Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 146
  • 526
  •   1
Отговори
# 180
Само, че той не е на квартира, а при приятелката си. Правиш ли разлика?

# 181
  • Sofia
Само, че той не е на квартира, а при приятелката си. Правиш ли разликата?

Да, тя приятелката ги рине парите по улицата и трябва да му плаща наема, вЕрно.
Щото банките като дават кредити и първото нещо, което вземат предвид е:
Ооо, това момиче/момче има приятелка, дай ще й платим половината вноска. 😂😂😂

# 182
Елизабет, няма ли да му прехвърлиш някой квадрат, все пак и той е плащал? М?

Elunariа, ти кат' живя на квартира, хазаина ти колко кв. метра ти прехвърли като я напусна, защото си плащала?
Единствения практично разсъждаващ в темата.
Само, че той не е на квартира, а при приятелката си. Правиш ли разликата?
Аз правя. Има си приятелка, спестява от наем... 🤣

# 183
Не му плаща наема, плаща си кредита, който сама е теглила на нейна отговорност.
Той си плаща разходите, които прави - сметки, храна.

лейди Рамкин, важи и обратното - има си приятел, плаща й кредита.

# 184
А той става и си заминава, пък аз си се оправям сама.
Разликата е, че ти си преценила риск в условия, когато си сама, и тоя тип ти идва бонус. Уж така си преценила, де.
Да ти дойде гадженце в къщата и да ти купи бекон и хляб е достатъчен бонус. Жилището си остава твое. А партньорът е един никой. Някакъв спомоществувател там. Днес го има, утре го сменя някой друг.

При живеенето на квартира аз си плащам за свободата и самостоятелността. При гаджето - най-напред да питам каква квартира? И каква свобода, каква самостоятелност? Като се изтъпани да ми обяснява как това тука е негово и ми е осигурил ексклузивен наем, и като не ми харесва, да хващам пътя - ще хвана пътя и ще го оставя да си поеме риска на скъпата ипотека, която явно е теглил с мисълта да дели серийно с бедни балъчки.

Боже, а мислех, че съм материална кучка.

Последна редакция: чт, 27 юни 2019, 12:47 от Анонимен

# 185
  • София
Съвсем картинно си представих как отивам да живея при някой, участвам в ипотеката за неговия апартамент, а след 5 години той ми казва “Бейби, събирай си багажа, влюбих се в друга.”

И аз съм материалист, но чак да приравнявам връзка с наемодателство - цъ, не мога.

# 186
  • Sofia
Не му плаща наема, плаща си кредита, който сама е теглила на нейна отговорност.
Той си плаща разходите, които прави - сметки, храна.

лейди Рамкин, важи и обратното - има си приятел, плаща й кредита.

Може ли да копираш къде споменах да му бухна да ми плаща целия кредит ? Simple Smile
Защо извърташ нещата от реално коментираното ?

Gal, на теб ако ти стига сух леб и бекон - чудесно, приятеля може и до 100 лева за храна на месец да ги докара.
Друго, което ми прави много лошо впечатление е : "като се изтъпани да ми обяснява как това тука е негово и ми е осигурил ексклузивен наем, и като не ми харесва, да хващам пътя - ще хвана пътя и ще го оставя да си поеме риска на скъпата ипотека, която явно е теглил с мисълта да дели серийно с бедни балъчки"

Ако ти имаш навика да потъпкваш партньорите си, то това ще стане НЕЗАВИСИМО дали той дава 5 лева или 5000 лева. Това е въпрос на характер и чест, а не на честност и споделена отговорност. Що, като плаща само храна, няма да можеш да му кажеш да си хваща пътя и че си му осигурила жилище без НАЕМ ли? То тогава още по-долно. Малко като "аз те направих човек" .. Grinning Леко ти избЕга логиката.

И кой, къде е казал, че съм/е беднячка? Аз/Той може да съм/е мултимилионер/ка, но не съм благотворителна организация.

# 187
  • София
Който не иска да плаща наеми и да дава пари за нещо, което не е негово, си купува собствено жилище, а не да пресмята дали няма да се мине, като помогне на приятелката си с ипотеката докато живее при нея.

# 188
Никой не извърта нещата, дори 5лв не е редно да му иска за кредит, който е решила да тегли сама. Ако той сам прояви желание да й помага с вноските, без да очаква нищо в замяна - добре.

Аз не бих плащала кредит, ако до името ми няма да фигурира и някой квадратен метър или пък нямам дете от този мъж, което някой ден ще го наследи. И моите пари не валят от небето за да плащам кредити на гаджета без перспектива. По-добре да си стоя на квартирка, или още по-добре - да си плащам мой кредит за жилище.

Последна редакция: чт, 27 юни 2019, 16:21 от Elunaria

# 189
Ако ти имаш навика да потъпкваш партньорите си
Тоест за теб въобще не е потъпкване да си купиш апартамент с идеята да го плащаш сама, и като дойде тъпкач, да го приютиш и да му искаш 'наем' да не казвам за коя бърлога? Ами, добре.

Ще извиняваш личния въпрос, но ти защо сама си купуваш жилище, след като имаш половинка? И защо ще го плащате двамата? Той няма ли да е съсобственик? Не е ли по-логично да го купите двамата и тогава да делите?

# 190
  • Варна
Elizabeth, ти написа , че той ще изплати част от кредита (ипотеката) . При евентуална раздяла трябва да му възстановиш вложената сума .

# 191
  • Sofia
Никой не извърта нещата, дори 5лв не е редно да му иска за кредит, който е решила да тегли сама. Ако той сам прояви желание да й помага с вноските, без да очаква нищо в замяна - добре.

Аз не бих плащала кредит, ако до името ми няма да фигурира и някой крадратен метър или пък нямам дете от този мъж, което някой ден ще го наследи. И моите пари не валят от небето за да плащам кредити на гаджета без перспектива. По-добре да си стоя на квартирка.

Ще му иска наем за живеене, не за кредита. ( И то защото и тя плаща.)
В случая може да се разгледа, че нейно височество банката е наемодател.

То на квартирката, сигурно на втория месец ти вписват името в нотариалния акт.
Трябва да звънна на предишните ми наемодатели да препишат квадрат-два-три-пет, как не се бях сетила.

Viviana, да, са ще им пиша на старите ми наемодатели да ми върнат парите, защото не е останало за мен, пък съм им плащала.

Мале, вие сте много хитри, бе.
Как може толкова години да плащам наеми и 1 кв. да не са ми преписали.
Егати наглите.

Gal, купувам си сама, защото съм си събирала пари да си купя. Защото знам къде искам да си го купя и защото мога да си го плащам. Това не означава, че ще прибера, който и да е било и да го хрантутя. Първо на първо, не бих могла да уважавам хрантутник.
Относно наема на "бърлогата", аз предпочитам да я наричам - дом.
Или вагина, ако погледнем метафорично, щото нали няма да казваш коя ..
Та мисля тук да приключа спора с жена, за която дома и тялото и са бърлога.
Разбрах те.

# 192
Пак си наместваш нещата за да ти пасват на теорията, но тя е изцяло грешна. Банката не е наемодател, квартирата и апартамента, който изплащаш, не са едно и също.

# 193
Много държа да разбера дали ти, бидейки обвързана, купуваш сама жилище, искаш половината ипотека от половинката си, ама той не е собственик.

# 194
  • Sofia
Много държа да разбера дали ти, бидейки обвързана, купуваш сама жилище, искаш половината ипотека от половинката си, ама той не е собственик.

Аз по-нагоре съм написала отговора.
Можеш да си направиш труда да четеш, ако в бърлогата ти няма видимост, разчисти малко и дръпни пердето.

Общи условия

Активация на акаунт