Отговори
# 330
  • Насред хаоса
Силовият метод работел?!?! Жено, как те допуснаха теб да работиш с деца?! Или викаш те даскалките от кол и въже ги събират така и така? Работодателите ти знаеха ли за тези твои ,,възпитателни,, методи? Имаш късмет, че не си попаднала на някой разгневен родител, да ти приложи собствените възгледи на твоята глава, или да те влачи по съдилища. То наскоро имаше един подобен случай само че на акушерка, прилагала твоите възпитателни методи на бебе - ми така де от малко да си знае мястото. Потреср!
Стига де! Ей затова хората не щат стратегията за детето - някой казал нещо и вече край - насилник е и точка. А всъщност ставаше дума за скръцване и принуда на майката да си поеме отговорностите. Веднага се реши, че авторката е чудовищен насилник като акушерката. Освен  това и като чета, тя е единствената, която се грижи за това дете и поема отговорност, макар че не е длъжна. В замяна на което среща неособено приятно отношение, та й се чудя как и защо продължава още.
Щях да питам къде е бащата, ама разбрах - никъде или по собствения си кеф. Нищо ново под слънцето, пълно е  с такива. Майката и тя. Правилното решение според мен е авторката да приключи тая връзка - не може да накара безотговорни зрели хора да станат отговорни ей сега, на момента, защото на нея й е тежко.

# 331
И с твоето дете ще е подобна ситуация. Това момче ще му е брат. Тук Земя.
Колкото повече се опитваш да ги контролираш, толкова повече ще се изплъзват и толкова по-отровна ще става обстановката.
Или приемаш ситуацията, в който случай те чака дългогодишна работа с терапевти, проблеми в училище и с мъжа, или ще си стоите в принудата и отровата.

# 332
Авторката никога няма да приеме детето. Писала е, че иска свои деца, а ако това за голямото дете е вярно, то ще бъде физическа заплаха за тях. Бъдещето на това дете и изключително нерадостно, направо не виждам добър вариант за него - авторката се е вкопчила в бащата, ясно е, че няма начин бащата да остане сам и да си го гледа.

# 333
Не съществува задължение за полагане на грижа за дете. Т.е. съществува, но със санкции, няма затвор или парично наказание като мотиватор да принудят някой. Единствено отнемането е механизъм.
Ако не полага грижи, могат да й го вземат социалните и да го дадат на приемно семейство или на осиновители, ако тя и бащата се съгласят. Бащата в този случай определено не е съгласен, предпочита да се гледа от теб или от майка му. Това ти е положението, разбирай се с него.
Няма други механизми, разбери.

# 334
Да не му донатягаш мозъчето със заплахи, че ще го изоставиш, като супер санитарен минимум.
Имаме дете, пробутано на гаджето на татко, което също не го иска. Трето изоставяне за 9 години. Ми - не го взимай бе, като не.можеш да се оправиш. Да беше пробвала първо приемна грижа, на практика е същото.
Авторке, извади си памука от ушите и си го пъхни в устата.

Аз пък ще кажа за родната майка - като не искаш дете, не раждаш. Щом си родила, си го гледаш. С развод, без развод, в чужбина или не, детето има нужда от майка си. И тя е тази, която трябва да милее за него, да се грижи и да го обича. Точно тя го е изоставила!!!
Авторката не е длъжна. Прави го по собствена воля за чуждо дете. И да, чуждо е. Не е нейно, не е осиновено и въпреки това се опитва да го възпитава, за което то се отблагодарява с ритници. Защо трябва да го приема като родно, след като не е. Трябва единствено да го уважава, като изисква същото.
Вашето собствено дете, ако ви ритне в корема, какво ще последва?!? Може би ще го съжалявате, ще го прегръщате и т.н.....айде, стига!!! А вярвам, че повечето си обичате децата безрезервно...

Полезният ход тук е завеждане на дело за отнемане на родителски права или за издръжка. Обясняване на детето грозната ситуация и въвеждате на правила и граници, които държите да се спазват.

# 335
  • Бургас
.
Правилното решение според мен е авторката да приключи тая връзка - не може да накара безотговорни зрели хора да станат отговорни ей сега, на момента, защото на нея й е тежко.
На абсолютно същото мнение съм.

И с твоето дете ще е подобна ситуация. Това момче ще му е брат. Тук Земя.
Колкото повече се опитваш да ги контролираш, толкова повече ще се изплъзват и толкова по-отровна ще става обстановката.
Не, няма да бъде.

Страшно много се омаловажава неприсъствието на майката. Това е най - голямото престъпление срещу едно дете. Най - тежката рана. Срещу това са и най - големите протести. Майката е даденост за детето Дадена му е майчината любов и тя трябва да е безусловна. Когато по някаква причина я няма, то следва: Колко трябва да съм лош, че мама не ме иска? Защо не е при мен? Дали ме обича? Това не се лекува нито от бащи, нито от техните жени, нито от баби.

Не съществува задължение за гледане на дете.
О, съществува. Записано е в СК. На нормалните хора даже не им е нужно да заят, че е записано.

Авторката никога няма да приеме детето. Писала е, че иска свои деца, а ако това за голямото дете е вярно, то ще бъде физическа заплаха за тях. Бъдещето на това дете и изключително нерадостно, направо не виждам добър вариант за него - авторката се е вкопчила в бащата, ясно е, че няма начин бащата да остане сам и да си го гледа.
Защо смяташ, че бащата ще си гледа детето когато остане сам? То е било при бабата си по бащина линия, преди авторката да заживее с бащата. Остане ли сам тати, детето отива при баба.

# 336
Аз пък ще кажа за родната майка - като не искаш дете, не раждаш. Щом си родила, си го гледаш. С развод, без развод, в чужбина или не, детето има нужда от майка си. И тя е тази, която трябва да милее за него, да се грижи и да го обича. Точно тя го е изоставила!!!
Да, ама не е само тя, и всички по веригата също са го изоставили. Тя е първата, бащата - втори, авторката трета. Ужас и безумие.
Родната майка е кауза пердута, не я обсъждам, с нея не може да се работи!
MeMyselfI, права си, вече се поправих. Няма санкции, ако не гледаш, които да те 'принудят' да гледаш. Това имах предвид.

Всъщност въпросът, поставен по начина, по който го поставя тя, не е за форум, а за адвокат по семейно право... Да й обясни законовия ред. Често в такива случаи се прехвърля детето от един на друг, един го поема година, друг - следващата - и всички участници си мислят, че всичко е ОК за детето.

# 337
Авторката няма задължение да гледа това дете. То не е нейно. Отново казвам, че го прави, само защото явно е съвестна и отговорна. За пореден път обясняваш колко е лоша, че изоставя детето...
Майката или си взема детето, или дава правата на бащата + всички, произтичащи от това задължения. Много ме е яд на такива тъпачки....начесала си крастата за семейство, родила дете, захвърлила го, хукнала по чужбина, пък и лъже, че ще го вземе при нея....

# 338
  • Бургас
Да, ама не е само тя, и всички по веригата също са го изоставили. Тя е първата, бащата - втори, авторката трета. Ужас и безумие.
Да ама без нея изобщо не може да се работи! Остане ли си така с лъжите, че ще го вземе се завърта един бесен цикъл.
Ако не иска родителски права, то поне да го взима при себе си редовно. Всяка ваканция, да го посещава при всяко връщане. Да се връща по график....Детето да знае кога ще я види. Но тя и това не прави. И ако не започне да го прави, това дете няма да се подобри. Ще остане лъгано и отхвърлено. За това е редно по някакъв начин тази жена да бъде "принудена" поне по режим да е майка. Аз бих драпала за това със зъби и нокти, ако ми пука поне малко. Ако ми е кипнало, ...пътеката и да се спасяват.

# 339
Ама тя е дала правата на бащата, как да не ги е дала. Де факто ги е дала, де юре само - не. Само дето не е подписано, ми - бащата да си оправя документацията! Пак се върнахме на него.

Драпането детето да прекарва време с тази жена не мисля, че ще му е полезно. Изобщо не му е мястото при нея, нищо, че е биологична уж.
MeMyselfI, ти изхождаш от тази позиция, че майката ще бъде полезна, а аз - че ще бъде вредна и по-далече от нея. Не мисля, че авторката изхожда от позицията за полза за детето, ако и да го е написала по този начин, аз не й вярвам.
Ако искаше полза за детето, поне веднъж да беше посетила психолог с льольо и детето.

# 340
Авторката не иска дело да се отнемат правата на майката, защото при наличие на баща, той ще си поеме изцяло детето- точно обратното на това, което иска тя
Бащата не иска да си изостави детето,но удобно се прави на мил, но разсеян, и е оставил всичко на авторката.
Колкото и да въртим и сучем, проблема е бащата. Той трябва 1. да установи здрава връзка с детето, да стане авторитет и да му уплътни времето със смислени ( поне част от времето съвместни) занимания; 2. да установи нормални отношения с майката, бабата и т.н. рода, в името на детето ; 3. да утвърди приятелката си като партньор, да обсъди с нея как могат да отглеждат детето заедно, и т.н. без да стоварва всичко на нея- пари, дете, бизнес и т.н.
Ако и майката приложи тези точки, могат да седнат всички и да обсъдят зряло и отговорно как точно да се отглежда това дете.
Обаче от всички, май само авторката е готова за всичко това. Понеже вероятно осъзнава нищожния шанс някой от възрастните да се мръдне поне малко, насочва агресията си към детето и майката. Съгласна съм, че майката е редно да е с детето. Но с кредити, в чужда страна и в проблематична връзка, може би не е възможно. Получавала е информация от бащата, че всичко е ок. Чак в последно време е получила информация от учители, че нещата не са розови. Така че не искам да изкарвам майката супер черна, а и практически да, не може да бъде накарана нищо насила. Ако може, то трябва да е пак от бащата...и се връщаме в изходна позиция....

# 341
Не се забелязва особен напън от бащата да отнема правата от майката. Може да не иска, може авторката да не дава, може нещо друго, но факт е, че всички гледат да прехвърлят трудното дете към майката, която вече е показала, че също не й е приоритет.

Писали сме заедно.

# 342
Ако не иска родителски права, то поне да го взима при себе си редовно. Всяка ваканция, да го посещава при всяко връщане. Да се връща по график....Детето да знае кога ще я види. Но тя и това не прави. И ако не започне да го прави, това дете няма да се подобри. Ще остане лъгано и отхвърлено. За това е редно по някакъв начин тази жена да бъде "принудена" поне по режим да е майка. Аз бих драпала за това със зъби и нокти, ако ми пука поне малко. Ако ми е кипнало, ...пътеката и да се спасяват.

И защо да го взима? Или сега, или като порасне детето трябва да усети пренебрежителността на тази, която е го раждала ли?

# 343
[
Скрит текст:
quote author=Natali_ link=topic=1125206.msg38938310#msg38938310 date=1561721321]
MeMyselfI, права си, вече се поправих. Няма санкции, ако не гледаш, които да те 'принудят' да гледаш. Това имах предвид.
[/spoiler]
Всъщност въпросът, поставен по начина, по който го поставя тя, не е за форум, а за адвокат по семейно право... Да й обясни законовия ред. Често в такива случаи се прехвърля детето от един на друг, един го поема година, друг - следващата - и всички участници си мислят, че всичко е ОК за детето.
[/quote]
Адвокат няма да реши нещата в случая, нито делото.
Тя ще има право да го вижда и взема, което няма да упражнява. Издръжке ще плаща. Никакъв юридически статут не урежда натоящата ситуация.
Само отнемане на права и осиновяване. Ама това, ако авторката ИСКА. И биологичната майка се откаже. Още малко , и господин деветгодишен, ще има право на изсушване. И ще каже искам мама. Егати. Иска, ама тя не го иска.

# 344
Сигурна ли си, че ме питаш какво значи да те е грижа за едно дете?

Общи условия

Активация на акаунт