Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 202
  • 526
  •   1
Отговори
# 90
Уиш,не бих си учила детето да налива наследствения капитал в чижд имот,освен ако имота не е и на нейно име,т.е.при евентуална подялба , възвръщаемостта трябва да е гарантирана.
Няма да налива. Нейният си остава на нейно име, а тя да дава парите от наема му за изплащането на ипотеката на общото им жилище. За първоначална вноска да се бръкне естествено момъкът. Ама от мен ще излезе тъща, по-зла от тези от вицовете за тъщи- какъв бизнес план начертах за нероден Петко.  Joy

# 91
Ако ще живея с някого,очаквам от него да поеме всички режийни разходи.
В моя или неговия апартамент,все тая
Не мога да разбера, ако ДВАМА души решат да живеят заедно, защо се очаква единият да издържа другият?
Даже не става дума за брак, деца, тепърва ще видят дали искат да градят общо бъдеще.
Паразитирането е еднакво отблъскващо и от страна на мъжа, и от страна на жената.
А защо трябва да се обяснявам?
Така ми е кеф,така живея..
Не заставям никого насила да ми бъде гостоприемник,и да ми позволи да "паразитирам".
Просто си заявявам очакванията,на който му изнася,добре,на който не,пак добре.

Пука ми разбираш ли,че някоя съфорумка ще ме обяви за отблъскващ паразит,най-много да си вържа черна панделка на метлата..Joy

Уиш,не бих си учила детето да налива наследствения капитал в чижд имот,освен ако имота не е и на нейно име,т.е.при евентуална подялба , възвръщаемостта трябва да е гарантирана.
Няма да налива. Нейният си остава на нейно име, а тя да дава парите от наема му за изплащането на ипотеката на общото им жилище. За първоначална вноска да се бръкне естествено момъкът. Ама от мен ще излезе тъща, по-зла от тези от вицовете за тъщи- какъв бизнес план начертах за нероден Петко.  Joy
А,общо,което и на двамата на името,може:)

# 92
Нека си представим следното.
Мъж пуска тема:
"Здравейте, драги потребители. С приятелката ми искаме да живеем заедно.
Тя обаче е под наем и няма собствен имот, а моето жилище ще е готово 2020 година и е на ипотека.
Въпросът ми е, как да направим така, че да живеем в моя имот.
Да направим договор за наем, който да ми плаща, или аз да си плащам ипотеката, пък тя всички режийни (сметки, храна, консумативи),понеже не искам да се мина, пък тя да живее на моя гръб. "

Нека сега да помислим, какво бихме отговорили на такъв господин.
На мен ми е ясно, за това няма да си троша пръстите, за да изписвам предположенията.

Та по темата:
-Който има ипотека, да си я изплаща, освен ако не е закупена от двама души.
-На чието име е имота, да си прави ремонтите, щото и под наем да сме, от хазяина държим да прави тея неща и никой не го очаква от нас.
-Сметките се плащат и от двамата, зависи как са си разпределили бюджета. Домакинската работа също.

Ще кажа нещо последно и много моля- без сърдити.
Заради такъв тип мислене, мъжете се плашат и не желаят сериозни отношения.
Ако е жена е едно, ако е мъж, е друго, ама иначе всички държим на равенството, ако ни е добре на задника.

Повдига ми се от такива сметкаджииски истории.

Щом държите толкова на равенството, значи може да е**те мъжете си, а пък те да ви бият.

Брутален пример, знам, но е верен.

И мисленето масово е такова.
И после се появяват темите "как да си намеря мъж", "Той що не иска брак и деца" и така на там.
Ми що, щото като вас, гледа да не се мине.
А масово мъжете са тея със собствените жилища, дето някой живее при тях.
И от тях се изисква да издържат семейство, че и в кухнята да помагат.
Не ви разбирам.. И се радвам, че не ви.

# 93

Качество и интензитет на секса,също.

# 94
Какво? , можеш да си поставяш каквито искаш изисквания на твоите партньори. И аз просто си изказвам мнението какво за мен е паразитиране и използвачество без оглед на пола. Аз двойни стандарти не прилагам. Съгласна съм с reap7 подобни изисквания на някои жени до какво водят.

# 95
Скрит текст:
Нека си представим следното.
Мъж пуска тема:
"Здравейте, драги потребители. С приятелката ми искаме да живеем заедно.
Тя обаче е под наем и няма собствен имот, а моето жилище ще е готово 2020 година и е на ипотека.
Въпросът ми е, как да направим така, че да живеем в моя имот.
Да направим договор за наем, който да ми плаща, или аз да си плащам ипотеката, пък тя всички режийни (сметки, храна, консумативи),понеже не искам да се мина, пък тя да живее на моя гръб. "

Нека сега да помислим, какво бихме отговорили на такъв господин.
На мен ми е ясно, за това няма да си троша пръстите, за да изписвам предположенията.

Та по темата:
-Който има ипотека, да си я изплаща, освен ако не е закупена от двама души.
-На чието име е имота, да си прави ремонтите, щото и под наем да сме, от хазяина държим да прави тея неща и никой не го очаква от нас.
-Сметките се плащат и от двамата, зависи как са си разпределили бюджета. Домакинската работа също.

Ще кажа нещо последно и много моля- без сърдити.
Заради такъв тип мислене, мъжете се плашат и не желаят сериозни отношения.
Ако е жена е едно, ако е мъж, е друго, ама иначе всички държим на равенството,
Скрит текст:
ако ни е добре на задника.

Повдига ми се от такива сметкаджииски истории.

Щом държите толкова на равенството, значи може да е**те мъжете си, а пък те да ви бият.

Брутален пример, знам, но е верен.

И мисленето масово е такова.
И после се появяват темите "как да си намеря мъж", "Той що не иска брак и деца" и така на там.
Ми що, щото като вас, гледа да не се мине.
А масово мъжете са тея със собствените жилища, дето някой живее при тях.
Не ви разбирам.. И се радвам, че не ви.
Ааа, моля, моля, има и такива, дето хич НЕ държим на равенството.  Smiley
Аз искам мъжа да е Мъж, а жената -Жена.
Ако имам до себе си Мъж, изобщо не ми пречи да съм Жена.
Равенството е за еманципираните, аз Не съм.

# 96
Какво? , можеш да си поставяш каквито искаш изисквания на твоите партньори. И аз просто си изказвам мнението какво за мен е паразитиране и използвачество без оглед на пола. Аз двойни стандарти не прилагам. Съгласна съм с reap7 подобни изисквания на някои жени до какво водят.

Тюх,начи..При толкова кисело грозде,взели,че ми свършили черните панделки..

Ааа, моля, моля, има и такива, дето хич НЕ държим на равенството.  Smiley
Аз искам мъжа да е Мъж, а жената -Жена.
Ако имам до себе си Мъж, изобщо не ми пречи да съм Жена.
Равенството е за еманципираните, аз Не съм.

Нали:)

# 97
Като се заговори за финанси... винаги е едно и също... ама си се джафкате значи Simple Smile
Хората са различни... и жените и мъжете, знаете го, но не го приемате...

# 98
Виждам че темата ми може лесно да бъде криворазбрана. Не търся как да не се мина. Търся единствено примери за това как други, които са минали през това, са подходили. Интересно ми е.

Като индивидуален човек и работеща жена съм с пълното съзнание, че апартаментът е моя отговорност и разходите по него. Преценила съм как и какво ще се случва, ако заживея сама.

Не се втурвам да търся в него някой, който да живее при мен колкото да ми излиза по на оферта. Абсурдно е. Въпросите ми по-скоро клоняха за това как биха могли да се разпределят разумно финансовите отговорности в една такава ситуация.

# 99
Аз не визирам тези, които искат да са ЖЕНИ, а мъжете- МЪЖЕ.
Говоря за масовата картинка в днешно време, където равноправието се използва с цел- Да не се мина.
Защото, когато мъжът е МЪЖ, а жената- ЖЕНА,  също има разпределяне на отговорностите, сиреч- всеки допринася, което също е вид равенство.
Аз съм държала да работя, защото така се чувствам по-добре и обичам работата си, а в случай на инцидент също знам, чемога да одържа фронта, понеже всичко се случва. Но никой не ми е заявявал- Ти трябва да работиш, че да не взема да се мина.
Също така, партньорите ми не са имали проблем с това да се изчистят и изперат.
И никога не съм обсъждала кой- какво да плаща. Случва се от само себе си, понеже има желание и никой на никой не е длъжен.
Ама да седна да мисля, дали ще се "мина" или не, еле пък да съм с мъж, дето се чуди за тея работи- Не, мерси. Пък и не съм попадала на такъв до сега, за което се радвам.
Ама нали знаете, кой квото търси- Тва намира.
Търкулнало се гърнете и си намерило похлупака, дет се вика.

# 100
  • Варна
fearless , живейте си като семейна двойка, игнорирайки собствеността .
Ще планирате заедно . Ще имаш и
по -реална представа за качествата , отговорността и характера на партньора .

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 16:59 от Viviana91

# 101
Има нещо, което не си пренецила и това е мъжът до теб, или поне не ни споделяш. Защо ти ще го играеш разпределител? Понеже той влиза у вас ли? Ти чувстваш ли се жена или по-скоро равностоен партньор, готов да поема голяма част от отговорностите и разходите?
Не ми е ясно той как вижда съжителството ви.

# 102
Има нещо, което не си пренецила и това е мъжът до теб, или поне не ни споделяш. Защо ти ще го играеш разпределител? Понеже той влиза у вас ли? Ти чувстваш ли се жена или по-скоро равностоен партньор, готов да поема голяма част от отговорностите и разходите?

Благодаря ти за въпросите, със сигурност повдигаш важни теми, за които аз самата трябва да помисля повече. Също така, този разговор все още не се е състоял с него, не мога да говоря от негово име.

Не искам да го играя разпределител защото е моят имот- искам да знам какви биха били едни адекватни очаквания спрямо партньора ми. Аз съм жена и равностоен партньор. Не разбирам делението?

Както писах в началото, той ми е казвал, че би искал да живее с мен, когато ми изтече текущият договор за наем. Напълно наясно е че като изтече, всъщност ще се нанеса в новото жилище. Тогава може би беше моя грешката, че не попитах как си представя той нещата.

Писах във форума преди да говоря с него точно за да получа всякакъв вид обратна връзка. За да съм добре подготвена и аз, да можем да изговорим нещата по-добре от неговите подхвърляния.

# 103
Най-добре, на този етап, не бързай с предварителните нагласи. Кефи се на връзката ви и междувременно наблюдавай поведението му. Прави си изводите на трезва глава и решението само ще дойде.

# 104

Благодаря ти за въпросите, със сигурност повдигаш важни теми, за които аз самата трябва да помисля повече. Също така, този разговор все още не се е състоял с него, не мога да говоря от негово име.

Не искам да го играя разпределител защото е моят имот- искам да знам какви биха били едни адекватни очаквания спрямо партньора ми. Аз съм жена и равностоен партньор. Не разбирам делението?

Както писах в началото, той ми е казвал, че би искал да живее с мен, когато ми изтече текущият договор за наем. Напълно наясно е че като изтече, всъщност ще се нанеса в новото жилище. Тогава може би беше моя грешката, че не попитах как си представя той нещата.

Писах във форума преди да говоря с него точно за да получа всякакъв вид обратна връзка. За да съм добре подготвена и аз, да можем да изговорим нещата по-добре от неговите подхвърляния.

Аз на твое място бих чакала той да подхване темата, той да предлага, той да дава идея кое как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт