Отговори
# 375
Пак заповядай, Уиш.
Мъчно ми е и за момчето, но и за авторката. Мисля, че се е опитала да даде най - доброто от себе си. Родителите, ах тези родители! Какво се иска от тях: да си дойде за малко майката - беглец, да седнат тримата възрастни и момчето, и да му се обясни ясно, че сега ще живее в  семейството на бащата, че мама ще вижда да кажем ваканциите ( без лъжи и отлагания!), че е длъжно да се държи добре и възпитано с всички, особено с жената, която го обгрижва!
Често се случва в днешно време! Но родителите са тези, които следва да успокоят детето, да му вдъхнат сигурност.

# 376
Бих се съгласила с теб, Djaky, но много студено ми "звучат" постовете на авторката. Грам, ама грам чувство към детето не усещам в тях.Единственото, което усещам, е яд и озлобление. Пак казвам, не е длъжна да изпитва каквито и да било чувства към него. Но защо в такъв случай му се е правила на майка? Така само е навредила още повече.

# 377

Виждате ме как пиша, какъв ми е изказът и т.н. Не сте длъжни да ми вярвате, не го търся, не ми е нужно. Много добре знам какво имам вкъщи. Да, наранявал е и животни. Недиагностицираните му синдроми са типични за деца, изоставени на възрастта, на която е бил той, наблюдават се в голям процент от осиновените деца и децата в приемна грижа, при нас още практиката за работа с този тип проблеми е много оскъдна поради редица причини, не на последно място защото точно като в нашия случай заради стигмата на лошото психично здраве рядко се стига до взимане на сериозни мерки, терапии с години както е нужно и при нас и прочее. Предвид възрастта му няма как да се диагностицира с по-тежките диагнози, за които поведението му също загатва.

Не отговарям на някои въпроси, защото така се съчинява свободно и интерпретира, че кой знае дали някоя дама, член на форума, няма да реши, че малтретирам малкия и да пусне някой сигнал да ходя да се обяснявам, че не съм камила. Ще кажа само, че понеже деца с тези синдроми често подават фалшиви сигнали за тормоз, разполагам с аудио и видео записи от 2016та насам, в случай, че се стигне до там, а както е тръгнало остане ли тук няма да ни се размине и социални, и детска педагогическа, и т.н.

Какво означава това, какви са тия аудио и видеозаписи?

Абе жена, ти какъв живот живееш, какъв е тоя ужас в който си се вкарала и за който допринасяш активно? Записи на детето ли, не разбирам, шантаж на майката за злоупотреби - демек имаш информатори ли, какво, какви хора сте вие всичките, то затова детето е изперкало от вашите безобразия.

# 378
Бих се съгласила с теб, Djaky, но много студено ми "звучат" постовете на авторката. Грам, ама грам чувство към детето не усещам в тях.Единственото, което усещам, е яд и озлобление. Пак казвам, не е длъжна да изпитва каквито и да било чувства към него. Но защо в такъв случай му се е правила на майка? Така само е навредила още повече.
Уиш, опитала е, поела е всички грижи около него, учила е с него, преодолели са изоставането. Получила е ритник в корема, рев, манипулиране. Много е показателно това, че пред баща си е доста обран, само с нея - задръжки никакви. Това е показателно... Ами точно това най-вероятно е причината жената вече да записва кризите, утре може да бъде обвинена! Три годишен е удрял учителка още в детската градина, има СОП, измъчва животни. Какво следва?

# 379
Много е трудно да се работи със дете със СОП. Много. На собствените им родители се късат нервите по сто пъти на ден, какво остава за чужд човек. Но родителите, поне повечето, са движени от лщбов към детето и това помага. При авторката точно този компонент липсва. Да ме поправи, ако греша. Но според мен, детето усеща това и ѝ отвръща с омраза. Като прибавим настройването от бабата и проблемите от СОП-а, става ужас. И точно тук е ключовата роля на бащата. Той обаче се изнизва като пръдня от гащи.

# 380
Много е трудно да се работи със дете със СОП. Много. На собствените им родители се късат нервите по сто пъти на ден, какво остава за чужд човек. Но родителите, поне повечето, са движени от лщбов към детето и това помага. При авторката точно този компонент липсва. Да ме поправи, ако греша. Но според мен, детето усеща това и ѝ отвръща с омраза. Като прибавим настройването от бабата и проблемите от СОП-а, става ужас. И точно тук е ключовата роля на бащата. Той обаче се изнизва като пръдня от гащи.

Много се набляга на това,че тя не обича детето.Прекалено много.
Истината е,че рядко пастроци/мащехи и заварени деца се обичат истински.
Особено трудно се получава когато едната страна е трудна за обичане..
Но жената се опитва да се грижи,доколкото е по силите ѝ.
Пак похвално,че не подстрекава хубостника да метнат детето на бабата,както биха постъпили повечето жени.

Та стига сте ѝ набивали канчето,дайте някви практични съвети,какво може да направи,какъв полезен ход има?

п.п.Аз отдавна да съм ги зарязала на мизерната им съдба,ама то пък и още на първо  четене,не бих се обзавела с подобен мъж.   

# 381
Аз отдавна да съм ги зарязала на мизерната им съдба,ама то пък и още на първо  четене,не бих се обзавела с подобен мъж.   
Точно този съвет ѝ се даде многократно.

# 382
  • Варна
Сега пък английските власти. Ще прави мръсно на майката, че да я изгонят, тя да се върне тук и да си поеме задълженията. Мечти, мечти...

Майката е яко в батака, очевидно е тъпа овца, на която й пука само за нейния задник, а авторката очаква да я промени. Тя собствения си мъж не може да промени и на йота, ще пробва чужд човек да вкара в пътя.

# 383
Аз отдавна да съм ги зарязала на мизерната им съдба,ама то пък и още на първо  четене,не бих се обзавела с подобен мъж.  
Точно този съвет ѝ се даде многократно.

Да,но той не е адекватен в случая,понеже ако идеше за реч за раздяла,нямаше да пуска тема с такова заглавие.
То е все едно да ме питаш как да си поливаш розите,пък аз да ти обясня как да си ториш доматите:)

# 384
Какво, в тази ситуация няма друг адекватен съвет. Друг вариант е майката да си вземе детето. Да ти се струва реалистичен? Трети вариант- бащата да стане отговорен родител. Това реалистично ли ти се струва? Четвърти, най-фантастичен вариант- от авторката бликва любов към детето, плесват с ръце, прегръщат се и заживяват хепили евър афтър. Изчерпах си фантазията за варианти.

# 385
Нормално е да взема мерки за самозащита. Той си показва рогцата в 99 процента когато баща му го няма и е много лесно в един момент да се извъртят нещата, че съм му направила какво ли не. Поставете се на мястото на мъжа ми. Вие от форума от няколко поста решихте, че го малтретирам, а какво да си помисли човекът, ако детето му почне да му казва как му правя а, б...

Това е запис от ноември 2016та, така дойде от бабата по майчина линия. Свекърите се пробваха да го стягат и възпитават епизодично, но все ги беше страх да не се разсърди мъжа ми и така. Пък мен не ме е страх, и затова си докарах неистовата му омраза.

https://we.tl/t-lRVUEBEQvd

# 386
Към авторката. Няма да отворя линка и те моля да го изтриеш по най-бързия начин. Не е редно да пускаш записи на дете още повече, че не е твое дете.

# 387
Ти нормална ли си, бе жено? Как пускаш в публичното пространство запис с дете?! Един съвет - потърси психологическа помощ, честно. Тая тема приема все по-шантави очертания

# 388
  • Варна
    А защо не го възпитава мъжа Ви и не наложи авторитета си ? Ако детето наруши и закона , бащата носи отговорност . Деца се отглеждат от родители, не от роднини .
    Определено , цялата фамилия сте за семеен терапевт и коректив ..

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 17:10 от Viviana91

# 389
    Записът е аудио, няма как да бъде идентифициран. Линкът ще се деактивира след няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт