Парфюмни размисли и страсти - 227

• 53 418
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Klodilia, не е Ароматикс. Доста по- малко алдехиди имаше. Вероятно ще си остане загадка за мен Joy Ще видя тези на Сисли, само поименно ги знам. А и има вариант на чужда кожа да е нещо, което изобщоне предполагам. Има такива кожи, които преобразяват неузнававмо парфюмите. Мерси за предложенията Flowers Hibiscus
От преди 7-8г. Не е чак толкова отдавна, вече бяха направили новите версии на по- старите генерации

# 586
  • София
О, за нищо, дано го намериш, щом не е толкова отдавна това преживяване, но наистина трябва да се има предвид фактът, че кожа с кожа не си прилича. Тъкмо покрай тестовете може да откриеш нещо ново, което да ти допадне. Flowers Four Leaf Clover Преди време имах мостра от Vero Profumo Mito, който е издържан точно в тази стилистика - класически, силно зелен, шипровеещ. Трябва да допроуча останалите неща от марката, хубаво се подсетих сега от този разговор. Flowers Hibiscus

# 587
  • някъде под слънцето...

Даже от години издирвам един шипър, който беше напръскан на моя преподавателка и беше изпълнил цялата 272-ра аудитория. Но не я питах, щото имахме изпит и реших да не реши, че се подмазвам. Мислех, че е Miss Dior, но се оказа, че не е. Знам, че е сравнително известен, не е някое зсбутано нишово творение и че няма сладост в него. Не е и Knowing.
Като върл шипроман ме хвърли.в чуденки.
Шипър , който да изпълва аудитори и да няма нищо сладко...
Способността да изпълват помещения от страите шипри освен Аеоматикс Екиксира има Палома Пикасо, Фам и Мистерията на Роша , Митсуко , Хабанита, Черната Магия, Гучи 3.....

Лунната нощ на с
Сисли е сравнително нова(2007), и е сладка.
Нощната вода не е толкова мощна
Мис Диор също е е сух шипър но няма  потенциал да изпълни цяла стая.
Дай жокер

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 21:11 от sl

# 588
Хах, и аз съм в чуденка с този шипър. Стана ми много любопитно. Да не е някой от Адиктите, те са шантави и обсебващи.

И понеже сме на вълна лека, тежка артилерия, разтрояване на тема парфюми.
Нали казах, че аз нищо на Готие на понасям. Ами, вчера фъснах в мола нещо, което ме гътна от кеф. Беше някакъв Classique Eau Fraiche, който убийте ме не помня точно като флакон.
Но поръчах това: Classique Wonder Woman Eau Fraiche -https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique-Wonder-Woman-Eau-Fraiche-43711.html

Което май си беше това: https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique … dition-48897.html и е перфектна свежа дълготрайна закачлива сладост за лятото.

Но да видим и жената-чудо как ще се представи.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 21:30 от Базила

# 589
Здравейте парфюмни маниаци!
Бял парфюм имам само НР пюр  муск. Прозрачните,  или тези с бели опаковки не ги броя.
Аз съм се поспряла с купуването този месец.
Имам нова любов - Tom Ford fleur  de  portofino. Мъжо не го понася, но аз го обожавам. Друг не ми се носи, ама слагам и други, кво да правя при тази цена - пазя си го. Нямам идея какви са съставките, но е много мой. Има проблем с трайността- само два-три часа. Някое другарче тук има ли го? Да напише нещо за него, би ми било безкрайно  интересно, видян през друг нос.😋
Морето изкарах предимно с момичето, което може да прави всичко. Неочаквано този парфюм дойде при мен, без да го познавам, но ми беше много добър приятел със 70 те си милилитра и морските спомени, които ми  подари.
Преди малко ей така за настроение извадих пюр пойзън еликсир. Скромно фъс с помпичката, че са останали 10 мл.от преди 20 години. Еми красота, бях го забравила това мощно чудо на парфюмният гений. Уникален във всяко едно отношение, ще се събират пари май и за него.
Въртя си три- четири парфюма, не ми се носят ни обувки, ни скандали  ни шанели, ни герлени, ни чудеса...😁

# 590
  • София
Еми не мога да описвам аромати като вас, момичета. За мое огромно съжаление : )))
Не прекалено сух, нямаше сладост, но не и съвсем режещ и остър като Silences Jacomo, стоеше като цветен шипър и имаше съвсем малко алдехиди (аз тях в шиприте ги усещам много неприятно).
Митсуко, Ароматикс, Magie noir и Мис Диор със сигурност не са.
Не знам друго какво да кажа Laughing Не са Адиктите :Д

Жената харесва Miss Dior Cherie и Уикенда на Бърбъри Joy Много пъти е идвала с тях и ме хвърли в джаза с този другия, ама така е, който е срамежлив. Ама много разсейващо, но и опияняващо беше. Най- хубавият ми изпит. Laughing
А нещо интересно- аз бях с Eden. Онзи го помете. Ама и аз не задържам аромати върху себе си. Беше зимната сесия, демек февруари. Не знам какво беше това чудо.

# 591
Да не е Кабошар? Майка ми го носеше много и в хладно помещение не е скромен. Наскоро си разравяла шкафовете и ми донесе няколко съкровища от 70 - те, между които и запечатана кутия Кабошар. Отворих я в къщи и голяма радост падна, свекърва ми беше на гости и почти се разплака. Обещах да и отсипя малко, защото новият нямал нищо общо с него. Аз не съм го срещала, но видях реклама на нов, розов Kабошар:https://www.fragrantica.com/perfume/Gres/Cabochard-Ch-rie-55532.html, и се чудя дали го има някъде за проба. Ковачева, Йоан - Владимир, благодаря за хубавите ревюта! Точно Portrayal Woman, проучвах, засега чрез отзиви и мисля, че би ми допаднал, харесвам много доминиращо елеми. Дали го има за проба вече?

# 592
  • София
Кабошар съм го пробвала само новия (не този розоеия), не знам как мирише винтидж версията. Много е горчив.

# 593
Питала съм веднъж една дама, с която се бях срещнала служебно,  кой е парфюма ѝ. Много, ама много ми беше харесал. Midnight poison беше. Тогава не го познавах и директно си го сложих в Желани. И до днес го нямам, пробвала съм го много пъти, не ми харесва как ми стои, дори и на блотер не ми харесва...Сигурна съм, че и на вас ви се е случвало. Та, силно се съмнявам, че ще го откриеш, The Catcher in the Rye.

# 594
Кабошар е любимият парфюм на майка ми. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 595
  • София
Да, най- вероятно дори да го намеря, изобщо няма да ми стои или хареса.

# 596
А Веселата Тубероза на Guerlain е вълшебна....някой поразносвал ли я е по-дълго да сподели мнение.От всичко ,което пробвах преди дни само тя и La Belle останаха на кожата ми дъъъълго време.
Червеният Бушерон е приказка,но след час няма никой на кожата...

# 597
  • Sofia
Кечър, аз бих й звъннала ако имам координати. Ще ме е срам, ама ако толкова ме гложди, ще преглътна срама и ще й звънна, за да питам. Това си е жив комплимент, аз бих се зарадвала ако някой ми звънне и ме пита. Grin

# 598
  • София
Е да бе, аз на място не я питах, ще звънна. Не съм такъв човек Joy
И аз бих се зарадвала, но аз си знам парфюмите, повечето хора на "абе какъв беше тоя шипър преди 7-8г." ще те гледат като извънземно. Blush

# 599
  • Бургас
Червеният Boucheron е невероятен скъпо ухаещ разкош с трайност при мен над 8 часа на кожа.La Belle на мен ми харесва много,но се отказах от покупка.

Общи условия

Активация на акаунт