Юбилейна гореща НЕМСКА тема- 200 !!!

• 26 368
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Немция
За мен проблемът с религиите е, че делят хората- ти си такъв, а ти онакъв. Wink Колко войни и колко омраза има на такава основа.
Иначе начинът, по който тази материя се поднася на децата тук е лесно разбираем и увлекателен, и не опира само до Бога, говори се за добродетели, за различни ценности. Доста детайли в християнската история ми бяха неясни, покрай децата се образовах. И още има какво да се научи.

# 61
  • в сърцето на един мъж...
Учителят по музика и ръководител на хор класа не ни е питал за репертоара на коледния концерт Simple Smile Но беше толкова хубав и задушевен, че му прощавам това малко отклонение Simple Smile
В репертоара им имаше френска песен, унгарска, има модерни, популярни песни, както и религиозни. До сега не са били тормозени да учат нещо, което не им харесва. Едните си имат часове по религия, другите етика и толкова. Живея все пак в най-силно католическата провинция в Германия, но никога и никъде не съм видяла натрапване на религия или разделяне по религиозен признак. Обикновените хора се държат нормално с "друговерците".

# 62
Ох, Check Please,
Защо засегна тази тема с религията? Тъкмо си бяхме затънали в немска идилия (китни градове и квартали само с немци), био-мио храни и абитуриенски балове. А сега: как така хоровете пеят известни по цял свят религиозни песни (писани най-вероятно от най-известните немскоговорящи композитори), как се справяте с многонационални класове и т.н.
Какво стана с Klasssenfahrt-а? Успяхте ли да се разберете с училището?

# 63
Deni, 😂.

Нищо не сме се разбирали с училището. Платихме и казахме на девойката да си натиска парцалите, да играе мини голф  като е нужно и да си повтаря, че малко остава.

# 64
  • Germany
В гимназията на големият ходят на църква преди Коледа и за края на учебната година, но не е задължително и той не присъства. Малкият тази година е в частно религиозно училище и имат всяка седмица молене... Догодина ще си ходи на етика в гимназията на брат си. Аз също смятам, че религията няма място в училище, но когато е пожелание, не ми пречи.

# 65
  • Берлин
Аз пък мисля,че има. Но единствено с образователна цел. Ако имах учебик,бих искала там да е научил какво стои в основите и общата идея на различните религии. Част от общата култура е и това. Всяко натрапване и насилване обаче ми е неприемливо. За пример- кръщенките в Бг за мен са си чисто насилие. Когато детето се превърне в отговорен и мислещ човек,да си избира вяра и църква,ако поиска.
Любопитството ми към света е в основите на толерантността ми и приемането.

# 66
Check,
Може пък да й хареса там, нищо че сега не иска.

Мони,
Ако в училище имаше православна религия, щях да напиша децата на нея, ама няма. Така че си ходят на етика. То религията да ми е проблемът.  Моят прекрасен син такива прекрасни оценки има в свидетелството си, че не знам, какво да го правя. Колкото сестра му е ученолюбива и дейна, толкова него го мързи за трима.
В предмета етика се учи и за различните религии, не само какво е приятелство, истина и т.н.

# 67
Да, по етика учат и за религиите и то в подробности. Смятам го за много полезно.

Дени, и аз имам един такъв индивид. След като опитах всичко, за да му въздействам, сега съм го оставила да се справя сам и докъдето го докара.   Дано си намери пътя.

# 68
При нас индивидът е 3 клас. Догодина 1 срок му е важен, защото с него се кандидатства. Преди 2 месеца след великденската ваканция паралелката му беше разформирована,  децата разпределени в другите две паралелки, класната пратена в друго училище. Сега успехът по немски е паднал с 1 единица, поведение и работа в клас също. Гимназията става мираж, дори не знам дали и частни уроци ще помогнат. И всичко това, защото го мързи. Ако става въпрос за футбол - там няма мързел, слуша треньора и е супер.

# 69
Аз имах един такъв мързел - номер 2 караше по наклонената плоскост, докато не се наложи да повтаря. В 7 клас завърши с не помня вече колко mangelhaft и имаше коментар от класната му, че според негови учители на Lehrerkonferenz мястото му не било там.
Леле, като го хвана гордостта тва хлапе, че като си стегна задника сам и си впрегна ръкавите и телешкия инат, вече 3 години им доказва, че мястото му е там. Завърши 9 клас само с 2 и 3, даже тук-таме и по някое 1 се мята за цвят.
Така, че не знаете какви изненади се крият в някои деца.

# 70
Нашият мързел е в 9 клас. Дали ще мине в 10-ти не е ясно. В гимназия с мързел е трудничко.
По другите фронтове резултатите му отлични.  В училище е пълна скръб.

# 71
Момичета,а поръчвате ли си български книги и от кой сайт доставят до Германия и за колко пари? Book

# 72
Аз само електронни от Бард поръчах, но после се оказа, че не могат да се четат на Киндъл, а само чрез приложение на Бард, т. е. през телефон. 😏
Да са живи и здрави момичетата от съответната тема във форума. 😊

# 73
Аз четец още не съм си купила,защото нямам и понятие какъв точно... Някой ако може да ми даде съвет ще бъда благодарна! Hug

# 74
Не си поръчвам. Купувам си като се прибера всяка година. На бабите поръчваме книги, които искат децата за подаръци.

Общи условия

Активация на акаунт