АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 642
  • 783
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момичета, от коя г.с. започват да се мерят тоновете?
В болницата, в която аз се следя, тоновете започват да се мерят след 28 г.с. В други болници и при други лекари практиките са различни. Проследяващият АГ би трябвало да каже кога иска да направите първите тонове.

# 211
Прегледа ми е на 15-ти, ще питам задължително. Тогава ще съм в 34г.с.

# 212
Здравейте. Само че станаха през 3-4 минути и дойдох на тонове и се оказа, че са си регулярни, без болка. Оставиха ме на системи.Така че при най-малкото съмнение- най-добре на лекар.

И аз съм в болница заради такива контракции трети ден, първо започнаха по начесто, прегледаха ме, биха ми инжекция и си ме пуснаха, но след два дни прокървих... и ме приеха за системи. В 32ра седмица съм, казаха, че имам леко скъсена шийка, но нямам отлепване на плацентата. От тук нататък само ще лежа, единствено ми дават да ставам до тоалетна😕

# 213
Zarinkata, Dayane, успех! Щом сте под лекарско наблюдение вярвам, че ще се оправят нещата е ще устискате бебоците до правилния момент!
Аз сега се връщам от ФМ, 32+1 съм. Младежа си върви големичък - 1980 гр. Каза, че върви с една седмица напред. Всичко иначе му е на ред, много шаваше и едвам му хвана някои мерки.
На мен от снощи ми опъва много здраво корема ниско долу. Едвам се навеждам, а не знам как ще се оправям с каката. Питах за стария цикатрикса (предполагам, че опъването идва от там), но всичко изглеждало на ред.

# 214
Момичета, от коя г.с. започват да се мерят тоновете?
Моите вчера бяха след 2 седмици сме пак, тога ще обсъдим раждането ако не се роди до тогава ☺️🤣😄 че като гледам  това е 5-тата мама която е родила от август месец 😍

# 215
  • Varna
Аз минах на тонове този понеделник за първи път 33+3.

# 216
И при мен док. ми каза да започвам с тоновете от 34 седмица.

# 217
Аз съм в 35 седмица и днес бях на тонове. С тях всичко е наред, но бебче върви вече 2 седмици напред. Сега е 2900 гр. Другата седмица ще видим колко е дръпнал. Принципно искам да раждам нормално и ще я питам ако стане много голямо какво ще правим... Май няма да си дочака термина младежа🙄

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 21:14 от littleBIG

# 218
Момичета, как смъквате кръвно? Моето в момента е 134/80. Не е най-високото, но все пак е високо и ми е доста зле. Все едно цял ден съм заспала, а и очите са ми избистрени и лъщящи. Отделно ми е толкова топло, че не се отлепям от вентилатора. Не съм яла нищо сладко, тестено или много солено. Ядох само диня, печени чушки с извара и яйца + 2 филии пълнозърнест хляб без брашно. С динята прекалявам ежедневно, но не вярвам да качвам от нея?!? Не съм питала гинеколожката какво да правя в такива моменти, а ми е неудобно да и звъня сега. Има ли нещо безвредно, което мога да направя?

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 23:01 от Mamma Leone

# 219
Mamma Leone, до колкото знам масаж на клепачите понякога помага. Според мен обаче е твърде вероятно динята да е причина за повишаване на кръвното (нали е предимно вода), особено ако организма ти по-трудно изхвърля водата. А и жегата сигурно допринася. 

# 220
  • Варна
Момичета, кка смъква те кръвно? Моето в момента е 134/80. Не е най-високото, но все пак е високо и ми е доста зле. Все едно цял ден съм заспала, а и очите са ми избистрени и лъщящи. Отделно ми е толкова топло, че не се отлепям от вентилатора. Не съм яла нищо сладко, тестено или много солено. Ядох само диня, печени чушки с извара и яйца + 2 филии пълнозърнест хляб без брашно. С динята прекалявам ежедневно, но не вярвам да качвам от нея?!? Не съм питала гинеколожката какво да правя в такива моменти, а ми е неудобно да и звъня сега. Има ли нещо безвредно, което мога да направя?
Чувала съм, че краката се потапят в топла вода . Аз пия Допегит за кръвното, иначе странното е , че и  от 3в1 на мен леко ми пада Flushed

# 221
  • София
Момичета, как смъквате кръвно? Моето в момента е 134/80. Не е най-високото, но все пак е високо и ми е доста зле. Все едно цял ден съм заспала, а и очите са ми избистрени и лъщящи. Отделно ми е толкова топло, че не се отлепям от вентилатора. Не съм яла нищо сладко, тестено или много солено. Ядох само диня, печени чушки с извара и яйца + 2 филии пълнозърнест хляб без брашно. С динята прекалявам ежедневно, но не вярвам да качвам от нея?!? Не съм питала гинеколожката какво да правя в такива моменти, а ми е неудобно да и звъня сега. Има ли нещо безвредно, което мога да направя?
Канела и чесън помагат при високо кръвно, но действат по-скоро превантивно. Може и от жегите да е. Пий много вода, също помага за сваляне. Задължително се чуй с АГ обаче. Високото кръвно не е шега работа при бременност, още повече щом ти е зле. Обикновено изписват Допегит.

# 222
  • София
Mamma Leone също става един лимон изстискан с една чаша вода...скъсваш се да пикаеш,но действа добре на кръвното.
Ако продължаваш да го държиш високо или звъниш на АГ спешно да ти каже какво да пиеш или газ към болницата.

# 223
Не е толкова восоко, но зависи какви са ви стойностите. Вземетв си допегит и като се вдигне над 120 изпиите едно.

# 224
Хапнах канела и взех обезводняващо хапче, защото най-вероятно съм задържала вода от динята. Доста по-добре съм вече.
Благодаря ви! Hug

Общи условия

Активация на акаунт