АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 696
  • 783
  •   1
Отговори
# 300
Frekoko, dimitrova.s, дишайте, момичета! Вярвам, че всичко ще се нареди! Споделили сте притесненията си с лекарите си, прегледали са ви, взели сте необходимите мерки, така че от тук насетне спокойствие и почивка, доколкото е възможно. Вярвам, че сте в добри ръце и лекарите щяха да реагират ако имаше наистина нещо притеснително. Килограмите са много относителни така измерени (единият ми близнак в понеделник беше 1,660кг, днес друг лекар го измери 1,900кг, а надали е наддал толкова за ден и половина...), а и лекарят, с когото говорих днес ме успокои, че дори и днес да родя (33+6), бебетата са достатъчно зрели и големи, за да се справят. Много по-малко дечица са оцелявали без никакви проблеми и последствия за живота си по-нататък, така че горе главите - минаха критичните седмици. Simple Smile

# 301
  • София
Frekoko, dimitrova.s, моята девойка също беше 1800 в 33 г.с (+няколко дни). Не се е завъртяла правилно или по-точно - непрекъснато се врътка, но предимно стои напречно. Заради някои други усложнения току виж се наложило по-рано да е секциото, но с АГ сме се разбрали, че ще следим нещата и ще чакаме, колкото е възможно.

Разбирам ви, и аз много се бях притеснила, но като поразмислих... Бебетата ни не са толкова малки, имат много добри шансове, дори и да тръгнем да раждаме ей сега. А всеки ден, който устискаме подобрява нещата за тях.

За притискането на мехура и незадържането на урина - напълно съм наясно за какво говорите. Особено като ме изрита с крак точно там или се врътне в някоя завъртяна позиция долу ниско. Неприятно е, конфузно на моменти, обаче си е напълно нормална част от бременността на този етап. Ще го преживеем.

За връткането от тоновете - по гръб ли бяхте? Аз легнах по гръб (така ме сложиха в началото) и адски ми прилоша.  Казаха ми да се обърна наляво, но и бебето много се разщуря - предполагам, че позата е била неудобна и за нея, а и бебетата усещат, когато на нас ни е зле - най-малкото ускорения пулс едва ли го пропускат.

# 302
На мен също ми става зле на гръб и на тонове вече 2 пъти си лягам настрани, не е било проблем. Моя бебок също пощуря последния път и също пускахме втори път тонове, според мен реагира на звуците от машината защото бяха много силни. Важно е да се легне удобно на една или друга страна,ако не е по гръб, мен ме сложиха както исках аз.

# 303
На мен по гръб ми е супер удобно и той си кротува, но сложат ли коланите и откача ,явно просто не ги харесва 😁

# 304
Момичета, за приемането в болницата личните вещи като телефон и портмоне къде остават? Можем ли да ги вземем с нас в реанимация или те ги прибират някъде на сигурно? Знам че багажът ще отиде в стаята, в която ще бъдеш настанена след раждането, но тези стаи не се заключват и може всеки да влезе, та там не ми се иска да си оставя телефона и документите. А и ми се иска да направя една първа снимка на бебчовците и да провежда някой друг разговор.. Как става с телефона?

# 305
Мен не са ме вкарвали в реанимация, направо в стаята. Телефона,часовника и личната карта си ги намерих в шкафчето до леглото.

# 306
  • София
Mamma Leone, май зависи от мястото и ситуацията. Предишния път целия ми багаж го разнасяха с мен, включително и в реанимация. Там хич не се радваха на дълги телефонни разговори. После пък стаята не се заключваше (самостоятелен ВИП) и ме предупредиха, че много се краде и сама си нося отговорност за вещите. Така че излизах ли нанякъде, разнасях телефон, документи и портмоне с мен.
Сега в болницата, в която ще раждам, ако няма някакъв проблем, те водят направо в стаята. Предполагам, че багажът ми ще си е направо там.

# 307
Телефона последно го ползвах преди да се кача на операционната маса 😄, за да кажа на таткото, че след 15мин. може да отиде да види и снима бебето. После беше до мен на шкафчето в реанимация, а багажа долу близо до леглото.

# 308
да докладвам, момичета, при мен нещата се развиха скоростечно тази сутрин в 5 ч. Малката се изстреля като тапичка. В 34 гс се оказа 2100 реално, а я баха мерили вчера 1700.не устискахме до термина 26.8., затова я преюестиха в неонаталогията, че имаше нужда от помощ за пулното разгръщане на белите дробчета. Естественото раждане мина много добре, благодарение на доктора ми и екипа му, които ми даваха точни указания и много ме насърчаваха с нормални думи.  И така, пожелавам успех нататък по ред на номерата.
Бебешкият плач след раждането беше най-хубавият звук, който съм чувала през живота си ❤️а самото човече е най-мекото и уханно същество на света!]да докладвам, момичета, при мен нещата се развиха скоростечно тази сутрин в 5 ч. Малката се изстреля като тапичка. В 34 гс се оказа 2100 реално, а я баха мерили вчера 1700.не устискахме до термина 26.8., затова я преюестиха в неонаталогията, че имаше нужда от помощ за пулното разгръщане на белите дробчета. Естественото раждане мина много добре, благодарение на доктора ми и екипа му, които ми даваха точни указания и много ме насърчаваха с нормални думи.  И така, пожелавам успех нататък по ред на номерата.
Бебешкият плач след раждането беше най-хубавият звук, който съм чувала през живота си ❤️а самото човече е най-мекото и уханно същество на света!

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 10:51 от AnMary

# 309
Благодаря Ви,Момичета.Днес отново сме на преглед и се моля да е пораснала и да се завърти вече,а и от няколко месеца тук все като я видим все е с дупето напред и се крие балета малечка. Ще слушаме док и когато настъпи момента ще се случи, било то със секцио или естествено. 😊
Тоновете ги мерихме по груб и сякаш нямаше проблеми. 😃

# 310
Здравейте, някой знае ли каква е цената на секцио в АГ Селена, Пловдив?

# 311
  • София
Момичета, за приемането в болницата личните вещи като телефон и портмоне къде остават? Можем ли да ги вземем с нас в реанимация или те ги прибират някъде на сигурно? Знам че багажът ще отиде в стаята, в която ще бъдеш настанена след раждането, но тези стаи не се заключват и може всеки да влезе, та там не ми се иска да си оставя телефона и документите. А и ми се иска да направя една първа снимка на бебчовците и да провежда някой друг разговор.. Как става с телефона?
Много различно е организирано в различните болници. В Щерев, като раждах, целият багаж  и дрехи на родилката се оставяха в едно помещение за багаж и преобличане (нямам спомен дали тази стая се заключваше) и родилката си взимаше само телефон плюс зарядно в предродилна зала, а по време на самото раждане в родилна зала, телефонът и зарядното по спомен ми бяха в предродилна, където ме върнаха за около час след като родих. След това ме преместиха в стаята ми и някоя сестра/акушерка ми донесе багажа и дрехите, след като ѝ описах кои точно са моите. Иначе в чантата с багажа не носих портфейл - бях си взела само 20 лв., които и да изчезнат, нямаше да е драма + лична карта. Нямаш нужда нито от много пари при приема в болницата, нито от пълен набор кредитни, дебитни карти и много документи - взимаш най-необходимото, мъжът ти ще ти донесе впоследствие каквото още ти потрябва.

# 312
Здравейте, някой знае ли каква е цената на секцио в АГ Селена, Пловдив?
Здравей, мисля, че 1800лв, но не съм сигурна, има тема за Селената, там може да попитате точно.. Blush
Редактирам се:
Сега видях, че там са ви отговорили.. най-точно е на телефона както са ви казали Blush

# 313
Аз също съм в голяма чуденка какво точно става с багажа, тъй като съм планирано секцио, трябва да вляза до 13ч на предния ден. Ще ме настанят в обща стая. В деня на секциото от операционната ще ме закарат в реанимация. След 24 часа се моля да ме вредят във ВИП стая. Та къде ще са ми нещата не знам... от друга страна не мога да разбера ММ ще може ли да ме види? Как ще види бебето?
Не толкова за телефона, за киндъла ще страдам повече Grinning

Предното раждане беше в Токуда, там ме настаниха в една стая, притичах до операционната, която беше през няколко врати по коридора, от там с леглото ме върнаха в същата стая, където ми беше телефона и всичко; и вкараха ММ за няколко минути, като преди това му бяха показали бебето

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 17:47 от Kallaa

# 314
Момичета, роди се нашата принцеса. Спешно секцио. 37 седмица, 3 кг, 50 см

Общи условия

Активация на акаунт