С бебе на море

• 8 905
  • 143
  •   1
Отговори
# 75
  • София
До една годинка не се мажат със слънцезащитен крем питала съм педиатър относно това.
Така е, не се и пуска чисто голо; евтл. само крачета и лице може, има и някаква такава козметика за малки, в случай, че е някакво нечувано слънце в часовете, в които го извеждат.

# 76
  • Куциндрел
Какво значи да изтипосаш бебе на плажа? Едва ли ще го изтипосат в най-голямата жега и ще го държат цял ден там.
Ако искат родителите могат така да направят, че хем те да имат плаж и море, хем и на бебето да му е добре. Няма да е като на море без деца или с големи такива, но ако някой иска да смени обстановката, няма защо да се плаши, че като отиде в морски град и хоп, веднага на бебето ще му стане нещо.

# 77
  • Terra incognita
Чувано, нечувано, всеки знае, че морският бряг и водата привличат слънцето, аз съм изгаряла и на сянка, даже. Какво остава за свръх чувствителната и нежна кожа на едно новородено?

# 78
А ти какво очакваш с бебе да спиш и хъркаш по цяла нощ и да нямаш ангажименти ли?Като не ти се занимава с приготовление към бебето за морето утре ше напишеш, че и за училище не ти се занимава.Просто по лесния вариант е баба и да си гледаме кефа.
Няма да обяснявам мотивите за решенията си във форум на някой, дето ди слага медала майка-героиня. Не е за това темата. Все пак не съм пуснала тема с въпроса-да преместя ли детето си в самостоятелна стая, или пък, да оставя ли детето си на една година и да отида без него на море. Решенията в жовота си ги вземам сама.

Последна редакция: вт, 25 юни 2019, 13:56 от Не се сърди, човече

# 79
Ами от 8 до 10.30 на плажа и после след 16. 30. На морето е по-прохладно от София. Аз без децата си не искам да ходя на море. Тяхната радост е преди всичко. Каката на една година ревеше като си затръгвахме от плажа. Толкова пясък изяде с лопатката, ама ей го на, порасна хахаха.

Последна редакция: вт, 25 юни 2019, 14:01 от неви86

# 80
  • Куциндрел
Чувано, нечувано, всеки знае, че морският бряг и водата привличат слънцето, аз съм изгаряла и на сянка, даже. Какво остава за свръх чувствителната и нежна кожа на едно новородено?
Ако си извън водата тя няма да привлече слънцето под чадъра ти на сянка. Не знам как си ги измисляте.

Доста мнения се събраха по темата, вече авторката да решава какво да прави.

# 81
Всъщност, като оставим слънцето на страна, по-важната причина да не се ходи с новородено на публични места, е че НЯМА ВАКСИНИ. Такъв риск кой как го претегля, не знам...

# 82
  • Terra incognita
Не съм водила бебе на море, защото бебето от море е нямало нужда. Започнахме да го водим около 2г. с цел закаляване и разбира се, забавлвние.

# 83
  • Куциндрел
Разбира се, че се хваща тен на плажа, ама как така водата привлича слънчевите лъчи върху теб, докато си под чадъра?

Всеки си избира кога и дали да си води бебето на плаж. Обаче не е нужно да се изпада в истерия като се спомене, че не всички чакат да минат години, за да си заведат детето на плажа.

# 84
  • Terra incognita
Изгаря се и под чадър и в облачно време. Казвам го от опит и далеч не ми е целта да споря. Айде, мир. ✌

# 85
Аз това с милионите ограничения с малко бебе само в България съм го чувала. Тук (Италия) хората си водят бебетата на море без проблеми. То си стои на сянка, ходи се рано сутрин и за малко. За бебето не е проблем да е на море. За родителите е проблем понеже не е истинска пълноценна почивка. Аз не съм кърмила, когато заведохме дъщеря ми на море, беше на 8 месеца, но мисля че и с кърмено бебе не е невъзможно. Под чадър и със защита 50 никога не съм изгаряла. А аз държа не само да не изгарям, но и да не почернявам. Бебето пък трябва да е облечено и на сянка, така че ако се пази, няма как да изгори. Освен това се ходи рано сутрин до към 11:00-11:30 и късно следобяд след 17 часа.

# 86
  • София
Но за мен е важно да знам от майките кърмачки, бебетата на адаптивни млека са много по-лесни за хранене в такива моменти.
Не е ли абсолютно обратното? Ние за пръв път отидохме на море малката като беше на 2м. Смея да твърдя, че няколкото морета, които направихме тази година, бяха най-релаксирашите. Като изключим първото, защото още нямахме тренинг, организация и тн, после беше супер лесно. Бебето в раница, количка, нищо не прави освен да спи и да яде.... По цял ден бяхме навън. Но и не сме от тези, които се пекат, ходехме  на плаж късния следобед, малката нямаше достъп до пясък, вода...
Баба замъкнахме едва на следващата година с идея като вашата, но не успяхме много да си починем.. Simple Smile След като спрях да кърмя просто започнахме да си правим морета и само двамата, отделно от семейното, за разнообразие.

# 87
Точно! С бебе е много по-лесно отколкото с 1– 2 годишно.

# 88
Между другото и ние сме ходили на почивки с баба, не сме имали проблеми. И на море, и на планина с басейн сме били, но си зависи бабата какъв човек е. Както и вие, естествено.

# 89
Вече много деца нямат ваксини и на 10г. Поне около мен са 10 поне. Но това е друга тема. Ние в бг сме много наплашени от всичко и така ни минава животът в страхове. Слагам себе си в това число.

Общи условия

Активация на акаунт