Отговори
# 30
  • София
Детето е на 9, а майка му и баща му се чудят на кого да го подхвърлят. Пък вие продължавайте да плюете по него.

# 31
  • София
Миленака, поради изобилието от примери "проблемни деца" - не плюем по детето, а "защитаваме авторката". Че не е виновна тя отрочето да е такова, че няма да промени нищо и че не се е натресла в живота му, а даже напротив - опитала се е да създаде семейна среда, но диването не приема.

# 32
Или бягай от тези хора или се заеми изцяло с детето. Моят също беше много проблемен, но почти го надживя. Сега аз живи и с биологичния баща на децата си, та при всички положения е по-лесно.
Ако наистина ти е важно да си с този мъж, то трябва да се посвети изцяло на детето, за да порасне нормален човек. Просто трябва да го осиновиш. Ако не си тръгнеш от този мъж, но и не се грижиш като за свое дете за това дете, ще имаш само проблеми.

# 33
  • София
Наистина, чак не мога да повярвам до какво дъно стигаме тук, срамота.
Оставете детето настрана.
Бащата, бащата защо не си носи отговорността, ето това е  реалният проблем.

# 34
  • Terra incognita
Да, те децата така се раждат, с проблемно поведение. Дайте да ги затворим в спецуализирано заведение, та да не ви притесняват. Щото са много опасни и може да наранят новопоявилото се златно яйце с ваши гени, което недай си Боже, някой, някога да нарече "откачено".
Относно това, колко е проблемно въпросното дете, не можем да правим генерални заключения само на базата на това, което е написала авторката.

# 35
  • София
Наистина, чак не мога да повярвам до какво дъно стигаме тук, срамота.
Оставете детето настрана.
Бащата, бащата защо не си носи отговорността, ето това е  реалният проблем.
Това е положението, Бърди. Не завиждам на децата им, обаче.

# 36
  • Тра-ла-ла
Сблъскът между фантазията и реалността, какво очаква детето от биологичната си майка, може още повече да задълбочи проблемното му поведение.

# 37
  • Бургас
Дете на 9 срещу възрастни индивиди.Няма шанс никакъв. Sick

# 38
  • София
Затова и моето е в кавички Wink

Истината е,че на доста от родителите на проблемните деца не им пука дали биха навредили на някого и замитат проблеми под килима. Но от друга страна се вменява, че на другите трябва да им пука много за тези, които представляват опасност, щото на 9 в дете, ама вече си е и човек. То решава как да изживее ситуацията и как да се развива, не е кукла... Както други деца в неговата ситуация решават съвсем друго, вместо да посягат на мащехите си,които ги дундуркат.

На мен ми е интересна реакцията на бащата. Скара ли се за посягането или и той го оправда, че е детенце и мама му липсва

# 39
  • София
При 9-годишно дете няма нито "диагноза" луд, нито диагноза луд (или "откачен" както беше в оригиналния вариант). Освен в нечий странен мозък.

# 40
Според мен детето не се чувства обичано от мащехата и баща си и за това  идеализира майка си. Много е сложно за жена да отгледа чуждо дете, аз лично не бих могла.  Това е една огромна отговорност, след като човек реши доброволно да влезе в живота на едно дете трябва да внимава да не го нарани.

# 41
  • Terra incognita
На 9 е дете с  все още неузряла психика. Посягането е израз на бунт, точно поради незрялостта и невъзможността да обработи адекватно емоциите, а често е и израз на безсилие. Все неща, чийто генезис се  търси в семейната среда. Разбира се, това е постъпка, която е неприемлива, затова с детето трябва да се работи, а не да се заклейми като "откачено" и толкоз. И това е работа на родителите и на психолозите. Само че родителите са абдикирали. Та, не знам. Тъжно е.

Последна редакция: чт, 27 юни 2019, 00:12 от VickyTaylor

# 42
Звучиш ужасно, не прочетох всичко. Не ти е син, и няма нужда да го обявяваш за доведен такъв. Оттам нататък стигнах до частта с притискането на майката и не издържах на таз безмерна простотия, която си решила да сътвориш и споделиш.

# 43
  • Тра-ла-ла
Доведеният син как реагира като разбра, че си бременна? А после като пометна? Бащата как се почувства? Осъзна ли причината за пометването или всяко чудо за 3 дни?

Последна редакция: чт, 27 юни 2019, 00:34 от Джулая

# 44
  • София
Не всички бунтуващи се посягат Wink
Дано не ви се бунтуват вашите синове, че за 9г.не знам, ама едно 13-годишно може силно да прасне някого.

Общи условия

Активация на акаунт