АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 586
  • 783
  •   1
Отговори
# 180
Честито и от мен за появата на първите бебешоци в темата, да са кротки и да наддават добре, а на мама бързо възстановяване.
Нямам търпение и аз вече 🙂

# 181
Честити да са първите бебета на темата! Да растат много здрави и щастливи, а на мама бързо възстановяване!
Колко хубаво - вече започват да се появяват първите бебета, скоро сигурно ще има и други. А като си представя, че аз едва миналата седмица влязох в 8-мия месец и направо имам чувството, че остава цяла вечност 😁
Имам един малко странен въпрос. Случвало ли ви се е когато бебето рита по-активно да чуете звук все едно пука някое кокълче (не знам как да го обясня по-разбираеми)? На няколко пъти чувам от корема си един такъв звук и се зачудих аз ли си внушавам или наистина се чува нещо 🤔

# 182
Хаха. Аз По-скоро усещам кокалчетата, но съм и едричка. Ако ти си по-фина мама защо пък да не чуваш?!?

# 183
С бебка днес бяхме на ЖК. Околоплодните води са ми намалели и тя от 20 до днес е наддала около 100 грама и е иззостанала с една седмица. Доста съм притеснена и кръвното малко се вдигна(130/80) и док ми каза, че иска да ме задържи в болницата за 24 часа да изследват белтъка ми..Та така де няма да изчакаме до 28.08, а ще е в началото на месеца. Ще ни изследват и ще видим какво ще се случва.. 😔😔

# 184
Хаха. Аз По-скоро усещам кокалчетата, но съм и едричка. Ако ти си по-фина мама защо пък да не чуваш?!?
Или просто вече тотално съм изкукуригала 😁

# 185
Ехаа!Честити ни първи бебчета-августинчета!❤️❤️❤️Да са здрави малките принцеси и много да радват мама и тате!

# 186
Или просто вече тотално съм изкукуригала 😁

Хаха! Жегите са виновни 👍😊😄

# 187
Честито, Veronchity! Да са ви живи и здрави девойките и много да ви радват! Какви имена им избрахте?
Първата девойка е Доротея, а втората-Микаела Simple Smile

Момичета, не че не го очаквах, но все се надявах да ми кажат, че могат да опитат да ме изродят естествено с близнаците.
Днес бях за пръв път при Професора, който ще ме изражда. Едното близначе се е обърнало с главичката надолу и е готово за раждане, но другото над него е седалищно, та Професорът ми обясни, че е рисковано да се поеме естествено раждане. Можели да не успеят да обърнат седящостоящото и да се получи ситуация, в която едното се ражда нормално, а за другото се стига до секцио. Каза ми, че неговият опит /професорски/ сочи, че в 50% от случаите се получават усложнения и това е сериозен риск.
Та... В края на Юли или най-късно началото на Август ще е моето планово секцио, ако всичко върви по план.
Успокои ме за упойките и самата операция. Засмя се като му казах, че прагът на болката ми е много нисък и искам пълна упойка. Обеща, че няма да усещам нищо и че ще ми разказва вицове. Дано стане така! Hug

В този ред на мисли Veronchity би ли разказала как мина твоето раждане със секцио на близначките Heart
Разбира се, че ще разкажа Simple Smile бременността ми е ин витро, аз съм на 38 год., близнаци. Макар всичко по време на бременността ми да вървеше като по учебник всички лекари ме увещаваха за секцио. Аз имам вече една отворена коремна операция и хич не исках секцио, защото знам какво е след това. Така
или иначе на последния преглед се разбра, че и двете девойки са застанали главично /възможно най-благоприятната позиция за ест. раждане/ и аз се втурнах да търся лекар, който да се навие за нормално/. Срещнах се с препоръчан лекар с доста богат опит, но не останах с впечатление, че когато дойде момента мога изцяло да разчитам на него - ако не е на смяна, че ще дойде. Затова окончателно реших, че ще раждам в болницата, където правих ин витрото и където водих ЖК. Там, разбира се, клонят повече към секцио, че било по-сигурно при близнаци. Аз лично очаквах да ги задържа поне до 37 г.с., но в 35+5 започнаха да ми текат водите. Отидох на преглед да направят тест дали наистина са води, оказа се положителен, и ме приеха за раждане. Под секрет ще споделя, че хич не бях подготвена, ама нямах избор. Децата си бяха главично и започна едно чудене  от моя страна дали нормално или секцио. И тъй като за част от екипа, който застъпваше на смяна и при който се очакваше да родя не бях чувала добри неща взех решение да е секцио. Разбира се отново ми обясниха как при близнаци има опастност за втория да се обърне в последния момент и пак да се наложи секцио. И така секциото мина добре /е, не ми показаха веднага децата, дори не разбрах кога са извадили и втората девойка/, т.е. нямаше го този вълнуващ момент, който си представях и толкова много исках, но...нищо не можех да направя. И така мина секциото, после в реанимация и сега съм вече в болничната стая. Бият болкоуспокояващи, така че не се страхувайте от болката, в никакъв случай не е непопосима. А и повече съм загрижена за децата, че ми се струват толкова малки и крехки, а и като са в ковьози направо ми се къса сърцето, но какво да се прави, при две няма как да бъдат много големи. Бяха ми обяснявали, че ще са малки, но докато не го видиш с очите си, няма как да си го представиш.
Дано не съм Ви отекчила, че стана дълго. Пожелавам на майките с близнаци да ги родят възможно най-късно, а на всички Ви - леко и безпроблемно раждане, независимо какво ще бъде.

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 10:03 от AnMary

# 188
Veronchity, хиляди благодарности за подробния разказ!
Само бързам да ти кажа да комбинираш трите си поста в един, за да не бъде премахнат от някой от Админите, тк доколкото знам има правило, че не можеш да публикуваш няколко един след друг. Не знам, де. Само казвам от моя опит какво ми се е случвало.

Прекрасни имена сте избрали на момичетата! Живи и здрави да бъдат! Моля те не се притеснявай! Докторите си знаят работата и ще се справят с ниското тегло на по-малката близначка. Heart
35+5 си е една добра седмица за близнаци. Само се чудя по колко кг ги измерваха бебките, когато още бяха в теб? По-големи или по-малки? И изчакаха ли разкритие преди да те режат? Имало ли е изобщо шанс да задържиш още малко?
Аз съм в 33 +3 и всеки ден се моля да изкарам до 36/37ма седмица, но на мен ми казаха, че бебоците са по-големи и че това е причина, поради която най-вероятно ще се родят горе-долу тогава, демек по-рано от термин. То и аз съм вече 100кг..

Иначе, ти като раздвижиш малко ще можеш да отидеш да ги видиш в неонатологията, нали?
Всичко ще е наред! Бъди спокойна! Имаш право да Задаваш въпроси и да се интересуваш как са мъничетата, така че не се свени и питай.

Новината за раждането на 2 нови българчета на бял свят е огромно щастие за всички! Пожелавам ти в най-скоро време всичко да се нареди и да бъдеш спокойна и щастлива близнашка мама!

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 07:43 от Mamma Leone

# 189
  • Бургас
Момичета, вчера със спешно секцио се родиха нашите близначки. Терминът ми беше на 01.08.2019г., но беше ясно, че няма как да изкарат толкова. Желая на всички Ви успешен и безболезнен финал Simple Smile

С малко закъснение, честито и от мен! Heart

# 190
Veronchity, бързо възстановяване на теб и бързо наддаване на прекрасните ти момичета! Сигурна съм, че ще са добре и скоро ще си ги прибереш. Предполагам наистина е гадно да те изпишат без тях, но пък ще имаш време да се възстановиш преди да се приберат и те, и така ще ти е по-лесно. А за тия малките съм чувала, че са най-борбени! Аз самата съм недоносено бебе (1,800кг), ама ей ме на, здрава, самата чакаща два момъка. Гледай да си почиваш, ако си решила - цеди се, за да стимулираш кърма, спи когато и колкото можеш, а за малките съм сигурна, че се грижат най-яките лекари! ❤❤🤗🤗

# 191
Честити да са първите бебета на темата! Да растат много здрави и щастливи, а на мама бързо възстановяване!
Колко хубаво - вече започват да се появяват първите бебета, скоро сигурно ще има и други. А като си представя, че аз едва миналата седмица влязох в 8-мия месец и направо имам чувството, че остава цяла вечност 😁
Имам един малко странен въпрос. Случвало ли ви се е когато бебето рита по-активно да чуете звук все едно пука някое кокълче (не знам как да го обясня по-разбираеми)? На няколко пъти чувам от корема си един такъв звук и се зачудих аз ли си внушавам или наистина се чува нещо 🤔
И аз в последно време чувам такъв звук, който се чудя как да обясня, все едно нещо се пука...

# 192
Аз да питам, какъв е този тест за водите и как се прави?

# 193
Mamma Leone и El-Roi много, много благодаря за подкрепата и окуражителните думи. За съжаление рядко използвам този форум и не знам как да обединя съобщенията си. А иначе на последния преглед ги изкараха по-големи с около 400 гр. Така ги измериха и в деня на раждането, което беше след около седмица от последния преглед. Не знам дали можеше да ги задържа повече-проблем беше ниския ми белтък и албумин. Направих всичко възможно да ги повиша-вливки на хуман албумин, пиене на протеин на прах, буквално тъпчене на яйца и извара, но не успя да се покачи кой знае колко, да не кажа дори, че въобще не се покачи. Мисля си дори, че без тези усилия можеше и по-рано да се спукат околоплодните води. Нямаше шанс да задържа още малко, тъй като при течащи околоплодни води има вероятност от инфекция и дори да е нормално раждането най-вероятно биха включили система за по-бързо разкритие. Сигурна съм, че при Вас нещата няма да се развият така и ще си родите възможно най-близо до термин.

# 194
Благодаря за отговора ☺️

Общи условия

Активация на акаунт