С какво ви дразнят свекървите? – 111

• 32 076
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Дени,
Скрит текст:
тези дни ще излезе класирането и всичко ще приключи официално. Но тя изкара доста високи оценки (92 и 94) и не мисля, че ще има проблем да влезе още на първо класиране където е избрала. А аз ще дам купон, че съм се отървала от тая малоумна истерия.

# 586
  • София
Баща ми е от горнооряховско и моите братовчедки викали така на баба ни - маминка. Те си бяха гъсти, тя ги е гледала, докато мен и брат ми - инцидентно.
Но тя изкара доста високи оценки (92 и 94) и не мисля, че ще има проблем да влезе още на първо класиране където е избрала. А аз ще дам купон, че съм се отървала от тая малоумна истерия.
Забравяш кандидатстването за висШо или ще учи извън България?

# 587
Това с имената съм го изживяла и аз. 😀
Майка ми много се дразнеше на свекърва си, че ми казва Ивка, селско й било 😀. Мен не ми е пречило, само мразех да ми викат Иво( по- старите учителки), но то така е обръщението 😀
Моята свекърва казва на детето Моника, а тя е Симона 😂🤪

# 588
Къде е Симона, къде е Моника. Някой много забравя🤨

# 589
Сигурно, защото и на двете им казват Мони.

# 590
И аз така си мислех, но все пак за мен са различни имена. Нищо, де, не ме е дразнило това, тя рядко ползва Моника 😀

Дени Мени, свеки няма как да забрави името. Аз на никого не казах до последно какво съм избрала, но тя в деня на секциото е сънувала, че така ще я кръстя! 😀😀😀😀

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 14:55 от Ива Кръстева

# 591
Това с мамосването на детето може да е характерно за религията - видях, че мъжът на авторката е мюсюлманин, така че може да е нормално да се мамосва синът на сина. Не вярвам да е тенденциозно, защото бабата е по' майка от майката. Правилен е коментара, че не се мамосват деца, които не ги обичаш, както и ти е трудно да кажеш "мамо" на свекървата. Та може да е добър признак това мамосване.

# 592
Това с мамосването на детето може да е характерно за религията - видях, че мъжът на авторката е мюсюлманин, така че може да е нормално да се мамосва синът на сина. Не вярвам да е тенденциозно, защото бабата е по' майка от майката. Правилен е коментара, че не се мамосват деца, които не ги обичаш, както и ти е трудно да кажеш "мамо" на свекървата. Та може да е добър признак това мамосване.

Мамосването няма нищо общо с религията..
Мамосват и вярващи и религиозни и атеисти..

Аз съм се забелязала,че мамосвам бебета и животни..
И то не всяко,а тези които много ме разнежват и умиляват.

п.п.Което напоследък все по-често взе да ми се случва и си викам ;"Какво,остаряваш.."

# 593
  • София
Посланието е важно, разбора се.
Ако някоя ми мамосва детето, като му говоря, ще казвам "иди почерпи прабаба си". Хората имат една майка, затова съм и против мамосването на тъщи и свекърви. Което май вече не се среща толкова често, де. Отминало му е времето.

# 594
Мисля, че Уиш има предвид седмокласната истерия като леко излишна.
В 12 клас е по-важно.

# 595
Забравяш кандидатстването за висШо или ще учи извън България?
Не, то не е такъв дерт.
Скрит текст:
На изпит за университет можеш да се явяваш 9818291283 пъти, а на НВО след 7 клас- един единствен път. Когато кандидатстват за уни, вече са дърти, а сега в 7 клас, тя е на 13 години, т.е. борбата ми е за среда, защото тийновете не слушат нито мама, нито даскалите, а се водят от акъла на себеподобните. Та зор е да се закачи за среда от себеподобни. Като кандидатства за уни, е голям човек, все ще се оправи.

С Вероника съм абсолютно съгласна, че истерията, създавана от една-единствена дата за НВО е малоумна. Недай Боже точно в този ден да оперират детето по спешност от апандисит например и трудът му отива по дяволите, а то заминава евентуално в Бузема.

# 596
  • София
А, голям човек... Макар че си зависи от конкретната личност, но моята дъщеря беше абсолютна шматка на онези години.
Справи се, но ако й се налагаше успоредно да работи и учи/кандидатства - не я виждам

# 597
Посланието е важно, разбора се.
Ако някоя ми мамосва детето, като му говоря, ще казвам "иди почерпи прабаба си". Хората имат една майка, затова съм и против мамосването на тъщи и свекърви. Което май вече не се среща толкова често, де. Отминало му е времето.
О,снахата ,не само,че хич не държа да ме мамосва,но и съм категорично против.
Ама от сега се моля на Господ да ме предпазва от дълбоки беди,че да не взема някой ден да изтърва някое "мамо" към внучето, снахата да помисли,че искам да ѝ иззема функциите,и да ме намрази ..(пу,пу,три завъртания на пета и шепа сол през рамото:))

п.п.Иво е мъжко име,как може да се обръщаш към момиче така?Егати даскалите са били..

# 598
Ами, това Иво  са го ползвали най- вероятно като Пено, Маро и тн. 😀
Лошото е, че учениците бързо разбират, та и те почват така. 😜

# 599
  • при късмета
За всички женски имена обръщението завършва на "о". В училище едно време, поне в началото, всички учители така се обръщаха към момичетата. Драгана- Драгано, Лиляна - Лиляно и т.н. Отдевна се избягва това, но преди си беше правило

Общи условия

Активация на акаунт