Отговори
# 225
  • Пловдив
Натали, все пак не каза как ще се сложат граници и правила, както и да се наложи спазването им след като основната фигура, бащата, няма интерес да го прави, защото "децата са женска работа".
Ама всичко до тук ясно. Обаче на така описания баща да се напъва да му ражда още деца..... Много глупаво, много.

# 226
Натали, все пак не каза как ще се сложат граници и правила, както и да се наложи спазването им след като основната фигура, бащата, няма интерес да го прави, защото "децата са женска работа".

Точно и конкретно не мога да кажа схемата, по която би могло да се случи, понеже всяко семейство е различно. Затова посъветвах авторката да ги събере и да постави картите на масата. В зависимост от това как протече разговорът, ще взема решения за напред.
Ако са съгласни да има правила, дискутират се, въвеждат се и се спазват. Ако ли не - ще трябва тя да си помисли какъв е следващият ѝ ход.

Идеята на Тайс за завеждане на дело никак не е лоша идея.

512 , ами, учи се уважението, да. Никой не се е родил възпитан. Проблемът тук е, че това дете дълго време е неглижирано и оставяно да си прави, каквото иска, защото е наранено от развода.
И защо авторката да не иска послушание? Нещо лошо ли има в послушните деца?
И да, когато живее при баща си и нея, ще спазва правилата и на двамата, защото тя не е натрапница, домът е и нейн. Както казах и по-назад - нито един от двамата не е длъжен да обича другия, за каква любов ми говорите?!? Трябва да се уважават и да намерят начин за съжителство.

# 227
Tays, това за установяване на правата и режим на контакти го пея откакто сме заедно, защото мен такива неясни работи адкси ме изнервят. Мъжът ми не иска. Майката, кой знае защо, също. Като че ли и двамата не искат да си "набутат" отговорността за него до 18 и продължават да се надяват, че някой друг все ще им върши работата, или аз, или някоя баба ...

Не мисля също, че при живи родители е възможно осиновяване, тук не е като на запад и в Щатите. Дори да беше законово опция, не мисля, че ще го направя.

# 228
  • Пловдив
При живи родители е възможно осиновяване, родителите подписват отказ от родителски права и се осиновява. Има и разни по-мъгляви варианти като "непълно осиновяване", ама е нужен адвокат.

Пак питам - след като очевидно бащата това си дете не гледа/възпитава ти как искаш да раждаш още?

# 229
Tays, това за установяване на правата и режим на контакти го пея откакто сме заедно, защото мен такива неясни работи адкси ме изнервят. Мъжът ми не иска. Майката, кой знае защо, също. Като че ли и двамата не искат да си "набутат" отговорността за него до 18 и продължават да се надяват, че някой друг все ще им върши работата, или аз, или някоя баба ...

Не мисля също, че при живи родители е възможно осиновяване, тук не е като на запад и в Щатите. Дори да беше законово опция, не мисля, че ще го направя.
В семейство на мои приятели се случва подобно нещо.
И двамата са високоинтелигентни и с професии в сферата на психологическите науки.
Тя завари 2 момчета от предишното му семейство, години на борба и борба с тях. Резултатът – тежко заболяване за нея, а мъжът щастлив бял и добър. Постоянно ѝ поставяха клопки в съвместното съжителство, а едното момче е гранично, да не казваме на границата боклук (кражби, леки наркотици, лъжи).
Няма да стане номерът с една дума – изчакваш го да навърши пълнолети еи да си бие шута или ти директно поставяш ултиматум на бащата да вземе мерки.

# 230
  • Варна
Daskalka , интересно ми е с какви , конкретни качества Ви е впечатлил
този мъж ?
Амбицията е полезно качество , но безотговорните персонажи  и нерешителността ( глупостта ) им ще Ви
вредят прогресивно ...

# 231
"....не мисля, че ще го направя."

Как едно дете се превърна във футболна топка и се предава от врата на врата?
 На бащата щяло да му бъде мъчно ако не си виждал детето?! За "бащата"( той не е никакъв баща) ни е мъчно, а детето кучета го яли.
 "Майката" лъже на поразия!
 Мащехата си мисли, че само с педагагика ще възпитава и ще получи уважение. В новото семейство без проблеми и поемане на отговорности всичко е наред.

На никого не му дреме за детето.

Пожелавам на авторката да роди на този съпруг дете. И тогава ще разбере какво значи: Внимавай какво си пожелаваш. И да си троши сама главата с този безотговорен мъж.

# 232
  • София
Съгласна с Базила. Така става, когато се нарамваш с чужди проблеми. Хващат те болести. Помисли си добре за един бизнес струва ли си.

Не ми отговори май на въпроса- как реагира бащата на ритника и на помятането.

# 233
Не ми отговори май на въпроса- как реагира бащата на ритника и на помятането.

Shocked
Помятането в следствие на ритника ли е било?

И ти още си там? И го гледаш това дете...?

# 234
  • София
Май не. Аз просто питах за двете събития каква му е реакцията. Нека не става развален телефон Laughing Тя ще уточни, ако желае

# 235
  • Варна
Отговорът е реторичен , мъжа не реагира по принцип .

# 236
А, аз рекох, че нещо съм изпуснала...

Понеже ако това беше причината.....не знам.

# 237
  • София
Реторични са въпросите, не отговорите Laughing

# 238
От историята на това дете, описана по този начин аз виждам едно първоначално програмиране от страна на родителите на майката. Те са искали и гледали детето след заминаването й. Вярвали са че така е най-добре за него, а и е на разположение на дъщеря им ако си го поиска. Съответно са създали у детето илюзията че един ден мама ще дойде да си го вземе от тях. Когато бащата насърчен от жена си си го взима са обвинили пред детето втората му жена за това, че майка му не е с него. И са я обвинили за това, че бащата си е взел детето от тях. Така удобно за всички е обявена за врага на детето. Все пак обикновено новите жени на бившия зет не искат децата му пък тази го накарала да си го прибере от родителите на бившата и да го гледа. Те са смятали да си го отглеждат като свое защото е на дъщеря им. И съответно новата е виновна, че им го е отнела. Така че вместо да помогнат на детето са му навредили насъсквайки го срещу нея. Тази програма, заложена в най-ранна възраст трябва да се отмени, за да настъпи промяна и в чувстват а и в поведението на детето, но според мен само тези, които са я задали могат да го освободят от нея. Цялото му поведение е "проблемно" защото му втълпено, че отиването му в дома на бащата е пречка да се събере с майка си и то се бунтува срещу хората, които според него са му попречили да е с майка си. За мен промяна в полза на детето може да се получи само ако се говори с майката да съдейства, но не по начина по който досега саискали. Някак ми се иска да вярвам, че дори и да не желае да се грижи за детето майката все пак би искала то да е добре, да расте щастливо и успешно и да се оправят досегашните проблеми в живота му. В тази връзка трябва да бъде помолена, а не задължена да съдействат и тя, и нейните родители и заедно с бащата, неговите родители и втората му жена да разговарят с детето. Всички следва да заявят пред него и пред останалите участници в срещата обич, загриженост, ангажимент и отговорност за детето като му обяснят, че обичта им към него ги е обеденила в решението то да расте в семейството на баща си, защото служебните ангажименти на майката са проблем да живее с нея, но тя много го обича и иска да е щастливо и успешно и вярва, че жената на баща му, заедно с баща му ще се грижат най-добре за него и лично тя го моли да им съдейства да се погрижат за него, за да се оправят проблемите му натрупани до момента. Съответно ваканция е, може да се реши да детето да прекара някакво време с майка си и нейните родители в дома им или на почивка - по техен избор, но с разбирането от тяхна страна, че не е добре за детето докато е с тях да го насъскват срещу бащата и жената с които ще живее. Смятам, че след като майката и нейните родители покажат на детето, че се доверяват на бащата и жена му детето също ще им повярва и ще приеме авторката по друг начин. Тогава и тя ще може да подходи по друг начин към него. Колкото и да я мрази детето смятам, че то все пак осъзнава че тя е единствения човек който го обгрижва на физическо ниво и ако и тя си тръгне то може да се почувства зарязано за втори път.
В тази история проблемните възрастни са повече от трима и само ако заиграят в общ отбор ще дадат шанс на детето да промени нагласата си към света, да се успокои и да се развива в положителна посока.

# 239
Това изисква куп възрастни да преглътнат егото си и да работят в екип. Аз вече 37 години чакам да се случи, но уви. След като авторката нарича майката " принцесата" и други неща, след като сподели какъв е манталитета им, а и нейния се вижда ,силно се съмнявам да го направят

Общи условия

Активация на акаунт