Отговори
# 15
  • София
Моето мнение пък е различно. Не знам на колко си години, но докато обслужваш чужди деца, ще останеш без свои.
Нито е твоя работа да си емоционална боксова круша на деца поведенчески отклонения.

# 16
  • Тра-ла-ла
Защо искаш да родиш дете на мъж, който не полага грижи за първото си дете, което има и сериозни проблеми? Мислиш ли, че средата в която ще расте бъдещето ви детенце, е здравословна и проблемите няма да му се отразят? Как ще реагира детето със СОП на новия член на семейството? На теб е посягал. Ами, ако изревнува здраво и го избие на агресия и към бебето?

# 17
Само едно нещо забравих да кажа: Въпросът с издръжата не е малозначителен ( не само като средства, които биха поне малко улеснили живота, а и като знак за връзка с детето) и е било грешка, че е поставен на майката впоследствие. От пръвия ден, в който тя не е с него не защото е в командировка или пр., а защото е решила да не живее с него, дължи издръжка. Не знам защо сте я освободили от това, вие си знаете, но е съществена част от пъзела, дори да има повече прихологически аспекти при семейства в добро финансово състояние.

# 18
Базила, дистанцирах се, но и това не помага, влошиха се нещата даже, защото съвсем вече никой не му обръща внимание. А и живеем заедно, какъвто и борсук да си, пак влияе всичко като си под един покрив...

Dias, а къде остава ангажиментът на майката към собственото й дете? То така и аз знам, да го родя и да го прехвърля, първо на майка си, после на бившата свекърва, накрая на новата жена на бившия си мъж 🤣🤣🤣

Catcher, така е, именно затова искам напрежението да спадне, и без да правех опити за забременяване пак не е добре за никой това напрежение.

Джулая, по редица причини. Да, има обективни опасности в съжителството с такова проблемно дете, но за такива придобити от изоставянето от майката отклонения да се наказва детето е все едно да кажа, че не го искам, ако има диабет... Не е виновен и той за някои неща. Ако се увеличи контактът с майката не е невъзможно да настъпи подобрение.

# 19
  • София
Ако и бащата не иска да си гледа детето, тогава наистина какъв е смисълът да забременяваш от такъв?

П.П. Жалко. Напълно разбираемо е, че детето има проблеми. Майка му не го иска, баща му не му се занимава... Стана ми много жал за него.

# 20
  • София
Аз пък не съм съгласна!
Обичам детето си. Гледам го с всичките му отговорности и той пак не иска да е с мен, а с баща си. Баща му казва, че не го иска, че не може да го вземе, т.е. не е лъган. И той пак не иска да е с мен, а с него и прави какви ли не щуротии, за да намери... не знам и аз какво. Нито съм се натресла в живота му, нито в къщата му.

Децата си имат емоционални нужди, които няма как да задоволи само единия родител. Особено за момчетата контактът с бащата е много ключов. Неслучайно навремето му казах на мъжа ми да си го вземе от бабата. Някои деца се адаптират по-леко към разделите, други не. Ето, сама виждаш, всичко правиш, ама не стига, иска си баща си. При нас си иска майка си. Ако не бях аз да прискърцам със зъби и толкова нямаше да я вижда, но ... Не му стига, иска да е с нея.
Има и разни кретени със здрави семейства, но просто все нещо им липсва, все недоволни вечно нещастни... Доста възрастни около мен просто са избрали да са нещастни и нищо не ги спира - ни здраве, ни работа, ни забавления...

Може пък и да го израсте.

# 21
  • Terra incognita
Като се запозна с детето, то показваше ли признаци на проблемно дете със соп?

# 22
  • София
Аз бях останала с впечатление, че бащата полага грижи. Щом и той е абдикирал, жалко. На твое място сякаш повече в тази посока бих бутала, този, дето ми е в дома, да обръща повече внимание на детето. То явно затова така идеализира и търси майка си. Ако опиташ да вкараш в релси бащата, все ще намалее това напрежение.
Вече наистина, защо би искала да родиш от такъв човек, си е загадка. Предполагам, че, както спомена напред, и възрастта вече е фактор и не искаш да оставаш без деца. Звучиш разумна и се надявам, че си даваш ясна сметка, че грижата за едно бебе ще си е изцяло твоя.
Още една причина да размахаш камшика у дома и таткото да вземе полека да си стане баща.

# 23
  • Terra incognita
Е, стига де. "Откачено дете"? Доповръща ми се.
Жал ми е за детето, защото е смачкано от простотията на възрастните.
Авторката е голям, разумвн човек. Първо, като се хващаш с разведен с дете, трябва да си наясно с някои неща.
Второ- като не ти изнася, като не ти харесва- изходът е ясен.
Жалко за провалената психика на това дете.

# 24
  • София
Ми повръщай си на воля. На мен пък от ситуацията ми се повръща. Това, че е дете, не значи, че трябва невинни хора да му бъдат отдушник. Сега е дете, след 7-8г няма да е и ще посяга на жена си.

Майките и децата са загърнати в някакъв ореол. Щом е майка, си обича детето. Ама не е така. Щом е дете, е добричко, просто е период. Ама и това не е така. Има лоши деца и лоши майки. А тук има и неадекватен баща, та не знам авторката какво прави с подобни индивиди. Затваря си очите заради възрастта си и не си право услуга

# 25
  • Terra incognita
Децата не растат в гората, а стават ужасни личности именно поради  влиянието на тези "невинни хора", които са създали тази отровна среда. Майката си била камшика, бащата вятър го вее, после детето било проблемно. Що ли?   А авторката има свободен избор, за разлика от детето. Бягам, отвратена съм 🤮

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 22:57 от VickyTaylor

# 26
Супер неприятна ситуация. Детето не е в ред, проблемно дете звучи по- добре, да. Ама това не променя нищо. Не е работа на авторката да се грижи за детето, то си има двама живи и здрави родители. А и посяга " горкото" дете, на всичко отгоре. Авторката ми звучи като разумна и много нещастна жена. Затова бих я посъветвала да бяга, нищо няма да може да промени. По- добре да забременее от донор, ще си спести една камара проблеми.

# 27
  • София
Нe, създаден са от родителите си, които може и да са добри и грижовни хора на теория. Тук не са Мащехите са просто бонус. Жал ми е и за детето, но ще ми мине. Когато започне да вреди тенденциозно на другите, в един момент си носи отговорността. Щото има и други деца, зарязани от родителите си, но са добрички и непроблемни. Не ме карайте да давам конкретни примери от форума.

# 28
Авторката, не може да принудиш майката да вземе детето при нея. То ако така ставаше колко от нас щяха да са принудили бившите си да са бащи на децата си ...
От постовете ти става ясно че искаш да разкараш детето, съмнявам се че ще ти се получи. Изборът ти е да приемеш детето или да оставиш мъжа .  Всяко друго решение ще доведе до нежелана развръзка за поне един от 3ма ви ( ти ,мъжа , детето) .

# 29
  • София
Абсолютно това, че е дете, не е оправдание! Това, че е дете на разделени родители - също!!
Защото утре няма да е дете, а поведението все същото.

Общи условия

Активация на акаунт