АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 695
  • 783
  •   1
Отговори
# 285
Аз имам Оки и смятам да си пусна в багажа няколко прахчета. Ще се заредя и със свещички щом казват,че са добри.

# 286
Аз пък искам да кажа евала на момичетата с повече от 1 бебе в коремчетата! Аз имам "само" една малка дама и се чувствам като танкче, пък ако са повече - нямам представа как се справя човек с огромния корем.
Относно раждането - въобще не мисля. Каквото ми каже докторът, на когото имам огромно доверие. Засега съм за естествено, но има много време до термина на 26.8. Надявам се просто всичко да е добре! Не се притеснявам, ако спешно се наложи да ме режат, защото съм минавала няколко упойки и операции и знам, че организмът ми се възстановява сравнително бързо. Предполагам, че за момичетата с лош опит от упойки и операции не им е приятна мисълта за секцио.
Успех, дами, бъдете здрави!

# 287
И аз ще взема свещички, но едно че 24 часа ще сме в реанимация, без достъп до нищо, а и как се слагат свещички като не можеш да се надигнеше?

Моля те сподели какви обезболяващи си взела, че обичам да съм подготвена предварително и не искам да чакам да ми дават от болницата

Взела съм си
1. Ампули Течен Аналгин
2. Свещички за дупето Профенид /много ги хвалят/
3. Парацетамол

Изобщо не мисля да се оставям без обезболяващи. Дори няма да казвам на сестрите, че ги имам.

# 288
И аз ще взема свещички, но едно че 24 часа ще сме в реанимация, без достъп до нищо, а и как се слагат свещички като не можеш да се надигнеше?

Моля те сподели какви обезболяващи си взела, че обичам да съм подготвена предварително и не искам да чакам да ми дават от болницата

Взела съм си
1. Ампули Течен Аналгин
2. Свещички за дупето Профенид /много ги хвалят/
3. Парацетамол

Изобщо не мисля да се оставям без обезболяващи. Дори няма да казвам на сестрите, че ги имам.

За след реанимация са те. В реанимация се предполага, че те обезболяват достатъчно.
А как се слагат и аз се чудя, но ще успея. Лягаш на една страна и... Така си го представям

# 289
И аз знам за Профенид, че са много добри. Утре съм на преглед при израждащия, ще разпитам и за това + още 103938 въпроса Grinning

# 290
И аз май ще взема да имам нещо обезболяващо за след реанимация. В реанимация бяха едни от най-приятните ми спомени. Бях спокойна и щастлива, че бебето е добре и че операцията е минала успешно.Не изпитвах никакви болки, радвах се, че мога да лежа отново по гръб и ми е леко🙃, а и там за пръв път ми донесоха да видя малката❤☺

# 291
Включвам се само да кажа, че аналгинът не е съвместим с кърменето.

# 292
Споровете за това кое раждане е по-леко са излишни. Всяко мнение е обективно, т.е. всеки изразява мнение според личния си опит. И едното и другото могат да протекат гладко или пък да настъпят усложнения. Съответно настъпилите усложнения са повод потърпевшите да определят конкретния тип ржадане като тежко. Наистина не всички раждания със секцио са медицински обосновани, но щом така някой ще се чувства по-спокоен , защо не? Аз съм на мнение, че с днешната напреднала медицина е глупаво някой да се подлага на нещо нежелано, само защото е определено като норма.
В моя случай секциото е задължително (ще ми бъде ре-ре-секцио), но до някъде ми липсва тръпката да не знам кога ще дойде бебето 😀
За обезболяващи след раждането мисля да се доверя на екипа в болницата, тъй като след предишните раждания не съм имала проблем с болките и не ми се е налагало даже да искам допълнителни такива. Все пак те подбират и такива, които са съвместими с кърменето. Профенид са ми давали и мисля и Аналгин, че са ми поставяли мускулно за обезболяване. Не знам обаче ОКИ дали е съвместимо с кърменето.

# 293
  • София
В Майчин дом слагаха сещички Индометацин, не знам дали са вливали и нещо през системата - хич не искаха да кажат какви точно медикаменти дават, на въпрос подходящи ли са при кърмене гледаха като отровени. Като ме изкараха от реанимация бях поръчала да ми донесат Индометацин, но само веднъж съм слагала сама и то повече от глезотия, отколкото ми трябваше наистина. Общо взето раздвижиш ли се веднъж след като те преместят в стаята, положението се подобрява с всеки изминал час.
Ако ще си носите обезболяващи, все пак питайте какви са подходящи - там на място, или лекаря си предварително. Секциото все пак е коремна операция и освен за кърменето е важно да не приемете нещо, което ще дразни стомаха и червата (при условие и че се кара доста време на глад)  - последното, което искате са допълнително стомашни болки, газове, запек и т.н.

# 294
Наясно съм, че аналгинът не е съвместим, на мен ми сложиха аналгин малко след операцията, тъй като другия препарат съдържа парацетамол, към който аз съм алергична. От друга страна кърмата първите няколко дни никаква я няма, та смятам, че се е изчистил.

# 295
И мен не ме притеснява дали ще са съвместими с кърменето. Всички казват,че болките са първите 1-2 дни и после е търпимо,пък то първите 1-2 дни кърма едва ли ще имам за даване

# 296
Аз да помоля докато сме всички тук все още 2в1, когато някоя роди да влезне и да разкаже подробно, мисля че ще е стимул за всяка следваща, стига да не е някакво тежко раждане, но аз съм оптимист и мисля че както и да родим живот и здраве, ще е леко и ще е много приятна емоция за всички ни. Все пак си бременеем заедно още от 2те чертички Hug
P.S. сетих се че Поли и Съншайн се включват отвреме на време, но не са споделяли нищо за юначетата, колко са пораснали как върви бременноста, давайте отчет Grinning

# 297
Ехей, здравей Велинова. Аз оставих форумът на много заден план и напоследък само чета, нещо изчезна желанието да пиша. Моят юнак е почти 2300, с много големи бузки и всичко засега е наред. Контракции имам, пия си магнезии и другата седмица ме очаква преглед с офталмолог, за да види очите ми и да говорим за раждането.

И в тази връзка - не се нападайте една друга. За мен никога секциото не може да се нарече “безболезненото раждане”, защото това е операция, не лека операция и крие в себе си ужасно много рискове. Лекарите непрестанно подтикват към секцио, защото здравната каса осигурява по-високи пътеки за секцио, отколкото за естествено раждане. Отделно лекарите не живеят в напрежение кога ще тръгнете да раждате, а всичко е планирано и те си имат график, което ги устройва.
Само, че раждането е най-естественото нещо за тялото. И за бебето. Затова в повечето случаи възстановяването е по-бързо при естествено раждане, отколкото при секцио. Нито едно от двете не е леко. Моята позиция е, че съм ЗА естественото раждане, но не и когато се налага секцио по медицински причини. Тогава рискът не си заслужава и е добре да слушаме лекаря си. Аз се надявам да родя нормално, но все пак ако се наложи секцио - няма да правя драма.

# 298
Днес май позагазих. Сутринта ми изтече едно голямо бистро парче твърда слуз, алармирах доктора и той ме извика да ме види. Каза, че не вижда нищо притеснително, водите са ми добре. Шийката е лееко скъсена, но не притеснително. Бебето си е дребничко момиченце - 1700 в 33+2 гс. Главицата си му е мъничка и се е навряло ниско в малкия таз. Така и така ме гледа вагинално, ми взе проба за микробиология, а после ми пуснаха първите тонове. Леле като пуснаха машината, това бебе като подскочи и като почна да се бунтува, направо се шашнах да не му стана нещо. Наложи се да го успокоявам и пуснаха машината за втори запис.
Пак ще отида следващата седмица с резултатите от микробиологията. Между другото за всеки случай ми изписаха една опаковка Полижинакс, после Утрогестан вагинално.
Обаче тази вечер не знам какво става - защото бебето се мяташе така днес ли, но като че ли не мога да задържам урина. Постоянно ми се пишка и тече по малко. Уф, излях си душата.

# 299
Днес май позагазих. Сутринта ми изтече едно голямо бистро парче твърда слуз, алармирах доктора и той ме извика да ме види. Каза, че не вижда нищо притеснително, водите са ми добре. Шийката е лееко скъсена, но не притеснително. Бебето си е дребничко момиченце - 1700 в 33+2 гс. Главицата си му е мъничка и се е навряло ниско в малкия таз. Така и така ме гледа вагинално, ми взе проба за микробиология, а после ми пуснаха първите тонове. Леле като пуснаха машината, това бебе като подскочи и като почна да се бунтува, направо се шашнах да не му стана нещо. Наложи се да го успокоявам и пуснаха машината за втори запис.
Пак ще отида следващата седмица с резултатите от микробиологията. Между другото за всеки случай ми изписаха една опаковка Полижинакс, после Утрогестан вагинално.
Обаче тази вечер не знам какво става - защото бебето се мяташе така днес ли, но като че ли не мога да задържам урина. Постоянно ми се пишка и тече по малко. Уф, излях си душата.
Здравей.Моето бебче беше в понеделник около 1600 в понеделник и аз съм в същата седмица,но миналата ме задържаха в болницата за ден да ми направят изследвания относно белтъка в урината и по притеснения на док, че ми са намалели леко водите. Аз също не успявам да задържам урината и честичко съм там, а и по същия начин понякога не мога напълно сякаш да отида сякаш ми натиска мехура. Бебка още не се е завъртяла и док ми каза,че е възможно да не дочакаме до 28 и да е или в началото на месеца или в края на този...Доста се постреснах,защото правих всичко възможно раждането да е нормално, но след тези неща той иска да е секцио ако нещата не се подобрят..Много съм притеснена 5 дни ми сливаха кормагнезин и рингер нещо си.. Моля се всичко да е наред и да се подобрят нещата. Тепърва ще щурее и аз имам чувството,че като започнахме с тоновете започна да къде е.Извинявам се за големия роман. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт