АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 646
  • 783
  •   1
Отговори
# 195
Честити да са първите бебета на темата! Да растат много здрави и щастливи, а на мама бързо възстановяване!
Колко хубаво - вече започват да се появяват първите бебета, скоро сигурно ще има и други. А като си представя, че аз едва миналата седмица влязох в 8-мия месец и направо имам чувството, че остава цяла вечност 😁
Имам един малко странен въпрос. Случвало ли ви се е когато бебето рита по-активно да чуете звук все едно пука някое кокълче (не знам как да го обясня по-разбираеми)? На няколко пъти чувам от корема си един такъв звук и се зачудих аз ли си внушавам или наистина се чува нещо 🤔
И аз в последно време чувам такъв звук, който се чудя как да обясня, все едно нещо се пука...
Йеееей, значи има надежда да не съм тотално изперкала 😁

# 196
  • София
Момичета, бях на преглед и нещо се притесних. Бебето е 1800 г. в 33+4 г.с. - т.е изостава. Гледаха кръвоток, мериха тонове - засега добре. Защо е по-малко не е ясно, обаче трябва да наваксаме - или поне да устискам още няколко седмици да порастне. Защото се оказа, че има и изтъняване по шева на предишното ми секцио (цикатрикс) - само в един участък, но и толкова стига. За добро или зло бебето още си стои напречно/седалищно и вярно, че много опъва и движенията са болезнени, но поне за момента не оказва натиск в зоната на изтъняването.
Не знам защо в рамките на месец нещата са се влошили така - при предишния преглед и бебето вървеше няколко дни по-голямо, и шевът беше доста добре.
Утре ще пускам изследвания, колкото и абсурдно звучи почти се надявам да излезе в тях нещо - от сорта, че губя белтък и пр. - поне да знам защо бебето е мъничко и какво може да се коригира. 

# 197
В същия период и моето бебе е с подобни кг -1900гр. Това ми е втора бременност и първото ми детенце по същото време е било около 1800гр (роди се 3,070гр, 4 дни след термин). Сега обаче ми изписаха протеин за пиене и Дузофарм, за по-бързо наддаване на телесна маса на бебето, защото не се знае до коя седмица ще издържи вътре в корема.

Момичета, бях на преглед и нещо се притесних. Бебето е 1800 г. в 33+4 г.с. - т.е изостава. Гледаха кръвоток, мериха тонове - засега добре. Защо е по-малко не е ясно, обаче трябва да наваксаме - или поне да устискам още няколко седмици да порастне. Защото се оказа, че има и изтъняване по шева на предишното ми секцио (цикатрикс) - само в един участък, но и толкова стига. За добро или зло бебето още си стои напречно/седалищно и вярно, че много опъва и движенията са болезнени, но поне за момента не оказва натиск в зоната на изтъняването.
Не знам защо в рамките на месец нещата са се влошили така - при предишния преглед и бебето вървеше няколко дни по-голямо, и шевът беше доста добре.
Утре ще пускам изследвания, колкото и абсурдно звучи почти се надявам да излезе в тях нещо - от сорта, че губя белтък и пр. - поне да знам защо бебето е мъничко и какво може да се коригира. 

# 198
При мен се видя изтъняване на цикатрикса още в 22 седмица. Даже докторката която ми прави ФМ изказа предположение, че на въпросното място се държи само на перитонеум. За щастие нямам никакви проблеми, а ми се налага ежедневно да гоня и да вдигам каката, която е 12 кг. Знам, че в такива случаи е важно да не се допускат контракции, за това аз пия магнезий 3х2. Почивай повече, а бебчо ще си наддаде до раждането. Все пак да не забравяме, че измерванията от ехографа не са точни на 100% и винаги може да има отклонения.

# 199
Да, възможни са отклонения. Дано и вие успеете изтикате поне до 37-38-ма седмица.
За съжаление, аз съм на лежащ режим и изрично ми забраниха да се занимавам с по-голямото ми дете Cry хубаво поне, че има кой друг да ме отмени и да помага.

При мен се видя изтъняване на цикатрикса още в 22 седмица. Даже докторката която ми прави ФМ изказа предположение, че на въпросното място се държи само на перитонеум. За щастие нямам никакви проблеми, а ми се налага ежедневно да гоня и да вдигам каката, която е 12 кг. Знам, че в такива случаи е важно да не се допускат контракции, за това аз пия магнезий 3х2. Почивай повече, а бебчо ще си наддаде до раждането. Все пак да не забравяме, че измерванията от ехографа не са точни на 100% и винаги може да има отклонения.

# 200
Аз пък съм почти 33та и моето бебче е 1800, на мен не ми казаха да има  нещо притеснително Thinking

# 201
Момичета, извинявам се за може би тъпия въпрос, но при секцио режат ли се мускулите или се реже под тях? Не знам как правилно да си задам въпроса.. Дано някой ме разбере Joy

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 17:45 от Mamma Leone

# 202
Мускулите се отпрепарират тоест разтварят се , не се режат

Момичета, извинявам се за ми в би тъпи въпрос, но при секцио режат ли се мускулите или се реже под тях?

# 203
Мускулите се отпрепарират тоест разтварят се , не се режат

Момичета, извинявам се за ми в би тъпи въпрос, но при секцио режат ли се мускулите или се реже под тях?

Веси, ти току що ми спаси живота! Hug

# 204
Момичета, случва ли ви се да ви се стяга корема и все едно става на топка? Днес го забелязвам от 2-3 часа, периодично ме стяга , без да ме боли, но малко ме стресира.

# 205
И защо те стресира, съвсем нормални, подготвителни контракции.

# 206
Момичета, случва ли ви се да ви се стяга корема и все едно става на топка? Днес го забелязвам от 2-3 часа, периодично ме стяга , без да ме боли, но малко ме стресира.
Да, по поне 10 пъти на ден. Това са подготвителни контракции. ✌

# 207
Здравейте. Само че станаха през 3-4 минути и дойдох на тонове и се оказа, че са си регулярни, без болка. Оставиха ме на системи.Така че при най-малкото съмнение- най-добре на лекар.

# 208
Момичета, от коя г.с. започват да се мерят тоновете?

# 209
Zarinkata, почивай и слушай лекарите, ще се погрижат за вас!

ESTER., доколкото съм чувала от 36г.с. ако няма проблеми, при близнаци - 34г.с. Ако има някакви притеснения, може и по-рано. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт