и студени компреси, без да попадат върху ареолата. Ще стане по-бавно, но е по-щадящо за гърдите, така намаляваш и шанса да увиснат. Ако искаш по-бързо, вероятно няма да мине без запушвания, но не спирай лецитина. Масажи също може при запушвания, за да се разнесе по-бързо, а и профилактучно. Болката е нормална след запушване, защото мястото е травмирано.

# 667
И аз да се включа с въпрос. В това време как обличате бебчетата вкъщи и навън? Постоянно ме е страх да не му се студено, да не се разболее. Аз самата съм много зиморничава и често ми е студено, гледам да следя за студено носле или крайници, но все пак се притеснявам.

# 668
Обличам, както аз съм облечена, най-много още нещо леко отгоре. Дали му е студено, проверявам гръбчето и врата. Вечер спи с дълъг гащеризон и одеалце.

# 669
Вкъщи е с боди къс ръкав, 3/4 долнище и чорапи или дълъг ръкав и чорапи.
Навън боди с къс ръкав, жилетка, клинче и чорапки, като я завивам с нещо отгоре.

# 670
Момичета, купувахте ли отделна количка с летен кош или от тези 2,3 в 1... Бебето е на 4 +, а още се чудя...че в зимния кош не я свърта отдавна, в раница - също.
И може ли снимка как трябва да изглежда бебето в летен кош, че нещо пробвах с количка тип "бъги", уж става за 0+,ноо ми се струва, че главата ще се клатушка напред назад, не знам за гръбчето дали са ок на 30-45° 🤔
И захранването ще започна от др месец, там ми е "Тъмна Индия"

# 671
Ето така изглежда моето дете в летния кош на количката. Зимен кош не съм купувала понеже не виждах смисъл от него. Летния кош има напълно легнало положение,в началото първите седмици си ползвах седалката за кола като зимен кош,която също има напълно легнало положение. В момента на снимката един зъб е надигнат,понеже вече не иска да лежи,а иска да гледа и да наблюдава наоколо,та разбираемо е защо не искат и в зимните кошове.  Градуса може би е около 30-40 идея нямам ,но той се чувства добре така. Сега само ще му купя зимни чувалче и работата ще е Ок мисля.
П.П. Детето е облечено и завито,понеже при нас температурите вече са между 15-17 градуса Simple Smile

# 672
  • Варна
И аз не съм купувала дори зимен кош. Все пак родих на 22 май, което си е лятото 😂🤣 Моите близначета също вече много искат да гледкат света наоколо по време на разходка и ги повдигам леко, даже като се замисля май към 45 градуса ги повдигам 🙄 Вкъщи в шезлонзите и люлките също не са напълно легнали.
Искам да ви попитам дали показването на зъбчетата е предхиждано само от зачервяване, подуване и температура? На моите бебчовци по-скоро ми се струва, че белеят две точици на долния венец 😀 на няколко пъти мазах с Дентинокс.

# 673
  • София
Малко да се посмеем ви качвам една снимчица. Тя е от нета, но е в чест на всички от нас, които си завираха зелки по сутиените 😂😂😂

# 674
И ние не сме взимали зимен кош, от месец и повече е повдигнат на около 45 градуса, иначе голям рев, ако е легнал в количката. Стои почти постоянно по корем когато сме вкъщи и вече спи само по корем😊Ето го и нашето бебче

Общи условия

Активация на акаунт