АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 674
  • 783
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Подуването засега го овладявам и подозирам, че е повече от жегите, отколкото от бременността. Единствено нощно време взех да си свалям халката - не знам защо тогава пръстите ми отичат.
Някой по-напред беше споменал за магданоз - само да кажа, че едно време съм го пила на чай за предизвикване на менструация (поне при мен действаше безотказно), та не знам колко е безобиден в концентрирани количества при бременност.

Нещо хич не съм във форма последните два дни. Коремът ме боли - долу ниско опъва, отстрани също, особено при движения на бебето. Като лежа настрани - боли, по гръб не мога да легна - хем не бива, хем ми става лошо (при меренето на тонове миналата седмица почти припаднах от тази поза). Контракции уж не са - или поне много се надявам. Чат-пат коремът ми се стяга от безболезнени контракции, тях си ги разпознавам и засега не ме притесняват. Уф, помрънках си.

# 241
Здравейте, момичета Simple Smile
Аз днес откривам сезона на Девети месец! УРА!
Мога доста да се оплаквам, но няма. Сега тъкмо започнах да си подготвям багажа за болницата. Вече доста се вълнувам. Всеки ден очаквам някоя мама да се похвали  с бебе Simple Smile

# 242
И аз съм вече в 9ти. Чета юлските,които започнаха от средата на Юни да  раждат и аз просто очаквам всеки момент да си започне. Хихи ем ми се ражда вече,ем не. Някви супер смесени чувства имам хаха.

# 243
Здравейте, искам да попитам в тази жега дали трябва да се купи овлажнител/ йонизатор за въздух за стаята, където ще спи бебето? Знам, че зимата със сигурност трябва. Благодаря!

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 14:17 от mimoza23

# 244
Здравейте, искам да попитам в тази жега дали трябва да се купи овлажнител/ йонизатор за въздух за стаята, където ще спи бебето? Знам, че зимата със сигурност трябва. Благодаря!

Защо зимата със сигурност да трябва? Аз например съм без климатик. На централно отопление. Слагам малко вода в една метална чашка, която е към радиаторите и така се овлажнява въздухът.
А сега лятото, т.к. живея до гората е даже влажно в нас понякога. Не ползвам климатик, понеже е сенчесто и прохладно.
Искам да кажа, че не за всички е задължително,
особено ако не са на климатици.

Йониаторът е нещо друго. Аз лично имам един, който е от детството ми и работи безупречно. Като цяло е нож с две остриета. Много внимателно прочетете как се използва, защото в много запрашена среда /каквато е градската/ има и отрицателен ефект. В гугъл има много информация.

# 245
  • София
Дали ти трябва овлажнител може да разбереш, като си купиш метеостанция и измериш влажността в помещенията, където ще отглеждате бебето. Няма такова нещо като задължително да трябва овлажнител. На много хора им се налага да мислят за влагоуловители, а не за овлажнители.

# 246
Привет от мен, днес бях на преглед и ми връчиха документите за раждане, 45дневния и ми казаха да си избирам дата за секцио в началото на август 😊 а младежа уж все голям вървеше и сега нещо ми малее 😁 в 34 + 3 е 2500кг... другите мамчета, които вървяха напред вашите колко са сега ?

# 247
Моя звяр миналата седмица в 34 г.с. беше 2.750 ,на преглед съм на 18-ти и ще видим дали ще минем 3 кг

# 248
Привет от мен, днес бях на преглед и ми връчиха документите за раждане, 45дневния и ми казаха да си избирам дата за секцио в началото на август 😊 а младежа уж все голям вървеше и сега нещо ми малее 😁 в 34 + 3 е 2500кг... другите мамчета, които вървяха напред вашите колко са сега ?

А на теб кога ти е терминът? Не мога да те открия на 1ва страничка с датата. Тоест, колко по-рано ще е секциото?

# 249
Здравейте. Бях писала преди време за моите проблеми със стафилокок ауреус и гъбички във последната микробиология. Вчера пуснах нови изследвания да видим дали са се повлияли от лечението и днес резултатите са, че гъбите и стафилококите ги няма, но има единични колонии нова бактерия klebsiella pneumoniae. Утре ще излезе антибиограмата и сигурно пак ще се пие антибиотик.

# 250

А на теб кога ти е терминът? Не мога да те открия на 1ва страничка с датата. Тоест, колко по-рано ще е секциото?
На 17ти август е. Ще е около 2 седмици по-рано.

# 251
Моето секцио, живот и здраве, ще е в 37+5 (другата седмица Simple Smile ) В 35 седмица беба беба я измериха 2,900 кг.

# 252
Моето секцио, живот и здраве, ще е в 37+5 (другата седмица Simple Smile ) В 35 седмица беба беба я измериха 2,900 кг.
Малеее, как другата седмица, кога стана времеее? 😐

# 253
Някой друг ще се мъчи ли естествено, или ?

# 254
  • Варна
Привет,
Аз съм за естествено, ако няма проблеми. Утре съм на преглед при лекарката, която съм си избрала за раждане, а петък при следящия.

Поздрави и леки последни седмици ♡

Общи условия

Активация на акаунт