Юбилейна гореща НЕМСКА тема- 200 !!!

• 26 378
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Голямата е абсолютен книжен плъх. Изчете де що имаше детска книжка в домашната библиотека, тези на български и ги четях аз, после се опитваше и сама, но ѝ е по-лесно да чете на немски. От 5 г има киндл и чете само на него. Много любима ѝ беше Корнелия Функе, после изчете целия Хари Потър, последваха го Игрите на глада и Дивергенти *намирам за тъпо, че няма качествен превод на български, немското заглавие е Предопределението. Преди матурите чете Песен за огън и лед, не знам до коя книга е стигнала, че имаме всички излезнали.
Големият не четеше доста време заради дислексията, но като се стегна по едно време и започна да чете направо кримки и екшъни, та омете всичко на Лъдлъм из къщи. Хари Потър каза, че му е скучен.
Малкия в момента се мъчи с ХП - вече е на 3 книга, като преди това изчете и той детските книжки, като най-любими му бяха на Астрид Линдгрен.
Аз на немски чета само специализирана литература, художествена си свалям от Читанка, вече имат и телефонно приложение, което ме кефи и си чета от телефона, за да не вземам киндл на щерката. Пренесох и съм поръчвала доста книги. Ползвах за доставка Хеликон и още една онлайн книжарница, но сега не се сещам точно името ѝ.

# 91
  • В страната на мечтите
Аз си нося от БГ, когато смогна да си купя, иначе си свалям много от Читанка и си чета на телефона. Стор бг мисля, че изпращат в чужбина, ММ веднъж поръчва, но беше отдавна.

# 92
Вечерница,
От къде се сваля приложението за телефон на Читанката?

# 93
Вечерница,
От къде се сваля приложението за телефон на Читанката?
В google playstore го намерих.

# 94
Благодаря, ще потърся.

# 95
  • В страната на мечтите
Аз ползвам AlReader, много ми е удобен и отваря всякакви формати ( в Читанка има различни формати за сваляне, аз тегля винаги fb2)

# 96
Момичета,а имате ли опит с правните застраховки и къде сте ги правили?

# 97
Сравнявахме различни правни застраховки онлайн, избрахме една с добро съотношение цена-покритие и с добри отзиви на потребители и я сключихме онлайн. Потрябва ни веднъж и се оказа, че не покрива баш нашия казус,  но ми хареса бързата им реакция,  лесния достъп и чудесното им отношение.
Сайт за сравнения https://www.check24.de/rechtsschutzversicherung/   . Четете подробностите и малките букви!

# 98
Аз също гледах този сайт,но офертите са сходни у само се обърквам! Joy

# 99
Аз на офертите на chech24 изобщо не вярвам откакто си избрахме доставчик на ток чрез тях. Нищо от офертата, която приехме не кореспондира с договора, който получихме от действителния доставчик. Да не говорим, че имаше включен бонус, за който доставчикът нищо не знаеше, а като попитах check24 ми отговориха, че ще пратят гутшайн за хотели. В офертата пише, че до 60 дни ще преведат бонуса и нищо за хотели не пише. Пратиха гутшайн за 40 вместо за 200. Добре че доставчикът на ток (BEV) в крайна сметка фалира. 😂 Сега пък имаме писмо от синдика им да платим 94 евро за период от 15 дни, за който период въобще не сме имали отношения с тях и сме платили на друг доставчик. И със SKY имахме проблем, защото се направиха на неразбрали, че имат кюндигунг от нас. Адвокат ни изпрати писмо, че дължим към 80 евро, която е за такса от 9.90 плюс глоба и адвокатски разноски. Препратих му имейла, с който SKY потвърдиха получаването на кюндигунга и датата, от която не сме им вече клиенти. Адвокатът ни се извини.
Въобще забелязвам, че тук много доставчици на услуги и продукти я карат на принципа "ако мине номерът". Сега например чакам сим карта на Лебара поръчана и платена на 17 юни. Никой не вдига телефон и не отговаря на имейли.

# 100
Чек, ние се разминахме с BEV  на косъм, изхвърлиха ни като клиенти, защото забележете - не сме плащали веднъж навреме. Стана точно преди да фалират. Слава Богу, ни платиха бонуса за нови клиенти и ни върнаха и надплатената сума.
Аз в чек24 не гледам винаги коя е най-добрата оферта, а ровя из малките буквички, щото веднъж го ядохме и пихме с една автомобилна застраховка през тях букната.

# 101
Хубаво че сте се разминали. Хазяйката ни още има да взема от тях 5-600 евро надплатени, за бонуса хич и не мечтае. И ние би трябвало да сме надплащали, но засега само искат още пари за несъществуващи услуги. Датата на договора ни е от 15-то число, синдикът ни убеждава, че е от първо, нищо че аз го имам на хартия. 😂 А сумата как я е измислил, нямам никаква идея.

# 102
  • Немция
Един въпрос към майките с по-големи деца в гимназия- известно ми е, че в 5 и 6 клас децата са в пробен период дали се справят с учебния материал в у-щето. Колко деца се е случвало да отпаднат до 7-ми клас, във  вашия случай?

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 12:02 от Бибит

# 103
Бибит, много зависи от това колко оценки са mangelhaft.
Затова решават на Lehrerkonferenz - според участието им в час, дали са с написани домашни, дали си носят всички материали. Ако тези оценки са добри, това се взема под внимание и се дава шанс. Ако не - шат на патката главата.
Един пример от тази година - на моите съседи момчето в 5 клас завърши с 5 по мате, немски, био и история. Заради липса на участие в час, нередовно носене на домашни или ненаписани домашни, решиха на конференцията, че не му дават шанс да продължи и ще повтаря.
Родителите му все още  не са решили дали ще остава в гимназията да повтаря или ще го местят в Gemeinschaftsschule.
С по една оценка 5 по основен предмет и по друг предмет, но останалите оценки са качествени , пускат нагоре.
Да допълня - отпадат не повече от 2-3 деца.

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 12:31 от Вечерница

# 104
Бибит,
От класа на дъщеря ми равносметката е около 7 деца за 5 и 6 клас общо. Но според класната това е изключение, обикновено са по-малко. В 5 клас бяха 5, в 6 може би 2. 

Общи условия

Активация на акаунт